Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
- Stanley777
- Gadatliwa bestia
Kącik posiadaczy MK4
ViruS001, robiąc test dla wskazówek, nie zwracaj uwagi na max wychylenie wskazówek tylko dla kolejnego punktu pośredniego czyli obrotomierz bodajze na 2 czy 3tyś/obr, temperatura idealnie na 90, paliwo na 1/2 i prędkościomierz bodajze na 100km/h.
Ściąg przednią obudowę podłącz wtyczki do auta i lecisz z testem.
Metodą prób i błędów spokojnie idzie to ogarnąć
Dla bezpieczeństwa koryguj wskazówki gdy test jest ukończony i program nieaktywny.
Ściąg przednią obudowę podłącz wtyczki do auta i lecisz z testem.
Metodą prób i błędów spokojnie idzie to ogarnąć
Dla bezpieczeństwa koryguj wskazówki gdy test jest ukończony i program nieaktywny.
Mój Były Golfik
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
ARL+, SkóryRecaro, CzarnyŚrodek,Tempomat, FotochromAmbient, KratkiBora, PodstopnicaNakładkiAudiTT, LamkaW8, ModułyLed6000k, DekoryAlu, FullFIS + HypeFIS, CarAudio + MFD/TV/Yatour, CzarnyFront, PrzódTyłV6, GładkaListwa, PrzelotKwas2.5", SwapHebli312/256, ZawieszenieKWv3, PoliuretanStrongFlex, TomasonTN1
Także Teeegooo... ;]]]
https://naforum.zapodaj.net/images/ba7c6910c46c.jpg
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
Kącik posiadaczy MK4
Pany pomocy
narobiłem sobie kłopotu , wymontowałem aku padnięty i nie sprawdziłem czy drzwi kierowcy otwierają się z kluczyka ( w pasażera nie mam wkładki na kluczyk a w klapie kluczyk nie wchodzi ), to przypadłość centralnego zamka - nie używanie kluczyka co jakiś czas.
Teraz problem jak otworzyć maską ?
Da rade jakoś otworzyć bez rozbicia szyby - mały trójkąt w tylnych drzwiach
narobiłem sobie kłopotu , wymontowałem aku padnięty i nie sprawdziłem czy drzwi kierowcy otwierają się z kluczyka ( w pasażera nie mam wkładki na kluczyk a w klapie kluczyk nie wchodzi ), to przypadłość centralnego zamka - nie używanie kluczyka co jakiś czas.
Teraz problem jak otworzyć maską ?
Da rade jakoś otworzyć bez rozbicia szyby - mały trójkąt w tylnych drzwiach
Kącik posiadaczy MK4
Od spodu podłącz jakoś prąd - może do rozrusznika (najbliżej), może uda Ci się kabel od aku w dół ściągnąć, a masę gdziekolwiek.
Albo wkładkę rozruszać spróbuj, skoro i tak nie chodzi to choćby wd40.
Albo wkładkę rozruszać spróbuj, skoro i tak nie chodzi to choćby wd40.
Kącik posiadaczy MK4
Jezeli bedziesz musial juz zbic szybe to przypadkiem nie bij tego tylnego trojkacika - najwiecej piedrolenia przy wymianie, a cena jak za przednie, jak cos to zbijaj przednie.
- majster heniek
Kącik posiadaczy MK4
trochę WD poszło kluczyk już wchodzi ( klapa bagażnika ), dolałem WD i w domku kafcie wypiję i pójdę zobaczyć czy da się wkładka obrócićlwlw pisze:Albo wkładkę rozruszać spróbuj, skoro i tak nie chodzi to choćby wd40.
pod auto nie wejdę - pod dokładkę wejdzie paczka od fajek - zresztą już sensacja bo auto stoi na ulicy koło domu
jak będę miał szybę zbić , to pierw kupię na zamianę
lwlw, KoJ@K, mass143, Dzięki za rady
cały czas mowa o tym aucie z dolnego zdjęcia , tak wysoko już nie stoi jak na foto - obniżony na gwincie
- sebekgolf
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Re: Kącik posiadaczy MK4
Ten plastik ( osłonę) chwytasz palcami od spodu ( w sensie jak masz zamontowane na słupku to chwytasz za dolną krawędź plasiku) i odchylasz do góry. Potem masz już dostęp do śruby. Jak mnie pamięć nie myli to odchylało się to do góry. Z resztą jak się przyglądniesz to najprawdopodobniej na tej dolnej krawędzi plastiku w jednym miejscu będzie podcięcie na głębokość około 1mm i długie na około 3-4mm. Tam najlepiej podłożyć mały śrubokręt płaski i pociągnąć.Mattpl pisze:Nikt nie wie? Chodzi mi o to górne mocowanie w słupku.Mattpl pisze:mocowanie tylnych pasów, jaka tam jest kolejność montowania, bo mi dziwne rzeczy wychodzą? Buda, tulejka, uchwyt pasa, podkładka i w to śruba?
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Kącik posiadaczy MK4
majster heniek, gleba jest faktycznie utrudnieniem, ale może spróbuj podnieść furę. Musiałbyś mieć jakieś dwie płaskie żaby albo chociaż jedną.
- majster heniek
Kącik posiadaczy MK4
lwlw, próba żabą z jednej strony była tylko jeszcze za nisko , muszę jakieś podkłady skołować i podnieść wyżej obie strony , aby pod zderzak głowę wsunąć i do rozrusznika się podpiąć . Wczoraj za mało czasu miałem , popołudniowy wyjazd z żoną do syna na Śląsk miałem zaplanowany i wszystko przełożyłem na wtorek
Kącik posiadaczy MK4
Dobrze, że miałeś czym jechać
Jak żaby nie da rady podłożyć to może wciągnij auto przodem na coś - choćby na jakieś cegły czy drewniane klocki. Ja tak cudowałem jak nie miałem jak pod auto wejść. W sumie wszystko się da, nie jest wygodnie, no ale to kwestia determinacji Tylko jak masz na biegu to trochę nie bardzo, już na ręcznym prędzej wciągniesz.
Jak żaby nie da rady podłożyć to może wciągnij auto przodem na coś - choćby na jakieś cegły czy drewniane klocki. Ja tak cudowałem jak nie miałem jak pod auto wejść. W sumie wszystko się da, nie jest wygodnie, no ale to kwestia determinacji Tylko jak masz na biegu to trochę nie bardzo, już na ręcznym prędzej wciągniesz.
- sebekgolf
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Re: Kącik posiadaczy MK4
bierzesz fabryczny lewarek i nim unosisz auto te 3-5 cm wyżej. Wtedy jeszcze progów nie uszkodzisz a już powinno dać się coś wsadzić sensowego pod auto. Ja tak miałem z moją żabą i polówką kobity jak koło rozcięła. Nie dało się wejść jak felga siadła na ziemi. Podniosłem delikatnie na fabrycznym lewarku i podłożyłem żabęlwlw pisze:Dobrze, że miałeś czym jechać
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Kącik posiadaczy MK4
Panowie, 1,5 roku temu jak zmieniałem sobie radio z ori na porządne z obsługą USB, etc, żeby wyciągnąć z głośników jak najwięcej, to nie podłączyłem wtedy anteny radiowej, bo potrzeba przejściówkę (temat olałem, bo i tak bardzo rzadko radia słuchałem, zawsze płyta lub pendrive ), no ale teraz tak myślę, że przydałoby się w końcu tą przejściówkę kupić - czy ktoś się orientuje jaka to ma być?