Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
kup i mustanga i golfaR - przecież to są całkowicie różne auta, całkowicie różna filozofia co do jazdy jak i co do samego posiadania
najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co ten wóz ma robić,
czy ma walić po oczach, czy wolisz dyskretnie złoić komuś dupę kiedy ci tylko na to przyjdzie ochota.
mustang = robi wrażenie głównie na podjeździe, a zwłaszcza na sąsiadach, generalnie rzucający się w oczy, chyba dla gości 50+
golfR= robi wrażenie przede wszystkim na kierującym podczas jazdy, no i jest w sumie dyskretny dla laików.
najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co ten wóz ma robić,
czy ma walić po oczach, czy wolisz dyskretnie złoić komuś dupę kiedy ci tylko na to przyjdzie ochota.
mustang = robi wrażenie głównie na podjeździe, a zwłaszcza na sąsiadach, generalnie rzucający się w oczy, chyba dla gości 50+
golfR= robi wrażenie przede wszystkim na kierującym podczas jazdy, no i jest w sumie dyskretny dla laików.
Re: Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Konstruktywna odpowiedź44FG pisze:Aby spełnić wszystkie te wymagania pewnie nic. Ja wyszedłem z założenia, że nie robię "zamówienia publicznego" z listą wszystkich cech koniecznych do spełnienia tylko wsiadam i sprawdzam dostępne auta w budżecie. Dopiero potem ustalam co ze swoich "chciejstw" jestem w stanie odpuścić na rzecz czego. I tak wybrałem. Wolę się przejechać i na tej podstawie podejmować decyzję niż na podstawie suchych faktów. Wtedy przynajmniej nie ma rozczarowań
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
superkolo pisze: czy wolisz dyskretnie złoić komuś dupę kiedy ci tylko na to przyjdzie ochota
Chyba trafiłeś w sedno problemu.
Dobrze, że mamy to swoje forum gdzie kilka osób potrafi z różnej perspektywy spojrzeć na jakiś temat a zainteresowany wyciągnie średnią i ma odpowiedź.
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Tylko pamiętaj, że "łojenie dupy" to coś co Ci się trafi jakiś raz na miesiąc (w sensie ktoś kto będzie chciał mieć złojoną dupę). Dodatkowo Golf R w wersji fabrycznej mało komu z rzeczywistych przeciwników znacząco "złoi dupę". Ja uważam, że fajnie mieć auto, które oprócz okazjonalnej przyjemności "łojenia dupy" daje Ci na przykład satysfakcję postawienia pełnego boka z samego gazu w zakręcie I tak możemy sobie dyskutować jeszcze miesiącami
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Masz na myśli ///M lub RS?44FG pisze:mało komu z rzeczywistych przeciwników znacząco "złoi dupę".
Bo jak widzę AMG V8 lub jak ostatnio BRABUS-a to nawet nie podchodzę do tematu
-
- Mały gagatek
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Jak jesteś taki niezdecydowany to może jeszcze popatrz sobie na BMW M135i - napęd na 4, automat, ponad 300 koni.
Na wyprzedaży rocznika możliwe że sie zmieścisz w 200k, jeszcze Audi S3 ale tu chyba ponad 200 trzeba dać.
Na wyprzedaży rocznika możliwe że sie zmieścisz w 200k, jeszcze Audi S3 ale tu chyba ponad 200 trzeba dać.
Znalazłem filmik na którym pokazują golfa po lifcie w pakiecie R-line.
https://youtu.be/I-CdwY8QG1k" onclick="window.open(this.href);return false;
Wysłane z Wielkiego Zderzacza Hadronów
https://youtu.be/I-CdwY8QG1k" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Po lifcie czas na 3 cylindry ;(
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
-
- Ma gadane
Re: Nowy Golf 7 ( 7.5)
http://www.motor1.com/news/131858/vw-golf-r-facelift/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prawie 190k za R w podstawie z automatem...gregory6622 pisze:http://www.motor1.com/news/131858/vw-golf-r-facelift/
A dodatki??
-
- Ma gadane
Przed chwilą dowiedziałem się że w benzyniakach od września będą montować DPF!!
Nosz kur....ich mac...
Może niedługo w lodówce i kosiarce mi założą DPF??
Nosz kur....ich mac...
Może niedługo w lodówce i kosiarce mi założą DPF??
A na zdjęciach widać nadal 4 rury tak jak są teraz... Wg mnie wystarczyłyby dwie po bokach lub razem na środku i byłby git... Ale to moje zdanie - pewnie kwestia gustu.gregory6622 pisze:Nie sugeruj się cenami z linka. Wrzuciłem go bardziej dla zdjęć.
Mimo wszystko - dzięki za link z fotkami. Daje to jakiś obraz tego co nas czeka i co możliwe stanie u mnie w garażu..
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Według mnie Mustang to nie jest głupia opcja. Za 200k zł po rabatach dostaniesz V8 ze wszystkimi opcjami i automatyczną skrzynią biegów.
Po samych kształtach nadwozia, wyglądzie widać nawiązania do pierwszego Mustanga. Z zewnątrz pięknie się prezentuje, wreszcie ma przyzwoicie wyglądające wnętrze, choć nie jest to najwyższa jakość wykonania.
Po samych kształtach nadwozia, wyglądzie widać nawiązania do pierwszego Mustanga. Z zewnątrz pięknie się prezentuje, wreszcie ma przyzwoicie wyglądające wnętrze, choć nie jest to najwyższa jakość wykonania.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P