wsadziłem taki żeby pasował w centralną kratkę , po co większy jak będzie zasłonięty? myśle że ten da radęROBAL_26 pisze:wronek1, a czemu nie wsadziłeś większego ??? taki ja mam u siebie :
http://allegro.pl/intercooler-550x230x6 ... 63264.html
ale dobry i taki na lato
Octavia mk1 VRS+ by Wronek1
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Re: Octavia mk1 VRS+ by Wronek1
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
wronek1, wiesz miałby większy przepływ i powierzchnie do studzenia jego .
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
na taką skromną moc jaką planuje nie będę szalał i tak była przeprawa żeby to upchać bez cięcia połowy zderzakaROBAL_26 pisze:wronek1, wiesz miałby większy przepływ i powierzchnie do studzenia jego .
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Ważne aby kierownik był zadowolony .
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
Jaką tą skromną moc planujesz??:)
chyba go mocno wysunąłeś do przodu, poka zdjęcia za dnia. Całe orurowanie jest z sylikonu i tylko w środku na łączeniach jakieś rury dane?? jak masz zamocowany mapsensor??
chyba go mocno wysunąłeś do przodu, poka zdjęcia za dnia. Całe orurowanie jest z sylikonu i tylko w środku na łączeniach jakieś rury dane?? jak masz zamocowany mapsensor??
planuje tak 220-230koni
wysunąłem go na tyle by był daleko od chłodnicy , ale też żebym nie musiał mega ciąć zderzaka i kratek . Udała mi się ta sztuka dosyć dobrze bo miedzy coolerem a pierwszą chłodnicą jest dobre 7-8cm.
Orurowanie jest zrobione z węży zbrojonych z jakiś TDI'ków. Kumpel ma tego pełno - podjechałem więc i zabrałem sobie cały bagażnik a z tego skleiłem sobie dolot
jest jedna rura z nierdzewki na powrocie i ma może 60cm ... A map sensor to była lekka mordęga bo po prostu poszedłem na żywioł i do rury Fi 60 dospawałem płytkę , to wszystko przewierciłem wiertłem 12mm i do tego otwory gwintowane na mocowania mapa i hula
Ogólnie cooler wyniósł mnie poniżej 300zł w tym aucie więc mod fajny i tani .
a tutaj foto
wysunąłem go na tyle by był daleko od chłodnicy , ale też żebym nie musiał mega ciąć zderzaka i kratek . Udała mi się ta sztuka dosyć dobrze bo miedzy coolerem a pierwszą chłodnicą jest dobre 7-8cm.
Orurowanie jest zrobione z węży zbrojonych z jakiś TDI'ków. Kumpel ma tego pełno - podjechałem więc i zabrałem sobie cały bagażnik a z tego skleiłem sobie dolot
jest jedna rura z nierdzewki na powrocie i ma może 60cm ... A map sensor to była lekka mordęga bo po prostu poszedłem na żywioł i do rury Fi 60 dospawałem płytkę , to wszystko przewierciłem wiertłem 12mm i do tego otwory gwintowane na mocowania mapa i hula
Ogólnie cooler wyniósł mnie poniżej 300zł w tym aucie więc mod fajny i tani .
a tutaj foto
W sumie w octavii miejsca na ic jest bardzo dużo, patrząc na to jak ludzie tną zderzaki np w leonach. Co jeszcze planujesz robić oprócz zmiany wydechu?? zmieniasz wtryski bo podejrzewam, że serię to juz teraz zaczyna zapętlać... Jak byś był zainteresowany po nowym roku bedziemy robić TIPa do octavii z nierdzewki
Miejsca na cooler jest tyle że grzechem byłoby jeździć na serii
Póki co nie planuje wielkich modów bo muszę w tym roku sprzedać arose jeszcze i kupić cos większego nie wiem jak będzie z $$$ , ale znając mnie to uskrobie coś na tjuningi co do wtrysków to musze porobić logi i zdecydować co będzie priorytetem . Ale na chwilę obecną mam wrażenie że wydech najmocniej blokuje ten motor .
edit:
logi
http://vaglog.pl/log-002_115_LXmQK.html
takie tam z trasy
auto powyżej 180km/h przestaje być ekonomiczne.
