Przekładka licznika z Passata do golfa i przekłamania?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Chciałbym poruszyć temat przekładki licznika z passata do golfa. Bardzo dużo osób pisze (grupa Facebook) że to bezproblemowe i nie ma żadnych problemów. Kilka osób twierdzi że występują przekłamania, a jedna usilnie ciągle wspomina o gregu z forum golfa, "że nawet on nie dał rady". Może sam Greg się wypowie jak to jest? Sytuacja powtarza się już od kilku miesięcy.
,
,
i ja odpowiem .... Liczniki 3B7 czyli passata W8 nie zamontujesz bo tam masz problem z prędkościa i temperaturą silnika ( poszukaj niemieckiego forum gdzie nawet wstawiali brakujące elementy porównując płyty licznika i nie dali rady)czinekisz pisze: a jedna usilnie ciągle wspomina o gregu z forum golfa, "że nawet on nie dał rady"
Licznik passata 3B0 920 XX9 tylko dobrze zrobiony eprom bo inaczej będzie problem z predkosci immo itd .. (inna struktura epromu)
Licznik passata 3B0 920 XX6 lub 7 trzeba albo dopasować eprom albo zmienić część bo źle pokazuje prędkość i inaczej idzie temperatura zewnętrzna
a co do ostatniego tekstu zamieszczonego w zrzutach ekranu " czy Greg wie, że się nim zasłania" oświadczam, że greg nie wiedział i nadal nie wie kto nim się zasłania
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ja mogę napisać że Greg ogarnął mi licznik 849 do silnika 1.4 i wszystko jest ok. Ktoś pisał na forum, że prawidłowo prędkość pokazuje tylko do 180km/h...ale ani mi się w to nie chce wierzyć ani nie mam jak sprawdzić na silniku 1.4
- Zero_Gravity
- Użytkownik
Według mnie to można podzielić na 2 grupy.
1. Kto chce więcej kombinować, proszę bardzo - droga wolna, kupuje licznik z passata.
2. Kto chce najmniej problemów, szuka odpowiedniego licznika - najprościej z bory/golfa i jest najmniej zachodu. Ale co za tym idzie, nie jest to najtańsze rozwiązanie.
1. Kto chce więcej kombinować, proszę bardzo - droga wolna, kupuje licznik z passata.
2. Kto chce najmniej problemów, szuka odpowiedniego licznika - najprościej z bory/golfa i jest najmniej zachodu. Ale co za tym idzie, nie jest to najtańsze rozwiązanie.
Re: Przekładka licznika z Passata do golfa i przekłamania?
Grg, jak chcesz wiedzieć kto to, zapraszam na PW.
Co do liczników, mam dwa liczniki z passata w dwóch golfach i wszystko działa jak trzeba. Ogarnął mi to kolega z forum Szamper. Sam się tam wypowiadał że "szkoda strzepic gębę " ale gość idzie w zaparte. Zauważyłem że praktycznie w każdym temacie dotyczącej przekładki jego argumentem jest "nawet Greg nie dał rady" tak, więc olać i "szkoda strzepic gębę"
Co do liczników, mam dwa liczniki z passata w dwóch golfach i wszystko działa jak trzeba. Ogarnął mi to kolega z forum Szamper. Sam się tam wypowiadał że "szkoda strzepic gębę " ale gość idzie w zaparte. Zauważyłem że praktycznie w każdym temacie dotyczącej przekładki jego argumentem jest "nawet Greg nie dał rady" tak, więc olać i "szkoda strzepic gębę"
Re: Przekładka licznika z Passata do golfa i przekłamania?
Skrzak i ja pisaliśmy o tym tutaj viewtopic.php?f=14&t=549987" onclick="window.open(this.href);return false; wszystko wyjaśnione, może się to pokrywać z tym co grg474 napisał.
Było: Golf III 2.0 2E GTI
Było: Bora 1.6 AKL Sedan
Jest: Bora 1.9TDI ASZ Variant
Było: Bora 1.6 AKL Sedan
Jest: Bora 1.9TDI ASZ Variant
-
- Nowicjusz
Panowie,licznik z passata B5 FL do golfa 4 oczywiscie oba liczniki Diesel bo mam 1.9 TDI. Rok golfa to 2002r i nowego licznika taki sam . Numery nowego licznika : 3B0 920 947E. Po podlaczeniu wali bledami o ABS/ESP i poducha i nie widzi temp zew. Jak to ogarnąć? I ewntualnie jak potrzebny WSAD to z kad go wziac ? Z gory dzieki !