Kompresor
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Regulamin forum
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
1. W dziale NARZĘDZIA obowiązuje Ogólny regulamin forum,tutaj piszemy tylko o narzędziach.O problemach technicznych w aucie,proszę pisać w dziale "Techniczne
2. Dział ten powstał w odpowiedzi na rosnącą liczbę tematów odnośnie wszelkiej maści narzędzi, przyrządów serwisowych, pomiarowych, oraz specjalistycznego wyposażenia warsztatowego.
Wypowiedzi użytkowników jak i nasz wkład pracy, stać się mają pomocne dla innych prosimy więc o rzeczowe podejście.
3. Pytania w formie tematów zakładamy używając prefixów, w danym temacie opisujemy i dyskutujemy wyłącznie na temat danego wątku
1) Polecany zestaw narzędzi -Piszemy jedynie o tym, jaki zestaw posiadamy i do czego on nam służy
2) Narzędzia specjalne – Tu opisujemy specyficzne rodzaje narzędzi, właśnie z wymiarowanie, opisem do czego konkretnie służy.
3) Pytania o narzędzia –Można tutaj zadawać pytania o narzędzie potrzebne do danej czynności
4. Narzędzia możemy oceniać ze względu na Jakość oraz Trwałość w skali 1-10,np. Trwałość 8/10 Jakość 3/10
bez zbędnej dyskusji typu ”badziew””do d….”. Posty z tego typu Epitetami zostaną usunięte, rajem dla spamerów miejsce to niestety nie będzie.
Kompresor
Witam,
na wiosnę planuję kupić kompresor do zastosowań garażowych. Wiadomo głównie malowanie, ale jakieś narzędzia pneumatyczne pewnie też. Zwracam się do Was z prośbą o jakieś opinie oraz o podanie konkretnych modeli, tak do około 600 zł.
Dziękuję i pozdrawiam!
na wiosnę planuję kupić kompresor do zastosowań garażowych. Wiadomo głównie malowanie, ale jakieś narzędzia pneumatyczne pewnie też. Zwracam się do Was z prośbą o jakieś opinie oraz o podanie konkretnych modeli, tak do około 600 zł.
Dziękuję i pozdrawiam!
Kompresor
rudyadam pisze: tak do około 600 zł.
nie ma szansrudyadam pisze:malowanie, ale jakieś narzędzia pneumatyczne
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Re: Kompresor
Temat niżej masz mój temat o kluczu pneumatycznym. Poczytaj. Taki kompresor jak mój to minimum do pracy z narzędziami.
-
- Nowicjusz
Re: Kompresor
Witam,
W ofercie marki Verto należącej do Grupy Topex znajdują się także kompresory m.in. model 73K002, który można zakupić w założonym budżecie. Kompresor posiada następujące parametry:
Pojemność zbiornika: 24 l
Moc silnika: 1,5 kW / 2 KM
Ciśnienie maksymalne: 8 bar
Wydajność: 206 l/min-1
Pobór powietrza: 260 l/min-1; prędkość obrotowa silnika 2850 min-1.
Więcej informacji na temat tego modelu znajdziesz na stronie http://www.grupatopex.com/kompresor.html" onclick="window.open(this.href);return false; .
Pozdrawiam,
Maciek, Ekspert Grupy Topex
W ofercie marki Verto należącej do Grupy Topex znajdują się także kompresory m.in. model 73K002, który można zakupić w założonym budżecie. Kompresor posiada następujące parametry:
Pojemność zbiornika: 24 l
Moc silnika: 1,5 kW / 2 KM
Ciśnienie maksymalne: 8 bar
Wydajność: 206 l/min-1
Pobór powietrza: 260 l/min-1; prędkość obrotowa silnika 2850 min-1.
Więcej informacji na temat tego modelu znajdziesz na stronie http://www.grupatopex.com/kompresor.html" onclick="window.open(this.href);return false; .
Pozdrawiam,
Maciek, Ekspert Grupy Topex
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Kompresor
verto i topex? To jest na prawdę dobry sprzęt, czego by sie nie wzięło do reki to już widać że szajs. Miałem wiertarkę verto- nawet do gwarancji nie wytrzymała której oczywiście nie uznano. z Topexa dwie lutownice które sie stopiły pistolet do kleju kopał prądem nigdy w zyciu tej "marki" .Także bałbym sie czy te sprężarki nie wybuchną
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kompresor
Nie kupuj kompresora mniejszego niż 50l to jest naprawdę minimum!
W zeszłym roku kupiłem kompresor firmy RIPPER 2-tłokowy 50l i jestem bardzo zadowolony, ale trochę żałuję że nie 100l.
Do malowania minimum 100l 2-tłokowy- szkoda nerwów na mniejsze.
RIPPER jest porównywalny z firmowym MAKTEK'iem
W zeszłym roku kupiłem kompresor firmy RIPPER 2-tłokowy 50l i jestem bardzo zadowolony, ale trochę żałuję że nie 100l.
Do malowania minimum 100l 2-tłokowy- szkoda nerwów na mniejsze.
RIPPER jest porównywalny z firmowym MAKTEK'iem
VW Golf IV 1.9TDI ASZ+
Kompresor
Od kilku lat posiadam kompresor f-my Metabo, kupiony do warsztatu.Pojemność zbiornika 50 l.,ciśnienie max. 10 bar. Do prac amatorskich i półprofesjonalnych wystarczający. Napędzi narzędzia pneumatyczne i malarskie. Kupiłem go w promocji (wyprzedaż) z kompletnym zestawem malarskim tej samej firmy za 1250 PLN. Wcześniej miałem ochotę na kompresor Stanleya, ale po zapoznaniu się z opiniami o jakości tańszych sprzętów uznałem, że lepiej wydać trochę więcej i kupić coś trwalszego. Więc polecam kupować sprzęt ze średniej półki, żeby później być zadowolonym przy pracy.
Kompresor
metabo to pozadna marka tak wiec sie nie dziwie. Ja tma mam klucz udarowy ale na 230V. Wole taki gdyz mam go za niecale 300 zl i boacha a nei jakis z allegro gdzie klamia w danych jak z nut bo moj ma niby tylko 260 Nm a ukrecam sruby jak kciuk i to nei te 5.8 a 10.9 spokojnie ukrecilem nie jedną. Za to nei musze targac kompresora, czekac az nabije cienienie, rozwijac przeowdow tylko sam przedluzacz i po sprawie. Maly kompresorek jak cos to biore od jca taki wlasnie na 24 litrowym zbiorniku i jak cos tam trzeba wyczyscic czy prysnac jakiś podklad zabezpieczajacy pdowozie to w zupelnosci wystarcza.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to