MK2 PROBLEM Z HAMULCAMI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
MK2 PROBLEM Z HAMULCAMI
koledzy forumowicze pomóżcie. Otóż wczoraj wymieniłem klocki hamulcowe na nowe zostawiając stare tarcze dodam że klocji są bardzo grube. okazało sie że po tej wymianie mam bardzo słabe hamulce i twardy pedał hamulca praktycznie bez skoku, jak go wciskam to syczy serwo. Pomóżcie bo niewiem co mam robić ?
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Nie nie są zablokowane. zapomniałem zebrać rantu na tarczach i najwyrażniej muszą sie klocki ułożyć.Adamtd pisze:hamulców nie masz czasami z przodu przyblokowanych (objaw padniętej pompy hamulcowej)??
[ Dodano: Pią Paź 06, 2006 09:58 ]
Nie. obroty w porządku pojeżdze ze dwa tygodnie mam nadziejeze sie dotrą te klocki. Moze orientujecie sie ilu wtykowe zegary moge mieć w 1.3 MH z 88 roku wersji MEMPHIS bo nie nabija mi kilometrów.Przemo440 pisze:a jak silnik pracuje? nie ma jakis innych obrotów?
mozliwe ze klocki sie uloza ale mozliwe tez ze jeli masz spory rant czy tarcze lekko zjechane to zniszczysz nowe klocki , moze przetocz tarcze koszt nie bedize duzy, a moze odpowietrz przednie hamulce ?? ale ja stawiam na lekko przytarte tarczze i klocki poprostu sie nie wpasowaly moze po pewnym czasie sie ustatkuje ale do tego czasu radzil bym nei wciskac hamulca do oporuGrzegi Siedlce pisze:zapomniałem zebrać rantu na tarczach i najwyrażniej muszą sie klocki ułożyć
masz twardy pedał, bo ciągle ci ociera klocek o rant, stąd temperatura, i twardy pedał. zrób z e 100 kilometrów i zobaczysz, powinny się ułożyć. Tarcz nie powinno się toczyć, robi się to ale pamiętaj że wtedy masz cieńcze tarcze a co za tym idzie szybciej się nagrzewają , więc skuteczność przy dużych zjazdach spada. Zawsze lepiej kupić nowe
[ Dodano: 06 Paź 2006 10:19 ]
sprawdż, jeszcze czy czasem nie masz zapieczonych tloczków hamulcowych... ten objaw z syczącym serwem
[ Dodano: 06 Paź 2006 10:19 ]
sprawdż, jeszcze czy czasem nie masz zapieczonych tloczków hamulcowych... ten objaw z syczącym serwem
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=79588
Przez rant możesz mięc słabe hamulce (jaki ten rant duży??) ale nie twardy pedał. Dla pewności czy wszystko OK zrobiłbym tak - wyją klocki i delikatnie nacisnął pedał i sprawdził czy tłoczek wychodzi.Grzegi Siedlce pisze:Nie nie są zablokowane. zapomniałem zebrać rantu na tarczach i najwyrażniej muszą sie klocki ułożyć.
Co do serwa to sprawdza się tak: zgaś silnik, naciśnij kilka razy pedał. Potem odpal na wciśniętyp pedale hamulca - pedał powinien troszkę opaśc jak serwo działa
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Serwo działa bo tak włąśnie jest. pojezdze troche i zobaczymy moze sie uzoloza jak nie to zajrze i zobacze co jest. DZII KOLEDZYAdamtd pisze:Co do serwa to sprawdza się tak: zgaś silnik, naciśnij kilka razy pedał. Potem odpal na wciśniętyp pedale hamulca - pedał powinien troszkę opaśc jak serwo działa
[ Dodano: Pią Paź 06, 2006 14:03 ]
DZIEKI