Kontrolki w pozycji zapłonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam , jestem tu nowy i mam małe pytanko.
Otóż dzisiaj zauważyłem ze palą mi się 3 kontrolki w pozycji zapłonu ( przekręcenie kluczyka ) .Najpierw zapalają się wszystkie, potem część gaśnie i zostają tylko 3..
Wiem że Czerwona od aku. ma się palić , ale co z pozostałymi dwoma ? (dołączam zdjęcie) .
Po odpaleniu silnika wszystkie gasną . Pytam tylko z ciekawości czy tak ma być czy rodzi się jakiś problem z samochodem. Proszę o pomoc . dziękuję : ) ( VW Golf IV 1.4 2000r.)
Otóż dzisiaj zauważyłem ze palą mi się 3 kontrolki w pozycji zapłonu ( przekręcenie kluczyka ) .Najpierw zapalają się wszystkie, potem część gaśnie i zostają tylko 3..
Wiem że Czerwona od aku. ma się palić , ale co z pozostałymi dwoma ? (dołączam zdjęcie) .
Po odpaleniu silnika wszystkie gasną . Pytam tylko z ciekawości czy tak ma być czy rodzi się jakiś problem z samochodem. Proszę o pomoc . dziękuję : ) ( VW Golf IV 1.4 2000r.)
Re: Kontrolki w pozycji zapłonu
Po prawej "CHECK ENGINE" a po lewej jakiś system. Tu masz linka do do EPC viewtopic.php?t=103000/" onclick="window.open(this.href);return false;
Podjedz na komputer i sprawdź co jest, ewentualnie skasuj błędy.
Podjedz na komputer i sprawdź co jest, ewentualnie skasuj błędy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nigdzie nie jedź (w sensie do mechanika czy coś), skoro gasną po odpaleniu silnika to jest ok.
czasami wystarczy przeczytać instrukcję obsługi auta tam jest wszystko objaśnione