Kawałki metalu blokujące grzybek zaworu EGR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dobra kolektor zdjęty... Teraz jak to zrobić dokładnie krok po kroku żeby te zawory byly zamknięte? I gdzie dmuchnąć? W ten otwór pod przepustnicą czy w ten gdzie jest egr?
Ustawiasz na znaki - pierwszy tłok w gmp - potem obracasz wałem o 1 obrót i masz to czego potrzebujesz. Potem *#cenzura#* od strony otworu gdzie przychodzi egr. Przepustnica nie ma tu nic do rzeczy.
Ja akurat nie czyściłem, ale zaślepiłem EGRa, mechanik wyciągnął mi pozostałość po katalizatorze i tak jeździłem z 2000km, zdjąłem zaślepkę, zaadaptowałem, przejechałem już 15tyś km. i problemu nie ma I po wycięciu prekata problemów z checkiem nie mam, drugi katalizator musi być chyba w pełni sprawny
PS. Mała uwaga, wszystkie kawałki katalizatora z prekata wylądowały mi na katalizatorze numer 2 przez co się posypał (pewno też ze starości), także jego musiałem wymienić. Wymieniony na normę EURO4 - chceck się nie świeci, wszystko działa tak jak należy.
PS. Mała uwaga, wszystkie kawałki katalizatora z prekata wylądowały mi na katalizatorze numer 2 przez co się posypał (pewno też ze starości), także jego musiałem wymienić. Wymieniony na normę EURO4 - chceck się nie świeci, wszystko działa tak jak należy.