Przy remoncie silnika mógł być wykręcany (choć w sumie po co?), ale jeśli był to osoba która przeprowadzał remont na sto procent dokręcała kluczem dynamometrycznym, więc nie sądzę by złe dokręcenie mogło być przyczyną. Komputer nie wywala błędów dotyczących tego czujnika, więc zakładam, że działa prawidłowo, choć jest to ciekawy trop, biorąc pod uwagę objawy. Jak mogę go sprawdzić poza komputerem? Bo skoro komp nie pokazuje błędów, to tak go nie sprawdzę. No i usterka powstała przed remontem, a więc nie była spowodowana majstrowaniem przy czujniku.marcin7x5 pisze:Czujnik spalania stukowego był odkręcany?
Myślę, że dopiero wstawienie nowego i skasowanie błędów spowoduje poprawę pracy silnika, jeśli to faktycznie jest przyczyna. Samo odłączenie i jazda bez czujnika spowoduje wywalanie błędów i może skutkować niepoprawną pracą. Ale potraktuj to jako moje przypuszczenia tylko. To tak na logikędominiks1980 pisze:Czy samo odkręcenie lub odłączenie czujnika, i jazda testowa wystarczy do sprawdzenia czy on miesza, czy trzeba wymienić na nowy i dopiero potem się okaże ?