Chciał bym pokazać wam moją maszynkę do Polerowania felg
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Witam tutaj filmik z pracy i krok po kroku jak wypolerować felgi A felgi to RH Classic " onclick="window.open(this.href);return false;
Komentujcie Jak wam się podoba pomysł
A tu zdjęcia końcowe
Komentujcie Jak wam się podoba pomysł
A tu zdjęcia końcowe
Ja bym powiedzial że tej polerce sporo do końca brakuje.
Co do samej maszyny - to przecież tylko silnik, przekładnia pasowa, łożyskowane uchwyty i założona na to wszystko felga. O maszynie można by mówić gdybyś nie angażował do samej polerki rąk, np. tak jak tu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Do tego generalna zasada działania szlifierki (bo na niej tego typu maszyny powinny się opierać) - narzędzie powinno kręcić się szybciej niż przedmiot obrabiany. Twój post nadaje się do tematu o polerkach w dziale felgi i opony, a nie jako nowy temat w dziale detailing.
Co do samej maszyny - to przecież tylko silnik, przekładnia pasowa, łożyskowane uchwyty i założona na to wszystko felga. O maszynie można by mówić gdybyś nie angażował do samej polerki rąk, np. tak jak tu:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Do tego generalna zasada działania szlifierki (bo na niej tego typu maszyny powinny się opierać) - narzędzie powinno kręcić się szybciej niż przedmiot obrabiany. Twój post nadaje się do tematu o polerkach w dziale felgi i opony, a nie jako nowy temat w dziale detailing.
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Ale przecież papierkami nie zrobisz wszystko maszynowo ?
Napisz tego posta po ludzku, bo ni cholery nie potrafię go odczytać
- Patrzkoo18
- Mały gagatek
Chodzi mi o to ze papierkami wodnymi nie zrobisz maszynowo tylk i tak musisz czymac secznie a ty mi wyslales filmik z koncowym polerowaniem felgi ja polerowalem zielona pasta z filcem na mini szlifierce na malych obrotach i efekty po pascie zniewalajace.
- vw_golf3
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Patrzkoo18
do takich maszyn używasz odpowiednich tarcz sizalowych o różnych typach, polerujesz później filc/bawełna/flanela ( bynajmniej ja tak robię )
do takich maszyn używasz odpowiednich tarcz sizalowych o różnych typach, polerujesz później filc/bawełna/flanela ( bynajmniej ja tak robię )
-
- Użytkownik
Jak na amatorska prace wyszło całkiem nieźle gratki
Wyszło nieźle ale szkoda było by mi rąk, chwila nieuwagi i nieszczęście gotowe
-
- Użytkownik