Qto pisze:sprawdzić czy jest sygnał
U mnie urwał się kabelek we wtyczce
Jakbyś nie wiedział które piny to podaj rocznik auta...i czy jest tylko ABS czy coś więcej
98r. Sam ABS innych cudów brak
sebekgolf pisze:No to u mnie ten fragment który zaznaczyłeś był lekko ułamany. W normalnym przypadku tam nie ma prawa nic się dostać ( z założenia ma być hermetyczne). Więc pewnie tu leży przyczyna. Przyglądnij się wtyczce czy nie jest uszkodzona albo właśnie to gniazdo które zaznaczyłeś. No i pytanie, czy wtyczka była dobrze założona ( w sensie czy była dociśnięta do końca i klips zaskoczył). Bo jak nie to pewnie masz teraz skorodowane lekko styki we wtyczce. Wtedy je oczyścić trzeba ( kontaktol spray się przyda), podoginać no i pytanie czy czujnik sprawny. Może być też tak jak Qto pisze.
Muszę jeszcze raz się przyjrzeć tej wtyczce, tam chyba klips był ułamany, może nie dociska do końca. Piasku było tam dość sporo jak na taki mały element, więc szczelna już nie jest. Kontakt spray jest już i był używany ale jeszcze jutro dokładniej sprawdzę te styki. A co do czujnika to nie wiem, wezmę też miernik i zobaczę czy tam w tej wtyczce jest prąd, jak będzie to szukać dalej