Zakup golfa r
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Zakup golfa r
Witam
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem nowego golfa r.
Chciałbym uzyskać od was info odnośnie awaryjności golfa bo z tego co czytam na forum,nie jest tak kolorowo...
Czy nie lepiej było by wybrać s3 która chyba ma nieco inne zawieszenie?Jak to wygląda z tym płynem chlodzacym,czy już wyeliminowano ten problem?
Czy za tą kasę,nie lepiej kupić coś innego lub dorzucić i wybrać rs3 Podobno 2.5 tfsi jest znakomity...
Dzięki za odpowiedź
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem nowego golfa r.
Chciałbym uzyskać od was info odnośnie awaryjności golfa bo z tego co czytam na forum,nie jest tak kolorowo...
Czy nie lepiej było by wybrać s3 która chyba ma nieco inne zawieszenie?Jak to wygląda z tym płynem chlodzacym,czy już wyeliminowano ten problem?
Czy za tą kasę,nie lepiej kupić coś innego lub dorzucić i wybrać rs3 Podobno 2.5 tfsi jest znakomity...
Dzięki za odpowiedź
Zakup golfa r
Wszystko masz juz w osobnych tematach. Jesli masz kase na RS3 to bierz RS3 bo to inna liga
Btw. S3 i Golf 7 R to dokladnie to samo z tym ze buda i wykonczenie inne
Btw. S3 i Golf 7 R to dokladnie to samo z tym ze buda i wykonczenie inne
MY 2017| MK 7.5 .:R | Variant | DSG| Indium Grey
Mój VaRia(n)t
Grupa na FB Golf R/R32 Polska
Gdyby Golf R był dla wszystkich nazywałby się GTI
Mój VaRia(n)t
Grupa na FB Golf R/R32 Polska
Gdyby Golf R był dla wszystkich nazywałby się GTI
Zakup golfa r
Czytam ale konkretnie chodzi o wasze odczucia po przejechaniu kilku dziesięciu km.
Nie chcę kupić i żałować,że wydałem w k.....kasy a on ciągle do serwisu chce jechać bo pewnie mimo gwarancji,nie będę miał na to czasu i szkoda nerwów.
Jeśli s to zupełnie to samo,to może lepiej Focusa który też jest fajny.
Ogólnie,jestem i byłem zwolennikiem vw ,ale czasami rozsądek przewyższa upodobania.
Nie chcę kupić i żałować,że wydałem w k.....kasy a on ciągle do serwisu chce jechać bo pewnie mimo gwarancji,nie będę miał na to czasu i szkoda nerwów.
Jeśli s to zupełnie to samo,to może lepiej Focusa który też jest fajny.
Ogólnie,jestem i byłem zwolennikiem vw ,ale czasami rozsądek przewyższa upodobania.
Zakup golfa r
Nie będziesz piłował, upalał, będziesz zmieniał często olej, to powinno być ok. Do czasu zakupu erki, jeździłem subarakiem, zrobiłem nim od nowości ponad stówę i nic.( a forum aż huczało od .....) Byłem 2 cm od zakupu 330 w m pakiecie, umowa leżała na stole z piórek gęsim zanurzonym w atramencie. Wsiadłem do R i wiedziałem że bmw to nie dla mnie. Miłość od pierwszego spojrzenia, dotyku i zapachu. Oczywiście ,że przed zakupem trzeba sporo poczytać , poznać opinii użytkowników, ale moim zdaniem to nie wszystko. Trzeba to poczuć.
Zakup golfa r
Wiem,że s tronic to bajka a z tych 300hp można przecież zrobić 400
Osobiście jeżdżę 300 konnym dieslem i od początku nie miałem z nim problemu (prócz batorego ;-)więc dlatego pytam.
Chyba się zdecyduje a cena względem wyposażenia i osiągów,bardzo kusząca.
Niby,jak zamówię teraz,to w lipcu powinien już być.
Ciekaw jestem,czy vw robi ostre "przesowy "czasu tak jak opel czy ford...
Osobiście jeżdżę 300 konnym dieslem i od początku nie miałem z nim problemu (prócz batorego ;-)więc dlatego pytam.
Chyba się zdecyduje a cena względem wyposażenia i osiągów,bardzo kusząca.
