Samochód Gaśnie po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Otóż mam taki problem że rano po odpaleniu samochód mi gaśnie. Tzn wchodzi na obroty i za chwile gaśnie. Jest nagły spadek mocy i gaśnie. Czy może ktoś wie co mu dolega? Mam wersje benzynowa 1.6 z LPG.
Podpinałeś może samochód pod komputer diagnostyczny i sprawdzałeś błędy? Ewentualnie sprawdziłbym przepływomierz i przepustnice.
Po części do VW Golfa zapraszamy na http://www.iparts.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Był podpinany ale żadnych błędów nie wykazał oprócz błędu czujnika abs koła przedniego
Podpinając komputer nie ograniczaj się tylko do sprawdzenia błędów. Masz przecież możliwość podejrzenia danych jakie odczytuje ecu z różnych czujników i zaworów. Na podstawie tego można doszukać się przyczyny takiego zachowania. Sprawdzałeś też licznik pod kątem błędów np od immo?
Jeżeli chodzi o błędy w sferze licznika nie wykazalo żadnych. Nie ukrywam że specem nie jestem i moja wiedza na ten temat kończy się w tym momencie.
Sorki. Byłem bez internetu. Jeżeli chodzi o to to raz odpali i chodzi normalnie a raz odpali i falują oboty od 300-800
-
- Użytkownik
- Auto: MK2 1.8 GTI
- Silnik: PF
U siebie miałem tak samo. Zawsze przez 2-3 minuty trzymałem na gazie tak 1100obrotów i problem ustawał.
Nie zdążyłem nic z tym zrobić bo chyba po 4 dniach problem ustał i obrotu już trzymał.
Nie zdążyłem nic z tym zrobić bo chyba po 4 dniach problem ustał i obrotu już trzymał.
Sprawdź jakie masz ciśnienia paliwa przed porannym rozruchem. Chodzi o to do ilu bar nabije pompa paliwa.
Re: Samochód Gaśnie po odpaleniu
magiz19 pisze:U siebie miałem tak samo. Zawsze przez 2-3 minuty trzymałem na gazie tak 1100obrotów i problem ustawał.
Ja już próbowałem i go trzymać na 2tys i nic...zawsze traci moc tak jakby nie dostawał może odpowiedniej ilości paliwa. I tak samo jest jak odpalam na benzynę samej
Re: Samochód Gaśnie po odpaleniu
Trzeba podpiąć manometr na zasilaniu listwy wtryskowej i patrzeć czy nabije do 3 bar po otwarciu drzwi/przekręceniu kluczyka. Potem patrzysz do ilu spada po rozruchu.de.pe pisze:A jak mogę to sprawdzić?