Katalog turbosprężarek - Online! Tu dyskutujemy o turbinach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
W sprawie tej podpory jeszcze bo nie daje mi ona spokoju że jej nie mam. Dowiedziałem się że żeby przyspawać ucho do muszli należało by zdemontować turbinę i ją rozebrać. Na aucie tego się nie zrobi niestety. Ale jest alternatywa: podpore mozna zrobic na przyklad na szpilke przy wydechu DP. Polaczyc te szpilke z otworem bloku silnika.
Wymyślasz sobie problemy
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
wesol, zapytaj sie np w tune-up czemu wymyślają sobie problemy i montują do gtb podpory
nie no wiem ze lepiej z nia jak bez niej. Tak jak w aso uslyszysz ze tylko dwumas jest najlepszy co nie. Generalnei najlepiej to tylko w aso wszystko robic i na oryginalnych czesciach a to ze to wyniesie neikiedy tyle co wartosc auta uzywanego to juz nie istotne. Wogule naprawianie auta to przeciez taka prosta sprawa bo przecież w aso sa sami wymieniacze i wszystko sie wymienia na nowe i kazdy klient jest zadowolony i och ech. Ciekawe ze jak pracowalem w Szczecinie w oplu i potem w fordzie to nie zawsze bylo tak och ech jak sie wielu wydaje.
-
- Użytkownik
jestem tutaj z wesolem, w swoich TD też wywaliłem te podpory i nigdy nie było problemu...
Chyba ze 6 lat temu kupiłem sarna i zaraz mi się wysyła suszara. Wymieniłem na ta asz ale z golfa i właśnie różnica była taka ze to ucho podporowe jest w inną stronę. Wywaliłem to i tak jeżdżę kupę lat w międzyczasie wymiana na gtb własnej roboty i jakoś mimo tego plakania amatorów i internetowych teoretyków wszystko działa jak należy. Turbo wstaje przy niecałych 1800 obr ma zadane.
-
- Gadatliwa bestia
Spoko luuz w seryjnych turbinach nie przykręcam mocowania są po prostu lekkie i nigdy się nie poluzowały. Jednak do gtb lepiej dorzucić podporę. Sam mam zrobioną i wszystko działa przed 3 lata. Jednak u kolegi nie wytrzymało bez podpory gtb i był przedmuchy.
-
- Nowicjusz
Chłopaki potrzebuje turbiny do swojego 1.9 1z 90 golf 3. Szukam pomocy, jaka turbine by mozna było zamontowac do niego ? wtryski icek juz jest tylko teraz kwestia turbo, od Leona Arl'a nie siadzie bo musiałbym zmieniac cale sterowaniesilnika poniewaz ona ma zmienna geometrie a 1z tego nie mialy. POmoze ktos ?? Jaka mozna zamontowac ?? Jakas od 1.9? 2.0 ??
- stefano189
- Gadatliwa bestia
google.pl
MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
- .:MECENAS:.
- d/s wyjątkowych
- Kontakt:
Re: Katalog turbosprężarek - Online! Tu dyskutujemy o turbin
Od mojego AXRa moge ci sprzedacsmerfusiek18 pisze:Chłopaki potrzebuje turbiny do swojego 1.9 1z 90 golf 3. Szukam pomocy, jaka turbine by mozna było zamontowac do niego ? wtryski icek juz jest tylko teraz kwestia turbo, od Leona Arl'a nie siadzie bo musiałbym zmieniac cale sterowaniesilnika poniewaz ona ma zmienna geometrie a 1z tego nie mialy. POmoze ktos ?? Jaka mozna zamontowac ?? Jakas od 1.9? 2.0 ??
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
do mk3 jest problem z montażem turbin gdzie część gorąca jest zintegrowana z kolektorem wydechowym, wlot do turbo może kolidować z łapą silnika co jest przed nogami pasażera..:MECENAS:. pisze:Od mojego AXRa moge ci sprzedac
turbo z Rovera/Hondy 2.0 TCI - Garrett Gt1549S jako alternatywa na wieksza mocp tak mniejwiecej na 160 koni wyrobi spokojnie. http://olx.pl/oferta/turbosprezarka-tur ... dUO35.htmlsmerfusiek18 pisze:Chłopaki potrzebuje turbiny do swojego 1.9 1z 90 golf 3. Szukam pomocy, jaka turbine by mozna było zamontowac do niego ? wtryski icek juz jest tylko teraz kwestia turbo, od Leona Arl'a nie siadzie bo musiałbym zmieniac cale sterowaniesilnika poniewaz ona ma zmienna geometrie a 1z tego nie mialy. POmoze ktos ?? Jaka mozna zamontowac ?? Jakas od 1.9? 2.0 ??
-
- Forum Master
Witam, ja przesiadłby się na VNT i zapodał AWX-AVF, to te same turbiny, na moce około 160-180KM, przy dobrych wiatrach lub BRD, CAHA. Później są np. GTB.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Gadatliwa bestia
wtryski jakie? od tego można zaczynać dobór turbo. Bo jeśli nie ma większych niż 260 to na seryjnej pompie nie ma co liczyć na dobry wynik. Niestety pompa z 1z szału nie robi.