Póki co nie planuje wielkich modów bo muszę w tym roku sprzedać arose jeszcze i kupić cos większego nie wiem jak będzie z $$$ , ale znając mnie to uskrobie coś na tjuningi co do wtrysków to musze porobić logi i zdecydować co będzie priorytetem . Ale na chwilę obecną mam wrażenie że wydech najmocniej blokuje ten motor .
edit:
logi
http://vaglog.pl/log-002_115_LXmQK.html
takie tam z trasy
auto powyżej 180km/h przestaje być ekonomiczne.
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
wronek1 pisze: auto powyżej 180km/h przestaje być ekonomiczne.
Do 120km/h dorzuca się Św. Krzysztof. Powyżej płaci Św. Piotr
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Wronek dobry wynik, u mnie na skrzyni 5B zamyka szafę, ja nie testowałem tego poprzedni właściciel dobrze ją wykorzystywał
może jeszcze by dodusił kilka km/h ale opony do 210ciumaj0nez pisze:Wronek dobry wynik, u mnie na skrzyni 5B zamyka szafę, ja nie testowałem tego poprzedni właściciel dobrze ją wykorzystywał
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Latem się sprawdzi co i jak do 220km/h jeździłem więcej się ogarnie gdzieś na autostradzie he he
Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka
długo rozkminiałem jak w skodzie zrobić TIP , wiadomo że seryjny nie powala .
No więc pomierzyłem wszystko w miarę dokładnie i stwierdziłem że zrobie customa za 50zł a nie kupie gotowca za 300
Kolanko z redukcją z 51mm na 45mm i łacznik alu 51 mm potrzebujemy by wykonać ten mod.
Wywalamy zwężkę i wkładamy docięte kolanko do wlotu turbiny ( można zabezpieczyć opaską )
Siedzi
Później ori Tip rozcinamy w miejscu gdzie jest metalowy pierścień który wchodzi w żeliwną zwężkę i rozbrajamy to nie uszkadzając gumy a w tą wsuwamy alu łącznik.
Następnie wsuwamy jedno w drugie i też spinamy opaskami dolot wygląda z góry jak ori ale w rzeczywistości oddycha pełnym płucem
No i tyle Zbrojone sylikonowe kolanko redukcyjne można wyrwać za około 30zł a łącznik alu za około 10zł tak więc mod śmiesznie tani .
No więc pomierzyłem wszystko w miarę dokładnie i stwierdziłem że zrobie customa za 50zł a nie kupie gotowca za 300
Kolanko z redukcją z 51mm na 45mm i łacznik alu 51 mm potrzebujemy by wykonać ten mod.
Wywalamy zwężkę i wkładamy docięte kolanko do wlotu turbiny ( można zabezpieczyć opaską )
Siedzi
Później ori Tip rozcinamy w miejscu gdzie jest metalowy pierścień który wchodzi w żeliwną zwężkę i rozbrajamy to nie uszkadzając gumy a w tą wsuwamy alu łącznik.
Następnie wsuwamy jedno w drugie i też spinamy opaskami dolot wygląda z góry jak ori ale w rzeczywistości oddycha pełnym płucem
No i tyle Zbrojone sylikonowe kolanko redukcyjne można wyrwać za około 30zł a łącznik alu za około 10zł tak więc mod śmiesznie tani .
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Fajna sztuka i dobre mody .Wez Pan jeszcze dorzuc nowe emblemat Skody na tyl i przod a zobaczysz jaka piekna zmiana bedzie A z tym zawieszeniem z tylu ,to cos bedziesz robil? Bo tak troche wysoko