CrazyGirl pisze:Koledzy mam pytanie odnośnie tych pseudo halogenów w lampach. Po włączeniu niby robi się trochę jaśniej ale szału nie ma, myślałam że po włączeniu halogenów będzie spora różnica.U was Panowie jest podobnie? Niby kolega mówił że u niego też ten halogen to jak nie halogen. W mijania mam Osram Night Breaker, halogeny zwykły Osram. Gdzieś czytałam że dobrze jest do halogenów kupić żółte żarówki.
Bo te dodatkowe halogeny w lampach (zakładam że piszesz o tych małych soczewkach), to są przeciwmgłowe. Z założenia mają świecić blisko, ale szeroko ( jak to podczas jazdy w mgle).
Azgorath pisze:sebekgolf pisze:
Czy zdrowe to się okaże po wyjęciu. Często zaczynają korodować poniżej szyby a potem idzie do góry.
Czyli lipa, myślałem, że to się z zewnątrz zaczyna...
Zależy jak trafisz. Ja u mnie jedną taką prowadnicę wymieniałem. Pojechałem na złom gdzie gościu się zgodził, że sobie wybiorę którą będę chciał. Z 3 rozebranych drzwi, tylko w jednych była OK poniżej linii okna. Wziąłem, dodatkowo zakonserwowałem i już 6 lat jeździ bez żadnej korozji na zewnątrz. Po prostu loteria. Najlepiej wyjąć i sprawdzić, jak się zaczyna korozja, to szukać dalej. Roboty z tym jakoś bardzo dużo nie ma. Szybę musisz opuścić na dół, potem odkręcasz jak mnie pamięć nie myli śrubkę na klucz 10 od czoła drzwi, odchylasz w stronę przodu samochodu dołem i wyjmujesz ( u góry jest zakładany na taki pazur). Pewnie znajdziesz jakąś fotoporadę.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/