1.9 TDI GTB2260vk.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
1.9 TDI GTB2260vk.
Koledzy ale zaraz zaraz.... przecież nawet jeśli według VAG-a Przy 1911 obr mam 2004.0 - 1000 atmos = 1004 doładowania. Czyli i tak jest lipa w ch... bo zawsze przy 2 tyś miałem na manometrze 2 bary, czyli na VAG-u powinno być ok 2800-3000.
Kurczę co jest grane? Program się zepsuł ? jest to możliwe w ogóle?
Kurczę co jest grane? Program się zepsuł ? jest to możliwe w ogóle?
1.9 TDI GTB2260vk.
Ta szkoda ze nei 4 bary miales. Chlopie to jest nei wykonalne nawet na GTD a nie starej leniwej GTB2260. Turbo pompuje poprawnie i lapie notlaufa ale w 99% nie z powodu turbo bo przeladowania niedoladowania sa minimalne i watpie by sterownik to wychwycil. Poza tym musi taka odchylka cisnienia trawc 6 sekund a tu u ciebie widac ze od 3 sekundy do 9 nie ma tragedii i jest poprawnie i nie ma opcji by wywalalalo blad z tego powodu.
I tak ci turbo w miare dobrze wstaje jak na GTB2260.
Mozesz podmienic MAP sensor bo uzywka z allegro to koszt takiego 051C czyli 3 barowego jaki ma w serii ASZ to jakies 15-20 zl. Z tym ze jesli ci sie pokrywa cisnienie w vagu z tym z manometru (oczewiscie z roznica tego atmosferycznego 1 bar) to tak jak mowie nie jest problemem turbo.
I tak ci turbo w miare dobrze wstaje jak na GTB2260.
Mozesz podmienic MAP sensor bo uzywka z allegro to koszt takiego 051C czyli 3 barowego jaki ma w serii ASZ to jakies 15-20 zl. Z tym ze jesli ci sie pokrywa cisnienie w vagu z tym z manometru (oczewiscie z roznica tego atmosferycznego 1 bar) to tak jak mowie nie jest problemem turbo.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
1.9 TDI GTB2260vk.
Jeśli masz FB to podsyłam link wejdź na ich profil i pierwszy filmik
tak samo było u mnie a teraz pytanie czemu manometry pokazują tylko te 0.5 bar i samochód jest muł jak dla mnie do tych 2 tyś obrotów.
https://www.facebook.com/ProfiTurboWroclaw/videos" onclick="window.open(this.href);return false;
tak samo było u mnie a teraz pytanie czemu manometry pokazują tylko te 0.5 bar i samochód jest muł jak dla mnie do tych 2 tyś obrotów.
https://www.facebook.com/ProfiTurboWroclaw/videos" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: 1.9 TDI GTB2260vk.
Masz jakiś wykres swojego auta?
Bo jakoś mi się nie chce wierzyć że miałeś wcześniej 2 bary doładowania przy 2 tys obr.
Na takim doładowaniu to spokojnie dałoby się zrobić koło 450-500nm przy 2tys obr.
Według loga turbo wstaje i pracuje w miarę prawidłowo.
Bo jakoś mi się nie chce wierzyć że miałeś wcześniej 2 bary doładowania przy 2 tys obr.
Na takim doładowaniu to spokojnie dałoby się zrobić koło 450-500nm przy 2tys obr.
Według loga turbo wstaje i pracuje w miarę prawidłowo.
https://www.facebook.com/jarolchiptuning
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
tel. 505-123-250
Nie załapało notlauf tylko puścił pedał gazuwesol pisze:. Turbo pompuje poprawnie i lapie notlaufa ale w 99% nie z powodu turbo bo przeladowania niedoladowania sa minimalne i watpie by sterownik to wychwycil. Poza tym musi taka odchylka cisnienia trawc 6 sekund a tu u ciebie widac ze od 3 sekundy do 9 nie ma tragedii i jest poprawnie i nie ma opcji by wywalalalo blad z tego powodu.
https://www.facebook.com/jarolchiptuning
tel. 505-123-250
tel. 505-123-250
1.9 TDI GTB2260vk.
Tak to wygląda ale zakładam ze autor nie popełnia takiego kardynalnego błędu.
Panowie nie puściłem pedału nawet na pół sek. A samochód już zrobiłem:D prawie... bo. tak jak mówicie jest notlauf i za chwile znowu dobija do 2bar i tak jak widać na logu.
Zaraz podeśle wykres z hamowni. też mówili ze coś jest nie tak że turbo lekko puszcza.
Zaraz podeśle wykres z hamowni. też mówili ze coś jest nie tak że turbo lekko puszcza.
1.9 TDI GTB2260vk.
Jutro będę robił pomiar pompy vacum podczas jazdy. Obstawiam że ona jest walnięta i ucieka podciśnienie. Mam stary typ. LUK.
1.9 TDI GTB2260vk.
Podmien ten MAP sensor skoro sam piszesz ze na vagu sa wartosci wysokie a z manometru ledwie 0.5 bara to raczej map uszkodzony.
Jacek raczje popeliny nie robi w softach. Turbinami tez sie chwali.
Jacek raczje popeliny nie robi w softach. Turbinami tez sie chwali.
V- tech tylko mi hamował auto. Samochód kupiłem z takim softem. Mówili że turbo czasem puszcza że chyba podciśnienie znika. I chyba mieli rację. Właśnie zdemontowałem vacum pompę. i Niestety pompa już do wymiany. Kiepski stan.
Co do manometrów już jest oki. z tym się uporałem Już dobrze pokazują. MAP SENSOR podmieniony.
Co do manometrów już jest oki. z tym się uporałem Już dobrze pokazują. MAP SENSOR podmieniony.
1.9 TDI GTB2260vk.
Zobaczymy jak wymienisz ta vaq pompę jak będzie. Generalnie to gtb2260 to troszkę duży przerost formy nad treścią. Turbo na ponad 3xx koni a krzesane zaledwie 200. Duża i troszkę mozolna turbina.
1.9 TDI GTB2260vk.
Dlatego szukam przyczyny co jest nie tak zanim prawdopodobnie będzie robiona nowa mapa:) Grunt że jest jakiś punkt zaczepienia.
Jak znajdę gdzieś pompę BOSCHA to dam znać co i jak
Jak znajdę gdzieś pompę BOSCHA to dam znać co i jak
1.9 TDI GTB2260vk.
Obojętnie czy bosch czy luk. Tu tylko jedne mają lepsze uszczelnienia i tyle.