Witam, chciałbym się dowiedzieć, co może być przyczyną, że system start-stop czasami nie chce uruchomić silnika? Niestety takie przypadki zdarzają mi się sporadycznie i to w słabych momentach. Po zatrzymaniu na światłach silnik gaśnie. Gdy wciskam sprzęgło i wrzucam jedynkę, chwilę mija zanim zorientuję się, że samochód nie odpalił. Na ekranie systemu infotainment pojawia się wtedy komunikat "Uruchom silnik ręcznie" (lub Uruchom silnik manualnie). Jest to mega wkurzające, a nie mogę znaleźć na to przyczyny. Samochód jest nowy (miesiąc od wyjazdu z salonu), nawiew nie jest dużym obciążeniem (chodzi na dwie kreski), klima wyłączona, a samochód robi jaja.
Jako ciekawostka dopowiem jeszcze, że półtora tygodnia temu miałem taką sytuację, że na wyświetlaczu pojawił się komunikat "Usterka systemu Start-Stop", zaczął mrugać pomarańczowy symbol silniczka na desce rozdzielczej i bixenony zaczęły mrugać (widać to było na aucie przede mną - dyskoteka). Speszony zatrzymałem się na poboczu, wyłączyłem i włączyłem silnik na nowo. Problem więcej nie powrócił, więc nie jechałem do ASO.
Nie mniej jednak zastanawiam się, czy ten system start-stop działa u mnie prawidłowo. Może macie jakieś sugestie?
System Start-Stop
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
System Start-Stop
moje sugestie i podejrzewam innych są takie same czyli -serwis...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: System Start-Stop
niestety nieLukaszenkog pisze: czy ten system start-stop działa u mnie prawidłowo.
wizyta w ASO (wgrają nowy soft)Lukaszenkog pisze:Może macie jakieś sugestie?
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
System Start-Stop
tak jak mówią wszyscy jedź do ASO
japitole dlatego nie przepadam za nowymi autamiLukaszenkog pisze:"Usterka systemu Start-Stop", zaczął mrugać pomarańczowy symbol silniczka na desce rozdzielczej i bixenony zaczęły mrugać (widać to było na aucie przede mną - dyskoteka).
-
- VWGolf.pl Killer
System Start-Stop
gwaracja i koniec...teraz cuda się dzieją to ciekawe co będzie za rok,dwa...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11