Ucieka prąd / Dziala nawiew bez kluczyka .
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam .
Panowie , jak w tytule - ucieka prąd, rano pusty akumulator po 2 dniach stania . Po wyjęciu kluczyka pokrętło włącznika swiatel mijania swieci sie caly czas , caly dzien i cala noc . Co jakis czas po wyjeciu kluczyka mozna odpalic nawiewy.
W tyllnej klapie rok czy 2 temu , lutowalem kable bo byly poprzecierane i pozrywane i nie dzialalo ogrzewanie tylnej szyby i teraz tez dodatkowo pali mi sie caly czas ogrzewanie tylnej szyby ale nie działa - czy moze to miec związek z nawiewem i swiatlami mijania?
Dzwonilem do elektryka ale dopiero na poniedziałek i powiedział ze to nie bedzie kostka stacyjki.
Panowie , jak w tytule - ucieka prąd, rano pusty akumulator po 2 dniach stania . Po wyjęciu kluczyka pokrętło włącznika swiatel mijania swieci sie caly czas , caly dzien i cala noc . Co jakis czas po wyjeciu kluczyka mozna odpalic nawiewy.
W tyllnej klapie rok czy 2 temu , lutowalem kable bo byly poprzecierane i pozrywane i nie dzialalo ogrzewanie tylnej szyby i teraz tez dodatkowo pali mi sie caly czas ogrzewanie tylnej szyby ale nie działa - czy moze to miec związek z nawiewem i swiatlami mijania?
Dzwonilem do elektryka ale dopiero na poniedziałek i powiedział ze to nie bedzie kostka stacyjki.
Akumulator od rana sie ładuje , zszedlem na godzinke do auta . Zaizolowałem przewody w klapie od nowa . Zajrzałem do gniazda przyczepy ktorego nigdy nie uzywałem a tam jeden wielki zielonobiały nalot ! czy to mogło miec związek ? Macie jakies pomysły ?
Edit :
Podlaczyłem akumulator i niestety prad dalej ucieka , swieci sie lampka od pokretła światel i dalej nawiewy dzialaja mimo ze kluczyka nie ma w stacyjce.
Edit :
Podlaczyłem akumulator i niestety prad dalej ucieka , swieci sie lampka od pokretła światel i dalej nawiewy dzialaja mimo ze kluczyka nie ma w stacyjce.
Wedlug mnie to nie bedzie kostka dlatego, ze jak kluczyk jest w stacyjce i zgasze lampy to i tak podswietlenie wlacznika ( pokretła sie swieci) a powinno zgasnac. Dobrze mysle ?
Mavrick, dokładnie może być uwalona kostka .kostex9,a jaki problem odpiąć kostkę od stacyjki i będzie wiadomo .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jak wyżej...
a tylna szyba to osobny problem, przerwany obwód...być może tylko urwany kabelek w przelotce pomiędzy klapą a budą
a tylna szyba to osobny problem, przerwany obwód...być może tylko urwany kabelek w przelotce pomiędzy klapą a budą
Panowie czy do odpięcia kostki stacyjki musze zdjac obudowe kierownicy ??
EDIT :
Zszedłem do samochodu , to bylo idiotyczne pytanie . Odkrecilem obudowe , odkrecilem kostke stacyjki wypiąłem czaarny wtyk z niej i niestety podswietlenie wlacznika od swiateł dalej sie swiecilo, nawiewy dalej moglem wlaczyc wiec mozemy kostke stacyjki odrzucic jako przyczyne ?
EDIT :
Zszedłem do samochodu , to bylo idiotyczne pytanie . Odkrecilem obudowe , odkrecilem kostke stacyjki wypiąłem czaarny wtyk z niej i niestety podswietlenie wlacznika od swiateł dalej sie swiecilo, nawiewy dalej moglem wlaczyc wiec mozemy kostke stacyjki odrzucic jako przyczyne ?
Samochód wylądował u elektryka :
Zwarcie od wilgoci w wiązce w lewym słupku - usunięto.
Przypalony przekaznik od nawiewów - wymieniono na nowy.
Koszt : 250 zł .
Temat rozwiązany .
Pozdrawiam
Zwarcie od wilgoci w wiązce w lewym słupku - usunięto.
Przypalony przekaznik od nawiewów - wymieniono na nowy.
Koszt : 250 zł .
Temat rozwiązany .
Pozdrawiam