Przekładka silnika vw golf II
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Użytkownik
jezeli Twoje auto jest z konca 89roku lub pozniej to problem elektryki odpada. Cala elektryka to wpiecie 4 wtyczek z oryginalnej wiazki w skrzynke bezpiecnzikow (po89 roku golf II ma taka sama jak golf III). Zostaje kwestia jeszcze dolozenia przekaznika i paru innych *#cenzura#* w zaleznosci kto bedzie dawca.
-
- Nowicjusz
Kolego. RP to serce zamontowane w MKII jak go kupiłem. Jestem na etapie projektu od podstaw. Zdemontowałem wszystko do gołej karoserii, zakonserwowałem i na nowo składam na oryginalnych częściach. Robię go dla siebie na własne potrzeby. Gdy gotowe już było karoseria,zawieszenie, wnętrze, zabrałem się za silnik. Kompletna regeneracja głowicy, pierścienie, panewki, cały osprzęt silnika, ipd. To zadałem pytanie: Co mógłbym zrobić, aby poprawić moc i osiągi RP. No i się zaczęło. Że to mało rozwojowy silnik, że żadne filtry stożkowe, ani Chipy nie pomogą, że nic z niego nie wydyszę. Pomyślałem, ZMIANA NA MOCNIEJSZY. I teraz: czy KR czy ABF? Efekt jest taki, że doinwestowałem strasznie RP i kupiłem już ABF. Takie życie. Teraz będę projektował ABR a RP oddam w dobre ręce Poważnie. Silniczek będzie uzbrojony i gotowy do SWAT-a. A ja Kardiologicznie zajmę się nowym sercem i zrobię z niego cacko. Od i cała historia. Na tą chwilę mile widziane dobre porady poprawiające osiągi w nowo nabytym ABF. Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
Dzięki za info. Dawca do MKIII. Mój MKII 89 r. więc problemów chyba nie będzie. Proszę o porady w sprawie poprawy osiągów w trakcie remontu.. Mile widziane dobre pomysły.
Porting głowicy, wałki 276, lekkie koło zamachowe i spiąć to jakąś dobrą skrzynią np 2y lub AUG do tego sprzęgło mocniejsze np spiek 6 łopatkowy oraz oczywiście strojenie tego najlepiej u kogoś z forum. Koszt około 4-5 tys
Mój MK2 ABF
viewtopic.php?f=87&t=499866
fill89, lepsza bedzie kevlarowa tarcza, bardziej cywilizowane sprzeglo bedzie a obsluzy bez problemu
Re: Przekładka silnika vw golf II
A jak to cenowo wychodzi ?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Mój MK2 ABF
fill89, mozna to nawet samemu ogarnc jak wiesz jakie okladziny zamowic i sobie zanitujesz.. jakby co to mam taka tarcze 228 mm prawie nowa na sprzedaz..
Re: Przekładka silnika vw golf II
zapewne chce więcej mocy:)maj0nez pisze:I co wymyśliłeś? Jak ten RP Ci chodzi dobrze to po co go zmieniasz?
Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
-
- Nowicjusz
Witam. Właśnie rozpoczynam pracę przy zakupionym silniku z MKIII 2.0 16 v ABF. Mam do sprzedania RP -ka po kapitalnym remoncie. Szczegóły dla naprawdę zainteresowanych mogę podać telefonicznie. Robiłem go dla siebie i jest godny polecenia. Jak ktoś jet zainteresowany kupnem całego SWAPA ze skrzynią i komputerem to dzwońcie lub piszcie. Tel. 604400690
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
Nie SWATa tylko SWAPa. Nie KR uzborojony w DIGIFIZ bo digifiz to licznik a w DIGIFANT - wtrysk elektroniczny.
Swap ABFa do MK2 to nic trudnego. Jak masz komplet to wyciągasz stary motor wkładasz nowy, podpinasz i ma grać. Wymień tylko bak na taki z MK3 bo ma jedną główna pompę w środku a nie jak w MK2 w baku podającą a pod autem ciśnieniową.
Jak byś potrzebował pomocy to pisz na PW albo tutaj w temacie. Postaram się podpowiedzieć.
Swap ABFa do MK2 to nic trudnego. Jak masz komplet to wyciągasz stary motor wkładasz nowy, podpinasz i ma grać. Wymień tylko bak na taki z MK3 bo ma jedną główna pompę w środku a nie jak w MK2 w baku podającą a pod autem ciśnieniową.
Jak byś potrzebował pomocy to pisz na PW albo tutaj w temacie. Postaram się podpowiedzieć.