Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
zdarta guma z podłokietnika, psiknięte sprejem czarny mat
Uploaded with fotem.pl
Uploaded with fotem.pl
Uploaded with fotem.pl
Uploaded with fotem.pl
GTB...
Cześć, czy komuś udało się okleić folią 3M uchwyt kierowcy? Jest tam sporo miejsc gdzie trzeba tą folie zmieścić. Chciałbym zrobić plastiki R32 look dopóki nie kupie oryginalnych dekorów A może ktoś robił to w inny sposób, nie folią, macie jakieś pomysły?
Re: Czym pomalować lub okleić plastiki we wnętrzu?
Pomyśl nad hydrografiką na pewno lepiej sądzie niż folia i będzie bardziej trwała.
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
Masz racje, hydrografiką powinno byc duzo prosciej ogarnąć na takich krawędziach jakie ma rączka kierowcy. A wiec pytanie z innej beczki, ktoś ma moze do polecenia firme z hydrografiką z Warszawy?
fajna sprawa hydrografika ale mam kilka pytań:
1) ile kosztuje taka usługa np za wszystkie rączki, osłonę kierownicy, plastiki panelu środkowego z kubkami , i ten od zapalniczki plus tył popielniczka i uchwyt na kubki ...?
2) rozumiem ze raczej oczekują by te plastiki im przynieść zdemontowane czy sami je demontują ?
1) ile kosztuje taka usługa np za wszystkie rączki, osłonę kierownicy, plastiki panelu środkowego z kubkami , i ten od zapalniczki plus tył popielniczka i uchwyt na kubki ...?
2) rozumiem ze raczej oczekują by te plastiki im przynieść zdemontowane czy sami je demontują ?
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
A malował ktoś lub barwil słupki i podsufitke w mk4? Chciałbym wszystko czarne a jak wiadomo mk4 mają słupki w materiale i jak zmienić ich kolor?
napisano ołówkiem Z1
napisano ołówkiem Z1
matisim, poczytaj o fevicrylu, wiem, że koledzy Michu999, Paviarotti i hayperekpo farbowali. Ja też i osobiście nie polecam, po całej zabawie obszyłem nowym materiałem
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
A jakby tak wszystkie plastiki prysnąć w inny kolor? Tzn chodzi mi o te, które są w różnych wersjach kolorystycznych. Marzy mi się kremowy kolor ale nie chce mi się zbierać wszystkich gratów i to pewnie nie wiadomo jakim stanie. Jakby tak pozbawić ich tej struktury, zrobić na gładko i prysnąć w jakiś podobny kolorek?
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
- toudi
- Forum Master
- Kontakt:
A lakiery strukturalne np.niebieski albo czerwony mat ktoś widział. Da się coś takiego kupić? Deskę bym psiknol.w paru kolorach
[img]http://picasaweb.google.com/malecsc/Plaza#5541992316378824242[/img]
Jeśli chodzi o hydrografike panowie nie jest to tania zabawa 40-50zł od elementu fajna sprawa ale według mnie duże koszta a te elementy to nie wiem jak oni liczą czy np dwu częściowy uchwyt drzwi to u nich jeden element czy dwa ale wydaje mi się że dwa więc uchwyt 100zł to bagatela.
Ja u siebie mam polakierowane przez lakiernika podkład + baza + klar połysk i jest okej
Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Ja u siebie mam polakierowane przez lakiernika podkład + baza + klar połysk i jest okej
Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
toudi pisze:A lakiery strukturalne np.niebieski albo czerwony mat ktoś widział. Da się coś takiego kupić? Deskę bym psiknol.w paru kolorach
elementy plastikowe ok dasz radę zrobić. Kup w oszołomie (auchan) podkład + lak (tam piszą że bezbarwny nie jest konieczny ale ja robiłem u siebie i wiem że za rok (tzn po 2ch latach muszę odnowić i pociągnę lakierem teraz bezbarwnym) a obicie jak masz (bo już nie pamiętam mkII) to pociągnąć plakiem i szmatką ładnie odświeżyć ... albo kosmetyki K2
-
- Użytkownik
Koledzy co będzie trwalsze czarny Boll do zderzaków + bezbarwny mat, czy jakiś czarny matowy lakier? Mam zrobione rączki Bollem + bezbarwny mat i po jakimś czasie robi się połysk w miejscu najczęściej macanym.
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
W macanym i tak będzie się robić połysk.Ja robiłem tym bollem i on jest okej ale jak drugi raz bym robił to tylko podkład + czarny połysk z mieszalni żeby był z utwardzacem a nie jakieś popierdółki z supermarketu i na to ewentualnie klar.
Moja Borka Variant:
-
- Nowicjusz
Witam,
Czy ktoś z szanownych forumowiczów używał folii wylewnej do oklejenia plastików? Z poprzednuch wpisów wynika, że pare osób używało folii, ale niestety nie dodali jakiej, a podane linki allegdrogo nie są już aktywne. Myślę o zakupie folii wylewnej stickerbomb, dlatego wdzięczny bede za informacje na temat tej foli.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów używał folii wylewnej do oklejenia plastików? Z poprzednuch wpisów wynika, że pare osób używało folii, ale niestety nie dodali jakiej, a podane linki allegdrogo nie są już aktywne. Myślę o zakupie folii wylewnej stickerbomb, dlatego wdzięczny bede za informacje na temat tej foli.