Sporo aut już obejrzałeś w tym budżecie? Bo zastanawiam się nad zakupem A6 C5 albo A4 B6 w kwocie, powiedzmy, do 15 koła. Wyższej kwoty na tę chwilę nie mam, poza tym jest to dla mnie nieprzekraczalna granica za 14-15 letniego sztrucla, nawet jeśli ma niepełny symbol igrzysk olimpijskich na masce I tu pytanie jest proste, czy ktoś osobiście kupił lub zna kogoś, kto kupił za 15 koła w miarę zadbany egzemplarz jednego z aut wymienionych powyżej (silnik, wersja nadwoziowa nie ma większego znaczenia)?Prezes156 pisze:Ciężko cos wybrać do 17 000zł......... tzn. samochodów jest dużo ale ładnych tylko na zdjęciach.
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Gadatliwa bestia
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Tak - ja znam - siebie. W podanej kwocie, a nawet sporo niższej kupiłem 3 takie auta: A6 1.9TDI z 2002r, Passat B5FL 2001r i 2002r. Wszystkie bezwypadkowe, w całkiem niezłym stanie. Obecnie szczególnie łatwo kupić Passata, bo ceny ich już mocno poszybowały w dół.ForeCast pisze:I tu pytanie jest proste, czy ktoś osobiście kupił lub zna kogoś, kto kupił za 15 koła w miarę zadbany egzemplarz jednego z aut wymienionych powyżej (silnik, wersja nadwoziowa nie ma większego znaczenia)?
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
2.0T najbardziej udany silnik moim zdaniem.Prezes156 pisze:A co powiecie o Volvo V40 benzyna (jaka ?? ) 2001 do 2004 ??
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
Poza spalaniem. Ale to bolączka każdej turbobenzyny.
Turbo żyje, turbo pije.
Normalnie jeżdżąc trzeba liczyć 9-10 litrów.
A jak się zacznie używać pełnej mocy to niestety nie dodać ale pomnożyć przez 2
Turbo żyje, turbo pije.
A jak się zacznie używać pełnej mocy to niestety nie dodać ale pomnożyć przez 2
Te 9 litrów to jak najbardziej, ale z tym mnożeniem przez dwa to Cie poniosło. 2.0T ma ponad 160KM i odpycha sie całkiem przyjemnie, natomiast spali bardzo podobnie w porównaniu do wolnossacego 2.0 136KM czy zapchajdziury w gamie silników 1.8. Przy 1.6 roznicę litra, może półtora odczujesz, ale o elastyczności czy przede wszystkim bezpiecznym wyprzedzaniu zapomnij.
2,0T ma od 160 do 200 w serii.
Spróbuj pojeździć z prędkościami 120 - 200 a zobaczysz ile to spali.
Nie chodzi mi o jazdę ze stałą prędkością ale o dynamiczne wyprzedzanie w tym zakresie prędkości.
Nie chodzi mi o jazdę ze stałą prędkością ale o dynamiczne wyprzedzanie w tym zakresie prędkości.
Ja mówiłem o 2.0T, a nie o T4 skoro w takie szczegóły idziesz. Spróbuj pojeździć z takimi prędkościami każdym małym wolnossakiem i zobaczusz ze ten spali najmniej, bo sie najmniej bedzie męczył. Ta sama sytuacja co z vagowskim 1.8T kontra reszta małych słabych jednostek.Barton_ pisze:2,0T ma od 160 do 200 w serii.
- kw
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Tyle to mi pali diesel 2.0 w cyklu mieszanym. W mieście nawet 13Barton_ pisze:Poza spalaniem. Ale to bolączka każdej turbobenzyny.
Turbo żyje, turbo pije.
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Po Wrocku, spalanie mam około 7-7,5 litra.kw pisze:Tyle to mi pali diesel 2.0 w cyklu mieszanym. W mieście nawet 13
Żeby 2,0 dieslem dojść do spalania 9-10 litrów to trzeba naprawdę dobrze zap...ać albo totalnie nie umieć jeździć dieslem.
- Forum Master
Wrocek korki rano i korki wieczór 3km przejeżdżane w 25 minut 13-14 litrów . Jazda po a4 z prędkością 150-160 spalanie 8l. Nic się nie poradzi.Golf ALH palił jakieś 2 litry mniejBarton_ pisze:Po Wrocku, spalanie mam około 7-7,5 litra.kw pisze:Tyle to mi pali diesel 2.0 w cyklu mieszanym. W mieście nawet 13
Żeby 2,0 dieslem dojść do spalania 9-10 litrów to trzeba naprawdę dobrze zap...ać albo totalnie nie umieć jeździć dieslem.
Też o niej myślałem. Teraz z kolei rozglądam się wśród BMW E46 kombi 2.2 lub 2.5 benzynka. (2.0 odpada z racji " podobno" wadliwego vanosa).ForeCast pisze:Sporo aut już obejrzałeś w tym budżecie? Bo zastanawiam się nad zakupem A6 C5
A6 C5 zobaczyłem kilka i tragedia.... z reszta jak B5 szukałem było to samo. Po prostu trzeba trafić. Taką E46 można kupić już za 10 000 ale ja rozglądam się na razie za takimi 13 000 +. Oczywiście wysoka cena auta wcale nie jest adekwatna do stanu auta....Ale nie ma co wyszukiwać perełek z Niemiec za 11 000 jak widać po ile te autka w DE stoją.
VW Golf MK4 130 PS, Skoda Octavia II FL 1.6 MPI
Koledzy powoli rozglądam się za nowym starym autem, chodzi mi po głowie Golf V GTI 4d. Czy w budżecie 30k można zacząć poszukiwania czy raczej jest to za mała kwota?
od chociażby podam przykład taki http://allegro.pl/golf-v-gti-edition-2- ... 81206.html" onclick="window.open(this.href);return false;
od chociażby podam przykład taki http://allegro.pl/golf-v-gti-edition-2- ... 81206.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
Stąd było moje pytanie, bo skoro w 99% widać że auto było walone już na słabej jakości zdjęciach, to można się tylko domyślać, czego można się spodziewać po oględzinach na żywo? Ja coraz bardziej skłaniam się ku opcji odłożenia jeszcze paru groszy i skierowaniu kroków w stronę Fiata Bravo II. Ostatnio miałem okazję się przyjrzeć takiemu wynalazkowi - 1.4 T-Jet z trojanem i zrobionym wydechem, i nie powiem, bo wywarł na mnie pozytywne wrażenie (no może oprócz "śmierdzącej" deski rozdzielczej i płaskich foteli).Prezes156 pisze:Też o niej myślałem. Teraz z kolei rozglądam się wśród BMW E46 kombi 2.2 lub 2.5 benzynka. (2.0 odpada z racji " podobno" wadliwego vanosa).
A6 C5 zobaczyłem kilka i tragedia.... z reszta jak B5 szukałem było to samo. Po prostu trzeba trafić.
To fakt, dlatego ostatecznie pożyczę lawetę i pojadę za Odrę po coś kosmetycznie uszkodzonegoPrezes156 pisze:Ale nie ma co wyszukiwać perełek z Niemiec za 11 000 jak widać po ile te autka w DE stoją.
- kw
- Forum Master
OOO i tego się trzymaj wadliwe vanosy wsadź między bajkiPrezes156 pisze:Też o niej myślałem. Teraz z kolei rozglądam się wśród BMW E46 kombi 2.2 lub 2.5 benzynka. (2.0 odpada z racji " podobno" wadliwego vanosa).