1.6 TD JR brak płynności i mocy powyżej 4 tys. obrotów

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pt kwie 22, 2016 06:50

marcodado pisze:Więc można sobie bez problemu regulować napięcie sprężyny
Sprężyna ma być naprężona jak była wcześniej i NIE ZMIENIAJ tego. Jeśli dekiel z LT jest o 7mm głębszy,to musisz nawalić podkładek na te 7mm.
W timingu nie chodzi o to,żeby regulować naprężeniem tej sprężyny,tylko żeby tłoczek mógł się wysunąć bardziej w kierunku ów dekielka i wjechać do niego. Ja mam stoczony o 5mm,więc nie musiałem kombinować z dekielkami.
Z tego co kojarzę,to dekielki tylko z TDI mają takie szerokości,by tłoczek wjechał do środka :bajer:

Jeśli już grzebałeś w podkładkach i sprężynach,to ....... masz przechlapane :?

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
marcodado
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: 1.6 TD JR brak płynności i mocy powyżej 4 tys. obrotów

Post autor: marcodado » pt kwie 22, 2016 07:17

Nie mam przechlapane, bo mam specjalnie odłożoną podkładkę z ori dekielkiem. Tylko ciekaw. mnie fakt, że pompy mają różne grubości podkładek. Zmniejszyłem napięcie bo tłoczek jednak musi sie bardziej wysunąć. Zdaję sobie sprawę, że zapłon będzie się szybciej przyspieszał :)

A jeszcze od początku myślę o tym dekielku. Co by się stało gdyby się dorobiło uszczelki z klingierytu pod dekielek aby tłoczek bardziej się wysuwał? Da radę to czy są tam jakieś większe ciśnienia/obciążenia?

Awatar użytkownika
Michał_1977
_
_
Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM)
Silnik: Zły!
Kontakt:

Post autor: Michał_1977 » pt kwie 22, 2016 09:26

Proszę scalić posty poprzez EDYTUJ.

Podkladki sa o różnych grubościach,bo jast nimi dobierane napreżenie sprężyny i tego nie zmieniaj. Dlatego napisalem,ze jesli dekiel jest głebszy o 7mm,to musisz dolozyc podkladek na 7mm.
Ten tloczek nie reguluje cisnienia,tylko timing (wyprzedzenie kata wtrysku)

:arrow: Zielony GTD-ARL 315HP/615Nm :satan: + Climatronic :zimny: + grzane skóry i inne wodotryski \:D/
Obrazek

Awatar użytkownika
marcodado
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: 1.6 TD JR brak płynności i mocy powyżej 4 tys. obrotów

Post autor: marcodado » pt kwie 22, 2016 18:22

Jak połączyć te posty? Nie mam nawet możliwości usunięcia ich ;/ A co do tematu to fakt, już widzę pierwsze problemy po zmniejszeniu napięcia sprężyny, po ostrzejszym przejeździe silnik cyka na wolnych obrotach. Dzisiaj ustawię tam odpowiedni nacisk.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”