Tak po likwidacji nieszczelności.
No to tak
Sonda wymieniona przy okazji wszystko ładnie wyczyszczone tzn. przepustnica, egr.
Wymiana była wczoraj, a dzisiaj rano błąd mnie wita Szyny podłogowe od foteli dalej się grzeją. Katalizator? Czy faktycznie instalacja LPG do sprawdzenia u innego niezależnego gaziarza? A może jedno i drugie
Sonda lambda - lpg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Sonda lambda - lpg
Sonda wymieniona, wydech również tj, do środkowego tłumika (nowego) dorzuciłem nowy końcowy i kat został zastąpiony strumienicą. Druga sonda dostała emulator. Błąd cały czas się pojawia!!! Przynajmniej grzanie szyn zostało wyeliminowane.
Sonda lambda - lpg
Bład ci wyskakuje prawdopodobnie z emulatora sondy , najlepiej zastosować katalizator zamiennik zamiast strumienicy i sonde zamiast emulatora , wtedy nie ma problemów z checkiem , no ale kazdy robi jak uważa i jak go stać
Sonda lambda - lpg
Kolego ten sam błąd pojawiał się przed wycięcim kata i przed wymianą sondy, po tym zabiegu pojawia się ponownie. Nic nowego co by wskazywało, że brakuje kata czy sonda zaemulowana nie pojawia się
Re: Sonda lambda - lpg
Witam ponownie Trochę to trwało, ale są jakieś pozytywne rezultaty oraz negatywne Rozwiercone dysze w listwie LPG na większe i wszystko śmiga aż miło. Problem pojawia się nowy! Auto pali pali i nie chce zapalić. Akumulator sprawny, ładowanie 14,14 rozrusznik kręci, a silnik chce wyskoczyć i nic. Dopiero za drugim razem po wciśnięciu pedału gazu odpala. Pojawia się błąd: wypadanie zapłonu
-
- Nowicjusz
Sonda lambda - lpg
witam u mnie blad sondy pojawia sie na benzynie po skasowaniu dwa dni i od nowa na lpg jest ok i tez nie wiem co robic