Jakie sprzęgło,od czego i do czego (temat zbiorczy)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kupilem sprzeglo G60, jest lozysko oporowe, ale nie ma srubek - Beda pasowac stare z ALH ?
Nie. Zresztą pisz co dokładnie zakupiłes czy tarcze z dociskiem czy chcesz do zamachu alh dać sprzęgło g60 czy jak. Pisz co masz i co chcesz zrobić.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Mam ALH, czyli dwumas. Chce dac koło zamachowe z 1Z - juz mam i nowe kompletne sprzeglo G60 - tez juz mam. Wiec jak, stare sruby beda git i do zamachu i sprzegla ?
Nie nie będą bo mają inne długości i wysokości łba.
-
- Nowicjusz
Jakie sruby i ile sztuk bede potrzebowal do zamachu 038 105 269 D (czy jesli zamach mam taki oryginalnie w aucie to przy wymianie samego sprzegla jest on odkrecany w ogole? Bo jesli sie nie odkreca zamachu do wymiany samego sprzegla to srub bym do zamachu nie musial kupowac) i jakie do sprzegla od g60? Lozysko od g60 tak? Cos jeszcze sie wymienia? Samochod 2012r z malenkim przebiegiem
152KM/301Nm
Re: Jakie sprzęgło,od czego i do czego (temat zbiorczy)
Dzieki, a te sruby kupie normalnie w sklepie czy ASO ?wesol pisze:Nie nie będą bo mają inne długości i wysokości łba.
Generalnie wszędzie. Nie są niewiadomą jakie. Te do montażu zamachu to 10x1 mm ale długość coś koło 20mm. Te do docisku to 7x1mm czyli już średnica deczko mniej typowa a długość tez coś koło 20 czy 22 mm. Twardość niby 10.9 ale myślę że 8.8 tez zdadzą egzamin.
Na allegro sprzedają juz nawet gotowe komplety.
Na allegro sprzedają juz nawet gotowe komplety.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
6szt. N 902 061 03.tomaszeklolek pisze:Jakie sruby i ile sztuk bede potrzebowal do zamachu 038 105 269 D
A uszczelniacza na wale nie będziesz wymieniał?tomaszeklolek pisze:jest on odkrecany w ogole? Bo jesli sie nie odkreca zamachu do wymiany samego sprzegla to srub bym do zamachu nie musial kupowac)
6szt. N 101 010 01.tomaszeklolek pisze: jakie do sprzegla od g60?
-
- Nowicjusz
Re: Jakie sprzęgło,od czego i do czego (temat zbiorczy)
W etka cos znalazlem ze N90665001 do zamachu 038 105 269 D z golfa 2012r?Michał_1977 pisze:6szt. N 902 061 03.tomaszeklolek pisze:Jakie sruby i ile sztuk bede potrzebowal do zamachu 038 105 269 DA uszczelniacza na wale nie będziesz wymieniał?tomaszeklolek pisze:jest on odkrecany w ogole? Bo jesli sie nie odkreca zamachu do wymiany samego sprzegla to srub bym do zamachu nie musial kupowac)6szt. N 101 010 01.tomaszeklolek pisze: jakie do sprzegla od g60?
Uszczelniacza bym nie ruszal jak nie bedzie widac zapocen bo moze byc gorzej jak na starym ;p
152KM/301Nm
Witam kończy mi się sprzęgło w moim 2.8 v6 AQP. Chciał bym przejść na jednomas. Na necie są gotowe zestawy valeo ale cena powala na kolana ;/ Orientuje się ktoś, czy jest możliwość samemu skompletowania takiego zestawu??
Trochę chęci i szukajka nakieruje ze taki sam zestaw jak do 2.3 v5
Taki zestaw valeo do 2.3 v5 kosztuje tyle samo co do 2.8 v6. A mi chodzi o taką kombinacje jak robią np w 1.9 ALH.
No a do 2.3 kombinacja jest zestaw od starego golfa 3 z silnikiem 2.8.z kodem silnika AAA. Wystarczy tylko poszukać na forum czy w Google wklepać.
Dzięki kolego, szukałem ale ciągle wyskakiwały mi tylko posty o Paseratti 2.8 albo do tych gotowych zestawów.