Kody lakierów, temat dot. kolorystki nadwozia
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Wie ktoś jaki to kolor lakieru i z jakiej palety? Wydaje mi sie ze jest to Z6L z palety Audi ale nie jestem pewny.
Re: Kody lakierów, temat dot. kolorystki nadwozia
Czy ktoś mógłby rozpoznać kolor mojego autka na podstawie tych zdjęć?
Dodam, że tabliczkę/naklejkę ktoś chyba specjalnie usunął a czas parę elementów podratować
Dodam, że tabliczkę/naklejkę ktoś chyba specjalnie usunął a czas parę elementów podratować
Re: Kody lakierów, temat dot. kolorystki nadwozia
Dzięki Ale mogę w ciemno taki kolor brać na poprawki? Bo mi z tabelek też taki wychodził. Tak nie było żadnych odcieni różnych? Bo nie powiem, że nie byłoby mi łatwiej jakby tylko taki kolor wchodził w gręQQxQ pisze:LC6M
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
-
- Nowicjusz
-
- Mały gagatek
Witam. Prosze o porade... mam golfa 4 99r generation lw5y. Mam do pomalowania kilka elementow i kilka rdzawych zaprawek. Czy lepiej dobierac lakier w mieszalni po klapce wlewu gdzie koszt to ok 30zl za 100ml kompletu, czy moze w internecie po kodzie gdzie koszt to 140zl za 1l bazy, rozcienczalnik, 1l klaru i 0.5l utwardzacza? Kusi mnie ten zakup przez internet..
Dorób lakier z budy a nie kodu.Maniek600 pisze:Witam. Prosze o porade... mam golfa 4 99r generation lw5y. Mam do pomalowania kilka elementow i kilka rdzawych zaprawek. Czy lepiej dobierac lakier w mieszalni po klapce wlewu gdzie koszt to ok 30zl za 100ml kompletu, czy moze w internecie po kodzie gdzie koszt to 140zl za 1l bazy, rozcienczalnik, 1l klaru i 0.5l utwardzacza? Kusi mnie ten zakup przez internet..
Witam, wie ktoś może jaki jest lakier na feldze:
Felga aluminiowa „Rotary”, 18 cali
Kolor: antracytowy
Rozmiar felgi: 7,5 J x 18", ET 51, LK 112/5
Rozmiar opony 1: np. 225/40 R18
Art. nr: 5G0 071 498 16Z
Felga aluminiowa „Rotary”, 18 cali
Kolor: antracytowy
Rozmiar felgi: 7,5 J x 18", ET 51, LK 112/5
Rozmiar opony 1: np. 225/40 R18
Art. nr: 5G0 071 498 16Z
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
pera2408, Proszkowy albo Systemowy, raczej nie możliwe że pomalujesz jedną felgę w tym samym kolorze zostaje albo lakierowanie wszystkich felg lub dokupienie nowej w salonie.
Podobno końcówka kodu OEM oznacza lakier. ASO twierdzi, że byłoby to L16Z tylko niespecjalnie mogę gdzieś coś takiego znaleźć. Chodzi tylko o zrobienie małej zaprawki około 2cm więc na bank nie będę malował z tej okazji całych kół.