Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 piteks
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Na początek DA. Rotacja w niewprawnych rękach może narobić bałaganu. A jeśli chodzi o pady to pytanie czy to ma być odświeżenie czy rzucasz się na korektę? To dwie różne zabawy, i w zasadzie inne pady, "pasty" również zupełnie inne.
Na początek proponuję iść w kierunku bramki nr 1.
Na początek proponuję iść w kierunku bramki nr 1.
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Dokładnie. Tak jak kolega marcinde. Jak zaczynasz zabawę, to bierz DA (ja mam Krauss DB-5800s). Do odświeżenia lakieru się nada, a i spokojnie cleaner można nią kłaść przed woskowaniem. Woski w zdecydowanej większości nakładamy ręcznie .
Co do przygotowania lakieru, to oczywiście regulaminowe mycie z glinkowaniem itp. Na pewno przyda się IPA (50/50 z wodą demineralizowaną). Warto też mieć zmywacz silikonowy i płyn do mycia naczyń
Co do przygotowania lakieru, to oczywiście regulaminowe mycie z glinkowaniem itp. Na pewno przyda się IPA (50/50 z wodą demineralizowaną). Warto też mieć zmywacz silikonowy i płyn do mycia naczyń
Na początek tylko odświeżenie bo auto będzie nowe. Ale z czasem pewnie i korekta pójdzie Możecie coś więcej napisać co po kolei i czym?
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
- piteks
- _
Vahu - PW poszło
Dzisiaj nadeszły posiłki do weekendowej zabawy
Dzisiaj nadeszły posiłki do weekendowej zabawy
- piteks
- _
Ponieważ w przyszłym tygodniu o tej porze, jak tylko szczęśliwie doczekam, będziemy już gdzieś na D1, za Ostrawą więc powoli trzeba przygotować auto do podróży . Dlatego ten weekend poświęcam na woskowanie
Na początek koktajl z piany VP+APC od Bilthamber
Teraz mycie na 2 wiadra (szampon od Zymola)
Po opłukaniu i osuszeniu przyszedł czas na Gyeon Tar. Jak widać za wiele pracy nie miał
Potem ponowne mycie, szybkie osuszenie i glinka to już prawie w ogóle nie miała nic do roboty więc po kolejnym umyciu, nastąpiło ostateczne osuszenie i wjazd do garażu
Na dzień dobry poszedł Zymol HDC, a potem Glasur (na razie pierwsza warstwa, a rano pójdzie druga ).
No i coś się tam odbija
I na koniec trochę ziarna
Jutro pójdzie druga warstwa wosku, a w najbliższy czwartek zwykłe mycie i małe prace w środku .
Na początek koktajl z piany VP+APC od Bilthamber
Teraz mycie na 2 wiadra (szampon od Zymola)
Po opłukaniu i osuszeniu przyszedł czas na Gyeon Tar. Jak widać za wiele pracy nie miał
Potem ponowne mycie, szybkie osuszenie i glinka to już prawie w ogóle nie miała nic do roboty więc po kolejnym umyciu, nastąpiło ostateczne osuszenie i wjazd do garażu
Na dzień dobry poszedł Zymol HDC, a potem Glasur (na razie pierwsza warstwa, a rano pójdzie druga ).
No i coś się tam odbija
I na koniec trochę ziarna
Jutro pójdzie druga warstwa wosku, a w najbliższy czwartek zwykłe mycie i małe prace w środku .
- piteks
- _
Druga warstwa Glasura położona (po 12 godzinach) .Pogoda sprzyja więc czas na wygrzewanie wosku
Krzywa szczęścia poszła w górę?
Na ostatnim zdjęciu widać doskonale, jaką morę mają te nowe lakiery... kosmos...
Ps. Ziarno super, sprawia wrażenie jakby lakier był czymś posypany!
Na ostatnim zdjęciu widać doskonale, jaką morę mają te nowe lakiery... kosmos...
Ps. Ziarno super, sprawia wrażenie jakby lakier był czymś posypany!
- piteks
- _
Oj poszła w górę, poszła
Co do mory, to chyba jest to już specjalnością VAG'a. Nawet jak Q7 oglądałem w salonie, to spokojnie znalazłem. Także wprawę mają
Ziarno jest super. Zresztą na Twoim też
Co do mory, to chyba jest to już specjalnością VAG'a. Nawet jak Q7 oglądałem w salonie, to spokojnie znalazłem. Także wprawę mają
Ziarno jest super. Zresztą na Twoim też
piteks już jestem ale widze że jak zwykle czasu nie marnowales.Shine na 6+ a ostatnie zdjęcie mega fajne.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018
- piteks
- _
Dzięki
I czekam w tym dziale na nowy temat
I czekam w tym dziale na nowy temat
Jestem strasznie ciekaw jak samochód, a raczej jego lakier poradzi sobie z taką trasą i tą ogromną ilością owadów Kamyków to tam raczej za wiele nie będzie bo chyba tylko u Nas jest taki syf na autostradach..
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
- piteks
- _
Co do owadów, to z poprzednich wyjazdów wiem, że do Austrii jest masakra. Potem już lepiej. Generalnie lakier golfa przeżył więc chyba tutaj też powinien. Na piano jest powłoka, a na lakierze świeży wosk więc z myciem po powrocie chyba nie powinno być jakiejś tragedii .
Re: Audi A3 Sportback Ambition TFSI 150KM S-tronic 2015 pite
Ile czasu sobie zarezerwowales na taka runde?piteks pisze:My jedziemy tak. Na początek Padwa. Potem Mediolan. W drodze nad morze odwiedzimy akwarium w Genui. Miejsce docelowe, to Loano i zwiedzanie okolicy. W palnie jest też wypad do Cannes i Monako, a jak się uda, to podskoczymy do Cinque Terre. W chwilach przerwy leżenie na leżaku ale niezadługo, bo mnie potem kości bolą
Bo jezeli chodzi o odleglosc to chyba kolo 4k bedzie.
- piteks
- _
Jedziemy na 2 tygodnie. Co do odległości, to ode mnie do Loano przez Padwę, Mediolan, Genuę jest wg GPS'a 1490 km. Na miejscu pewnie jakiś 1000 km się spokojnie zrobi więc te 4 tys. są jak najbardziej realne.
Na razie planuję, że jutro spędzę ostatni dzień w pracy, a potem "hulaj dusza piekła nie ma"
W czwartek małe mycie i sprzątanie auta, a w piątek wieczorem wyjazd. Szkoda tylko, że nasi zagrają ze Szwajcarią w sobotę o 15:00 i nijak nie zdążę do hotelu na mecz
Na razie planuję, że jutro spędzę ostatni dzień w pracy, a potem "hulaj dusza piekła nie ma"
W czwartek małe mycie i sprzątanie auta, a w piątek wieczorem wyjazd. Szkoda tylko, że nasi zagrają ze Szwajcarią w sobotę o 15:00 i nijak nie zdążę do hotelu na mecz