216 vs chip - ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
216 vs chip - ALH
cowboy, Ty jeszcze zajmujesz się wtryskami czy nie? Bo nie wiem od kogo brać, są różne opinie o różnych dostawcach.
Using Tapatalk
216 vs chip - ALH
On przypadkiem nie wystawia wtrysków na allegro aka sportowe216?
@edit: nieważne, to nie ta osoba, choć też ma ciekawą ofertę.
@edit: nieważne, to nie ta osoba, choć też ma ciekawą ofertę.
Using Tapatalk
216 vs chip - ALH
ja polecam kolege cobreti
viewtopic.php?f=32&t=590324" onclick="window.open(this.href);return false;
współpracuje z diesel systemw Nadarzynie, zajał sie tym na poważnie i ma bardzo dobre ceny !!
viewtopic.php?f=32&t=590324" onclick="window.open(this.href);return false;
współpracuje z diesel systemw Nadarzynie, zajał sie tym na poważnie i ma bardzo dobre ceny !!
216 vs chip - ALH
No wlasnie pisalem do ciebie cowboy w sprawie wtryskow, ale nie odpisales, potem gdzies wyczytalem, ze sie juz tym nie zajmujesz. Ale napisalem juz do kolegi cobreti. Zastanawiam sie czy oryginalne uzywki czy nowe wzm.
Re: 216 vs chip - ALH
maciek805 pisze:Zdecydowalem sie na 205 i chip.
Jak nowe WZM to chyba nie 205?maciek805 pisze:Zastanawiam sie czy oryginalne uzywki czy nowe wzm.
Ja bym brał WZM. Używki w dobrym stanie może być ciężko dorwać.
216 vs chip - ALH
no wlasnie tutaj tez jest dylemat, bo w ctr powiedzialem, ze mam alh, nie zmieniac turbiny to uslyszalem odpowiedz, zeby kupic 0.205 i chip... Bo nie chce meczyc niepotrzebnie turbinki, wiec 140 km mi wystarczy, ale 0.216 sa w tej samej cenie i juz sam nie wiem
Re: 216 vs chip - ALH
Oczywiście wybór należy do Ciebie ale ja bym brał 216. Nie rozumiem o co chodzi z tą turbiną... Tyle osób śmiga na seryjnym turbo i 216 i nic się nie dzieje. Po drugie jak kupisz 216 to możesz tunerowi powiedzieć że chcesz delikatniejszy program, żeby mniej wiecej wyszło tyle ile na 205.
-
- Użytkownik
216 vs chip - ALH
Jeśli znajdziesz dobre używki i ok 140KM (oczywiście zależy od osprzętu) Ci wystarczy to szukaj używek, ale tak jak kolega wyżej pisał może być ciężko. Natomiast jeśli rozważasz nowe 205 lub nowe 216 i to w tej samej cenie to wybor jest prosty... 216.
Ja u siebie gdybym nie miał pewnych 205 to bym poszedł w nowe WZM 216
Ja u siebie gdybym nie miał pewnych 205 to bym poszedł w nowe WZM 216
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
216 vs chip - ALH
Z programem ?ttosiekk pisze:Tyle osób śmiga na seryjnym turbo i 216 i nic się nie dzieje
Wlasnie rozchodzi mi sie o to czy na pewno na 0.216 mozna ustawic soft tak ze bedzie wszystko tak jak na 0.205 bez dodatkowych obciazen.. ? Bo jednak 0.216 mialbym juz przyszlosciowe jakbym chcial zmienic turbo kiedys - Jak siadzie np.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
216 vs chip - ALH
Wszystko mozesz w sofcie czy chcesz mocniejszy czy lagodniejszy. Wiec nie ma problemu bierz 216 sa rozwojowe jak bys chcial mocniejsze turbo czy cos
216 vs chip - ALH
Ok panowie, ale chcialbym jeszcze spytac czy nie bedzie kopcil i jak sprawa ze spalaniem ??