Kontrolka abs i czerwony wykrzyknik Golf 4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam posiadam Golfa 4 z silnikiem 1.4 16V 99 rocznik benzyna. Ostatnio same problemy z nim mam a mianowicie z kontrolką ABS i kontrolką Czerwony wykrzyknik . Dzieje się tak że jak się to zapali to przygasają zegary i autem prawie że nie można jechać tak jak by tracił moc i po włączeniu świateł mijania jak i długich kasuje radio i przygasają zegary tak jak pisałem jednak po przejechaniu kilu metrów wszystko wraca do normalności . Jeszcze jedno gdy go zgasiłem nie było możliwości go odpalić tak jak by gdzieś prąd nie dochodził. Kontrolka abs pojawia się i znika . Proszę o jakieś rady od czego zacząć ??
Alternator do sprawdzenia. Kontrolki na czerwono świecą się dlatego, że masz "za mało" prądu.
Powodów może być kilka np:
- regulator napięcia
- rolka alternatora
Powodów może być kilka np:
- regulator napięcia
- rolka alternatora
Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6
Alternator ? wszystko ok ale kontrolka od abs zaświeca się na żółto i zaraz znika a czasem włączy się czerwona kontrolka z wykrzyknikiem (!) dzieje się to na odpalonym silniku na wolnych obrotach i gdy chce ruszyć przygasają zegary i prąd gdzieś nie dochodzi także ciężko nim jechać nawet światła mijana słabo świecą . Przy normalnej jeździe nie dzieje się nic
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ja bym przejrzał stan klem...wyjął podstawę aku i obadał punkty masowe pod nią.
Może aku się wysypał...
...dziwne że kontrolka poduch się nie zapala
Może aku się wysypał...
Re: Kontrolka abs i czerwony wykrzyknik Golf 4
Kolego poduchy też świecąQto pisze:Ja bym przejrzał stan klem...wyjął podstawę aku i obadał punkty masowe pod nią.
Może aku się wysypał...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
no to już mniej dziwne Badaj co napisałem wyżej
Jeśli po wystąpieniu problemu auta nie idzie już odpalić bez ładowania aku lub od innego auta na kable...to wtedy przyjrzyj się alternatorowi
Jeśli po wystąpieniu problemu auta nie idzie już odpalić bez ładowania aku lub od innego auta na kable...to wtedy przyjrzyj się alternatorowi
A więc tak kiedyś odpiął się kabelek od rozrusznika ja go włożyłem na to samo miejsce tylko że był na nim luz i robił zwarcie a po drugie z tyłu żarówka stopu się przepaliła także myślę że to dawało takie objawy. Dziś podpiąłem go pod vag wykasowali wszystkie błędy jak na razie auto pali jeździ nic nie pokazuje na komputerze ..
Re: Kontrolka abs i czerwony wykrzyknik Golf 4
Kolego jeśli problem powróci to szukać problemu a alternatorze ?? czy masz jeszcze jakieś pomysły >???Qto pisze:pewnie za chwilę problem powróci...