Golf 4 nie odpala świeci się kontrolka abs i poduszek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 4 nie odpala świeci się kontrolka abs i poduszek
Witam posiadam Golfa 4 z silnikiem 1.4 16v problem jaki się pojawił jest nie odpalanie po przekręceniu kluczyka gasną wszystkie kontrolki oprócz abs i poduszek i chwili zapalenia nie dzieje się nic kilka razy kręciło rozrusznikiem ale nie mógł odpalić teraz nawet i rozrusznikiem nie kręci. Dodam jeszcze że zaczęło kasować zegary przejechanych kilometrów jak i godziny nie świeci deska rozdzielcza ani światła dzienne mijania awaryjne. Metodą na pych też nic nie daje . Czy to może być wina całkowitego rozładowania akumulatora ?? Czy ABS uniemożliwia odpalenie samochodu ?
Re: Golf 4 nie odpala świeci się kontrolka abs i poduszek
Odłącz akumulator,(reset kompa)podładuj i sprawdz punkty masowe,pod aku,do skrzyni.
Należałoby sprawdzić także ładowanie (ok. 14,4)
Chociaż u mnie, też jak kręcę rozrusznikiem (na zimnym)palą się kontrolki ABS,ESP,podejrzewam rozrusznik,punkty masowe mam sprawdzone.
Chociaż u mnie, też jak kręcę rozrusznikiem (na zimnym)palą się kontrolki ABS,ESP,podejrzewam rozrusznik,punkty masowe mam sprawdzone.
Ostatnio zmieniony wt lis 01, 2016 11:53 przez amatorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dodam że jak odpalał i chodził chwilę ( bez jazdy ) wyskakiwała kontrolka abs dmuchawa przestała chodzić i po dodaniu gazu kontrolka abs znikała i wszystko wracało do normy . Kolego jak mówisz to wina akumulatora ?? czy alternator do wymiany ??amatorek pisze:Odłącz akumulator,(reset kompa)podładuj i sprawdz punkty masowe,pod aku,do skrzyni.
Sprawdz najpierw ładowanie,ile wiosenek ma aku ?
edit:
najpierw trzeba odpalić
edit:
najpierw trzeba odpalić
Ostatnio zmieniony śr lis 02, 2016 22:25 przez amatorek, łącznie zmieniany 1 raz.
amatorek pisze:Sprawdz najpierw ładowanie,ile wiosenek ma aku ?
O kurde to teraz mnie zaskoczyłeś auto nabyłem jakieś pół roku temu ale z komisu nikt nie powiedział ile ma aku jak na razie nie mam jak tego sprawdzić myślę że jutro sie za to zabiorę. Ale jak kolega myśli to wina aku ? ten abs mnie martwi że wyskakuje i czy on nie ma nic wspólnego z odpalaniem i czy jak by aku był rozładowany to nie odpali auta na tak zwany pych ??
na pych się nie powinno odpalać bo narobisz sobie problemów, pasek rozrządu się przestawi i dopiero będzie kicha.FarCray pisze:to nie odpali auta na tak zwany pych ??
Pożycz aku,i spróbuj odpalić,sprawdz jeszcze ciągłość przewodów aku- rozrusznik -altek.
Na aku powinna być data produkcji.