swap kompletnych hamulców pod rozstaw 5x100
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ostatnio jak byłem na kanale to zauważyłem że zaczynają mi się kończyć hamulce w moim golfie (tarcze i klocki w niedługim czasie będą się kwalifikować do wymiany, bębny i okładziny też się będa kłanić) ostatnio zaczęlo mi do tego szumieć łożysko. Wszystko to skłania mnie ku temu, żeby zmienić hebelki w moim golfie na nowe, do tego wleciałyby hamulce tarczowe na tył i przy okazji chciałbym wrzucić felgi w rozstawie 5x100. Obecnie siedzą tarcze 239mm z przodu (chciałbym 256 wentylowane) i bębny z tyłu (chciałbym tarcze). I tutaj rodzi się pytanie - co będę potrzebował do takiego swapa? Wiem już że z przodu będę potrzebował tarcze, jarzma, zaciski, zwrotnice, przeguby zewnętrzne i wahacze. Z tyłu będą potrzebne tarcze, zaciski, jarzma, czopy, linki od ręcznego i przewody hamulcowe a do całości będzie potrzebna większa pompa z serwem. Pytanie tylko z jakich samochodów szukać ww. części? Ostatnio widziałem ładnego golfika z felgami od Jeep'a więc rzecz jest raczej do zrobienia.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Szukaj jakiegos mk3 2.0 ABF, ewentualnie seata ibiza, cordoba z silnikiem ADL (tylko tu bedziesz mial 256 4x100).
hmm - a jakby tak zwrotnice wziął z golfa mk4 1,4? tam masz tarcze 256, 5x100.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
znalazłem kompletne zawieszenie od mk3 gti i jestem wstępnie dogadany na odbiór. Będzie to wszystko pasować? Jak będzie później z rozstawem kół, coś się zmienia?
Wszystko zalezy od Et tych felg pod 5x100 jak bedzie siedziec kolo w blotniku.