co z tym klaksonem ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co z tym klaksonem ???
spalił mi sie stary klakson,więc kupiłem nowy ale on nie trąbi!!! po spięciu na krótko do akumulatora działa ale gdy nacisne na kierownice to nic z tego!!! co to może być?? kable są dobrze podpięte,bezpiecznik jest cały.jak ktoś wie jak to usunąć to niech mi odpisze .
-
- Kalinowa Mad Driver
- Kontakt:
heh tez tam mam. klakson mi trabi jakby chcial a nie mogl. tak jakby dochodzilo do niego za male napiecie. co z tym zrobic??
Ostatnio zmieniony wt lut 22, 2005 21:23 przez Deacon, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl
- tomileszek
- VW.tomi.pl
- Kontakt:
u
u mnie w trojce tez nie dziala klakson bez wlaczonego zaplonu.z jednej strony dobrze a z drugiej zle
Dude wher's your car?
-
- Turbo Inside
- Kontakt:
Całkiem niepotrzebnie, w skrzynce elektrycznej jest miejsce na przekaźnik - chyba nr 11 jest tam włożony blaszany mostek. Wystarczy go wyjąć i włożyć zwykły przekaźnik np taki jak w malaczu do świateł.AEM pisze:Też tak miałem więc dałem przekaźnik samochodowy i problem zniknął. Oczywiście zasilanie klaksonu bezpośrednio przez bezpiecznik z aku. Styki śniedzieją więc spadek napięcia następuje a przez trąbę trochę prądu idzie.
guli i masz i nie masz racji. Owszem jest miejsce i można wykorzystać tą instalację ale.... Robiąc instalację w samochodach w tym w golfach spotkałem się z wieloma przypadkami gdzie kable już tak zaśniedziały że lepiej dać krótkie nowe i grube i przekaźnik niż wpinać w starą instalkę. W moim mam podwójne a więc 2x więcej prądu idzie na sygnały i dla tego jestem zwolennikiem stosowania przekaźników.
Jak jadę to nie piję - za dużo się rozlewa!