Niby,jak zamówię teraz,to w lipcu powinien już być.
Ciekaw jestem,czy vw robi ostre "przesowy "czasu tak jak opel czy ford...
Zakup golfa r
Jakub111, Jeśli piszesz o o nowym Focusie RS to zapomnij. Wszystkie na 2016 rok zostały w PL już sprzedane.
RS3 - zacna opcja ale cena 300K+ za sensowne wyposażenie.
RS3 - zacna opcja ale cena 300K+ za sensowne wyposażenie.
Zakup golfa r
Pytanie ile planujesz wydać i czy będziesz potem coś modyfikował czy nie w obawie o utratę gwarancji.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Zakup golfa r
Awarie głównie trapiły Golfy z 2014 roku. Od połowy 2015 wiekzosc problemów rozwiazano, wiec sie nie stresuj
Jesli mówisz ze masz na dłożenie okolic 50tyś zł to oczywiscie bierz RS3, choc jesli chodzi o jazde szybka, zwinna w zakretach, golf jednak będzie bił RS3
Jesli mówisz ze masz na dłożenie okolic 50tyś zł to oczywiscie bierz RS3, choc jesli chodzi o jazde szybka, zwinna w zakretach, golf jednak będzie bił RS3
Golf 7R DSG Tornado Red
Zakup golfa r
A jedno i drugie zbije nowy Focus RS. I osiągami i ceną
Szkoda, że jest tylko w 5 furtkach i nie da się go kupić wcześniej jak w przyszłym roku. Chyba, że od konika...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Szkoda, że jest tylko w 5 furtkach i nie da się go kupić wcześniej jak w przyszłym roku. Chyba, że od konika...
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Zakup golfa r
Jak chcesz wydać 300 tys to RS3
Jak chceszwydać 260 tys to masz ładne S3
Jak chcesz wydać 180 tys to masz fula R lub golasa S3 co chyba nie ma sensu
Teoretycznie za 160 byłby Focus gdyby nie 9 mies czekanua i marnowanie czasu przy ręcznej zmianie biegów, brak LC, aktywnego tempomatu dużej navi i paru innych baherów, a te drifty to jakeś słabe M3 z niego nie zrobisz!
Więc jak chcesz kipić dobrze wyposażone auto za umiarkowane piebiądze, startujące jak by kosztowało dwa razy tyle z perspektywą zwiększenia mocy o kolejną stówę to jesteś skazany na R.
Jak chceszwydać 260 tys to masz ładne S3
Jak chcesz wydać 180 tys to masz fula R lub golasa S3 co chyba nie ma sensu
Teoretycznie za 160 byłby Focus gdyby nie 9 mies czekanua i marnowanie czasu przy ręcznej zmianie biegów, brak LC, aktywnego tempomatu dużej navi i paru innych baherów, a te drifty to jakeś słabe M3 z niego nie zrobisz!
Więc jak chcesz kipić dobrze wyposażone auto za umiarkowane piebiądze, startujące jak by kosztowało dwa razy tyle z perspektywą zwiększenia mocy o kolejną stówę to jesteś skazany na R.
Re: Zakup golfa r
Focus akurat ma LC.
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Zakup golfa r
Tak, więc działa jak pisali na sam start, potem musisz machać lewarkiem. Nie wiem czym to się różni od strzału ze sprzęgła ale coś tam ponoć jest może chodzi tu de facto o odpowiednie ustawienie pracy napędu na 4 koła i tych mechanizmów przekazywania momentu pod kątem startu zatrzymanego dla uzyskania najlepszego efektu.
Re: Zakup golfa r
Golf R to jak dla mnie złoty środek ... chociaż mówiąc szczerze gdybym teraz szukał auta to brałbym Focusa RS, bo dla mnie auto ma być zwinne, a nie tylko szybkie od świateł do świateł....
Kolejna sprawa, to kwestia skrzyni...dla mnie w sportowym aucie musi być skrzynia manualna...
Kolejna sprawa, to kwestia skrzyni...dla mnie w sportowym aucie musi być skrzynia manualna...
Bilverksted i Trondheim - http://bilhobbyverksted.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/
Varebil til leie i Trondheim - https://varebiltilleje.no/