***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
Mój kolega ma z `04r czyli pierwsze wydanie, sprowadzona, i żadnych śladów chociażby korozji.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
To niech cieszy się. Ja widziałem w rocznikach 2005-2008. Ojciec ma taką stale myje i też wychodzi.Piasek pisze:Mój kolega ma z `04r czyli pierwsze wydanie, sprowadzona, i żadnych śladów chociażby korozji.
Kumpel ma Astrę z 2006 i również wychodzi korozja, grunt to zawczasu to ogarnąć. Generalnie Astry nigdy nie słynęły z dobrych blach, więc też nie ma co się dziwić, auta te są również bardzo tanie jak na rocznik.
-
- Użytkownik
Przy W210 każdy jest bezkorozyjny
Miałem Astrę G, żona Corsę C. Nic się nie działo. Mity o rdzy w ocynkowanych blachach opla biorą się w dużym stopniu z wypadkowej przeszłości.Azgorath pisze:Kumpel ma Astrę z 2006 i również wychodzi korozja, grunt to zawczasu to ogarnąć. Generalnie Astry nigdy nie słynęły z dobrych blach, więc też nie ma co się dziwić, auta te są również bardzo tanie jak na rocznik.
Gniła na potęgę Astra F i corsy A i B. Od czasu ocynkowania blach było naprawdę przyzwoicie. Problemy zaczynały się po przetarciu ocynku.
- Forum Master
- Auto: BMW 330i
- Silnik: B48
Mam pod domem merive z 2005 roku. Auto w całe w oryginalnym lakierze, w jednych rękach od 2008 roku. Jakieś 5-6 lat temu na dolnych brzegach drzwi pojawiła się ruda i pojedyncze pęcherze na nadkolach. Nic nie było z tym robione i w sumie chyba korozja nie postępuje. Nie ma tragedii jak na auto, które nie jest garażowane.Barton_ pisze:Miałem Astrę G, żona Corsę C. Nic się nie działo. Mity o rdzy w ocynkowanych blachach opla biorą się w dużym stopniu z wypadkowej przeszłości.
Było: Polo 86c2f 1.0 LPG
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
Był: Golf 1.9 TDI ALH
Była: BMW E91 318d + chip
Jest: BMW F30 318d + chip, BMW G20 msport 258 ps
W rodzinie mają z 2005r, kupili nową, póki co zero rdzydaniel23584 pisze:A jak jest z Vectrą C?
ALH + 205 + chip
Auta garażowane wbrew obiegowej opinii nie mają się lepiej.kw pisze:. Nie ma tragedii jak na auto, które nie jest garażowane.
Zwłaszcza pod domem lub w hali.
To co normalnie byłoby lodem czy śniegiem zaczyna się w ciepełku rozpuszczać. U mnie w garażu, gdzie nie ma dobrej wentylacji wilgoć osiąga ilości zastraszające.
To prawda, tak naprawdę chyba jeden z lepszych garaży to taki typowy blaszak. Bo temperatura podobna, sól się nie rozpuszcza, a nie pada deszcz śnieg, nie latają gałęzie przy wichurach...jhosef pisze:Auta garażowane wbrew obiegowej opinii nie mają się lepiej.kw pisze:. Nie ma tragedii jak na auto, które nie jest garażowane.
To co normalnie byłoby lodem czy śniegiem zaczyna się w ciepełku rozpuszczać. U mnie w garażu, gdzie nie ma dobrej wentylacji wilgoć osiąga ilości zastraszające.
GTI Edition 16v: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2#p6794683
Kuzynka ma Corsę D z 2008 i rdzy ani grama, ale też ciężko doszukiwać się rdzy w tak młodym aucie, ale generalnie Ople mają słabe blachy, Astry 2 gniją na potęgę przecież, Vectra B to przez zimę potrafi zniknąć, Vectry C też widziałem już dużo egz pordzewiałych i generalnie tego typu furki to wiadomo, kupisz jako nowe/5 latka i do tych 12 lat problemu nie będzie, ale potem już nie jest kolorowo, stąd taki spadek cen.Barton_ pisze:Miałem Astrę G, żona Corsę C. Nic się nie działo. Mity o rdzy w ocynkowanych blachach opla biorą się w dużym stopniu z wypadkowej przeszłości.Azgorath pisze:Kumpel ma Astrę z 2006 i również wychodzi korozja, grunt to zawczasu to ogarnąć. Generalnie Astry nigdy nie słynęły z dobrych blach, więc też nie ma co się dziwić, auta te są również bardzo tanie jak na rocznik.
Gniła na potęgę Astra F i corsy A i B. Od czasu ocynkowania blach było naprawdę przyzwoicie. Problemy zaczynały się po przetarciu ocynku.
Albo ocieplony, murowany. suchy jak pieprz tylko fakt, w zimę jak sól ciągle topnieje w garażu to lipa, juz chyba lepiej, żeby to stało zamarzniete.WichuTM pisze:To prawda, tak naprawdę chyba jeden z lepszych garaży to taki typowy blaszak. Bo temperatura podobna, sól się nie rozpuszcza, a nie pada deszcz śnieg, nie latają gałęzie przy wichurach...jhosef pisze:Auta garażowane wbrew obiegowej opinii nie mają się lepiej.kw pisze:. Nie ma tragedii jak na auto, które nie jest garażowane.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
To sprawdź maskę na przednim rancie, szczególnie po wewnętrznej stronie (od silnika). Chyba każda rdzewieje w tym miejscu - wada konstrukcyjna. Miałem 2 szt., rocznik 2010, obie w oryginalnym lakierze i obie ruda chrupała w tym miejscu aż miłoAzgorath pisze:Kuzynka ma Corsę D z 2008 i rdzy ani grama, ale też ciężko doszukiwać się rdzy w tak młodym aucie
Ruda też człowiek i musi z czegoś żyć a że jej smakują Ople to trudno
tutaj to nawet we francuzach ruda włazi chociaż w ocynku blachy. Jedyny który nie miał to C5 było ale w nim maska cała amelinowaherbu pisze:To sprawdź maskę na przednim rancie, szczególnie po wewnętrznej stronie (od silnika).