Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Polecam przejażdżkę tym automatem, porównanie osiągów na drodze, a potem pogadamy co fajniejsze.
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Żeby nie było: ja mustangiem nie jeździłem ale tak sobie myślę, że "osiągi" to niekoniecznie wszystko czego się chce od auta
Byly: mk II 1.6D '86, mk II G60 '90, Rallye Golf '89, passat b5 1.8 '99, Passat TSI '11, Volkswagen CC TSI '13, Skoda Octavia RS TSI DSG '14, mk VI GTI Edition 35 '12,
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Sa: Mk I vel Kermit '83, mk I cabrio 3.2 V6, Corrado VR6 '94 - "Japoniec", Focus RS mk III '16, Tiguan 2.0 TSI DSG 4Motion '17
Re: Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Niektórzy nie zamieniliby V8 na nic innego i znam takich agentów.44FG pisze:Żeby nie było: ja mustangiem nie jeździłem ale tak sobie myślę, że "osiągi" to niekoniecznie wszystko czego się chce od auta
Ja z kolei muszę poza tym wszystkim patrzeć też na praktyczność bo mimo całego piękna Mustanga nie jest on tak praktyczny jak golf nawet w hatchbacku...
Jakby nie patrzeć muszę tym autem poza frajda też pracować więc na ciasnych parkingach galerii handlowych golf poradzi sobie lepiej... Tak mniemam.
Wysłane z Wielkiego Zderzacza Hadronów
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
To miła wiadomośćcqt pisze:A widzieliście, że nowa R-ka dostaje DSG 7 biegową? To chyba DQ500.
Może na trasie spadnie jeszcze spalanie
A początkowe przełożenia pozwolą jeszcze lepiej przyspieszać.
Wysłane z Wielkiego Zderzacza Hadronów
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Na trasie spalanie nie spadnie no chyba że do 140 jeździsz. Ja bardziej cieszę się z tego że szybciej pojedzie max przez ten 7 bieg
A skrzynia będzie DQ381.
http://app.volkswagen.de/ihdcc/de/confi ... html#30315" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena za te wszystkie ulepszenia także zaporowa. Auto droższe od 7R przed liftem o jakieś 30k w podobnym konfigu.
A skrzynia będzie DQ381.
http://app.volkswagen.de/ihdcc/de/confi ... html#30315" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena za te wszystkie ulepszenia także zaporowa. Auto droższe od 7R przed liftem o jakieś 30k w podobnym konfigu.
Jeżeli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz to kupiłeś sobie zły samochód.
vahu pisze:Na trasie spalanie nie spadnie no chyba że do 140 jeździsz. Ja bardziej cieszę się z tego że szybciej pojedzie max przez ten 7 bieg
A skrzynia będzie DQ381.
No ta cena to już wcześniej wspominałem, że mocno zaporowa. Jeśli on w Polsce będzie tyle kosztować co u szwabów to odpuszczę temat. To w końcu "tylko" golf. I frajda z jazdy owszem - duża - jednak w tej cenie można myśleć już o czymś innym. Tym bardziej, że mam czym jeździć i nie pali mi się do wywalenia ponad 200k na Golfa.
Macie jakieś info czym się będzie różnił poza display info zamiast zegarów w opcji oraz przednimi światłami i 310KM?
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
dla tych kilku bajerów więcej tyle floty??? olałbym temat i poszukał jak najlepsza używkę mk7R przedliftem
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Dodanie tego 7 biegu likwiduje największą wadę aktualnej eRki - czyli jazdę po autostradzie na stosunkowo wysokich obrotach. Szkoda, że od razu tego nie zrobili, bo poza tym nie mam większych uwag do auta.
Skąd masz info, że DQ381?vahu pisze:Na trasie spalanie nie spadnie no chyba że do 140 jeździsz. Ja bardziej cieszę się z tego że szybciej pojedzie max przez ten 7 bieg
A skrzynia będzie DQ381.
Dlaczego spalanie nie spadnie w trasie?
Nowy Golf 7 ( 7.5) R
Wszędzie już piszą o tej skrzyni, to będzie następca obecnie montowanej DQ250.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
No jeśli przełożenie na 7 biegu będzie identyczne jak teraz na 6, to nie spadnie Ale wydaje mi się, że 7 to będzie długi nadbiegcqt pisze: Dlaczego spalanie nie spadnie w trasie?
Fajnie byłoby coś przeczytać, ale nie mogę znaleźć źródel, możesz coś podrzucić?MatthewG pisze:Wszędzie już piszą o tej skrzyni, to będzie następca obecnie montowanej DQ250.