sygnał z kamery i wstecznego w wiązce RCD510

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
aki001
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aki001 » wt mar 22, 2016 13:10

Pozbyłem się RCD510 i zainstalowałem coś innego. Chciałbym teraz móc skorzystać z firmowej kamery cofania (sygnał RGB, moje radio oczekuje sygnału composite) i pozyskać skądś sygnał wstecznego. Moje radio oczekuje sygnału NTSC composite... Wiem, że te dwie rzeczy są wrzucone w tą dodatkową kostkę (canbus?), której nie używam, ale jak je wyciągnąć?

Czy po prostu kupić chińską kamerę z wyjściem composite i podmienić ją jakoś?

wiem, że firma http://naviservice.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; robi coś takiego w formie modułu pozwalającego przekształcić sygnał RGB na composite, ale z jakiegoś nieznanego mi powodu nie chcą odpisywać na maile...(albo nie zaglądają do junk boxa) może ktoś wie gdzie podobny moduł dostać?

Inna firma produkuje moduł do obsługi sterowania kierownicą i też dają możliwość podłączenia sygnału "wstecznego", ale ja nie mam wielofunkcyjnej kierownicy, więc trochę bez sensu wydawać tyle kasy do ogarnięcia "wstecznego"... zrobię sobie obejście jakimś prostym czujnikiem chyba... Poza tym RadioPro nie ogarnie funkcjonalności kamery.

macie jakieś pomysły jak to elegancko obejść bez zbędnej rzeźby?

mich77bor
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: mich77bor » pn maja 02, 2016 17:08

Może coś takiego interfejs

Sprzedam nową półkę nad radio

Awatar użytkownika
aki001
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aki001 » pn maja 02, 2016 17:16

nie no, gruba cena... brawo dla sprzedawcy ;)

Użyłem tego. Sygnał kamery jest, ale sygnału wstecznego to nie podaje takiego jak trzeba... musiałem ciągnąć kabel z żarówki wstecznego (wiem, wiem, lama, ale za stary jestem na nurkowanie i dłubanie w wiązce od sterownika nad pedałami... )

Obrazek

Przy okazji zainstalowałem jeszcze sygnał z wstecznego w formie przełącznika dwustanowego, bo to durne radio nie pozwala na wpisywanie celu w mapach albo na przełączenie sygnału na AV-in o ile się nie machnie wstecznym dwa razy do góry....

Obrazek

A bóle instalacyjne i co mnie drażni w tym super produkcie jabłkowym opisałem na [url=http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=103491]golfmk6.com[/img]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”