Montaż sterownika centralnego zamka VW golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mój jest z 1998 roku, anglik z 2001 roku. Jaką drugą wtyczkę do komfortu?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Komfort z obsługą pilota ma dwie wtyczki...a u Ciebie pewnie jest jedna.Pawelek19 pisze:Jaką drugą wtyczkę do komfortu
Anglik pewnie polift...więc lipa. Jeszcze musiałbyś zmienić wartości w eepromie komfortu...dla auta z kierownicą po lewej stronie.
to lipa trochę, a sam kluczyk da rade bez problemu przełożyć? Chce przełożyć wszystkie drzwi, klapę bagażnika z anglika do swojego bo nie mają rys, a bez przekładania zamków będzie szybciej.
- Qto
- _
- Kontakt:
kombinujesz...wkładek zamków Ci się nie chce przełożyć, a co ze stacyjką?
Przekładając drzwi (zakładam że jest elektryka) to bebechy z drzwi i tak musisz przerzucić...i jak dobrze pamiętam to zawiasy są inne - także do przełożenia
najprościej będzie zostawić swoje wkładki zamków...
Przekładając drzwi (zakładam że jest elektryka) to bebechy z drzwi i tak musisz przerzucić...i jak dobrze pamiętam to zawiasy są inne - także do przełożenia
najprościej będzie zostawić swoje wkładki zamków...
stacyjkę mam na wierzchu, po za tym i tak idzie do elektryka na podłączenie silnika po swapie etc wiec bym go poprosił i o tą stacyjkę. Nie chodzi o to, że mi się nie chce przekładać zamków, po prostu wyjmmowałem i wkładałem zamek w drzwiach w A3 i nie szło za łatwo - stąd moja niechęć.
Druga sprawa to zimne luty w zamkach, w angielskich wszystkie zamki działają po przekręceniu kluczyka u mnie tylko pojedyncze drzwi się zamykają więc kolejna rzecz do zrobienia.
Niby duperele a zajmują czas, dlatego myślę, że szybciej przełożyć stacyjkę wnętrzności drzwi wyjąć z blachą, poprzeplatać kable w tą i z powrotem i przykręcić blachę niż jeszcze bawić się z zamkami Ale dzięki, że mówisz o tych zawiasach, będę miał to na uwadze. Miał być remont silnika, wyszedł SWAP silnika, wnętrza i jeszcze całej karoserii.
Druga sprawa to zimne luty w zamkach, w angielskich wszystkie zamki działają po przekręceniu kluczyka u mnie tylko pojedyncze drzwi się zamykają więc kolejna rzecz do zrobienia.
Niby duperele a zajmują czas, dlatego myślę, że szybciej przełożyć stacyjkę wnętrzności drzwi wyjąć z blachą, poprzeplatać kable w tą i z powrotem i przykręcić blachę niż jeszcze bawić się z zamkami Ale dzięki, że mówisz o tych zawiasach, będę miał to na uwadze. Miał być remont silnika, wyszedł SWAP silnika, wnętrza i jeszcze całej karoserii.
- Qto
- _
- Kontakt:
zamek zamkiem...a wkładka w którą wkładasz kluczyk to osobna część i przełożenie jednej wkładki to max 2min roboty
O, dzięki za naświetlenie tematu, myślałem, że nie da się tego zrobić tak łatwo.