[mkIV] Uszkodzony mikrostyk, alarm, oświetlenie wnętrza
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Po wymianie zamka na nowy wszystko śmiga - jedynie sprzedawca okazał się być dość "specyficznym" człowiekiem i obawiam się czy dostanę zwrot pieniędzy za reklamowany zamek. Wziąłem drugi żeby mieć możliwość użytkowania autka.
-
- Forum Master
Ciekawe na jak długo Trzeba było wymienić mikrostyk za 12 zł poprawić luty i cieszyć się sprawnym zamkiem. Kilka w ten sposób zrobiłam i działają do dnia dzisiejszego.
Tak jak pisałem post wyżej - usterka była w tym zamku od początku, jedynie brak chęci do zdiagnozowania przeciągnął o 8 miesięcy jego oddanie. Teraz wiem jak to działa, ale też mam zupełnie nowy zamek który przynajmniej 2 lata powinien działać. Jak padnie w innych drzwiach to chętnie poprawie luty i microswitche. W tym się to zwyczajnie nie opłaca z racji gwarancji.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Witam wszystkich serdecznie. Dwa dni temu zakupiłem golfa IV. Mam problem z niezapalającymi się światłami w kabinie oraz na drzwiach po otwarciu drzwi kierowcy oraz nie ma dźwięku, gdy światła są włączone. Z drzwiami pasażera jest wszystko ok, światło się zapala. Zauważyłem, że w drzwiach kierowcy nie ma bolca od rygla, ale nie ma problemu z centralnym i alarmem. Z tematu wywnioskowałem, że uszkodzony jest mikrowłącznik, jeśli dobrze zrozumiałem. Jakie są opcje w moim wypadku? Czy da się ten włącznik naprawić lub wymienić za niewysoką kwotę?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
Miał może ktoś przypadek taki:
działa wszystko ładnie a po zgaszeniu auta nic nie działa raz tak raz tak... do rzeczy wsiadam do auta wjazd do garażu i nie działa ani centralny ani oświetlenie nie włącza się ręcznie zamki wymienione nawet mikrostyk maski jedyne co świeci to sama kontrolka bagażnika... nie wiem już gdzie szukać... brzeczyk działa o dziwo... błąd wg vaga to nieznane położenie przełączników pytanie gdzie szukać masa jakaś? może jeszcze przegrzać zamki wymienione?
działa wszystko ładnie a po zgaszeniu auta nic nie działa raz tak raz tak... do rzeczy wsiadam do auta wjazd do garażu i nie działa ani centralny ani oświetlenie nie włącza się ręcznie zamki wymienione nawet mikrostyk maski jedyne co świeci to sama kontrolka bagażnika... nie wiem już gdzie szukać... brzeczyk działa o dziwo... błąd wg vaga to nieznane położenie przełączników pytanie gdzie szukać masa jakaś? może jeszcze przegrzać zamki wymienione?
passat b5 115KM AZM 2003r
Witam,
Czy można tą sygnalizację odpalić programem VAGowskim ? - pytam bo już zgłupiałem.
Mam co następuje:
- otwieram drzwi kierowcy (i/lub pasażera) zapalają sie tylko lampki na drzwiach ( te czerwone na dole) -> brak światła wewnątrz pojazdu brak sygnalizacji na tablicy - dzwięk również nie działa
- otwieram drzwi tylne prawe/lewe zapalają sie lampki z tyłu oraz sygnalizacja na zegarach.
- dźwięki z "zegarów" to pikniecia:
-> gdy zaczyna brakowac paliwa, olej, chłodzenie, ostatnio serwis daje o sobie znać piszczeniem i napisem.
- gdy zaciągnę ręczny jest ikona na zegarach
Co to może być - ma ktoś pomysł ?
Poprzedni właściciel namieszał w aucie BARDZO dlatego podejrzewam że i buzera mógł odłączyć - jak lans to lans.
edyta:
Sprawdziłem buzzer na 100% jest dobry
Czy można tą sygnalizację odpalić programem VAGowskim ? - pytam bo już zgłupiałem.
Mam co następuje:
- otwieram drzwi kierowcy (i/lub pasażera) zapalają sie tylko lampki na drzwiach ( te czerwone na dole) -> brak światła wewnątrz pojazdu brak sygnalizacji na tablicy - dzwięk również nie działa
- otwieram drzwi tylne prawe/lewe zapalają sie lampki z tyłu oraz sygnalizacja na zegarach.
- dźwięki z "zegarów" to pikniecia:
-> gdy zaczyna brakowac paliwa, olej, chłodzenie, ostatnio serwis daje o sobie znać piszczeniem i napisem.
- gdy zaciągnę ręczny jest ikona na zegarach
Co to może być - ma ktoś pomysł ?
Poprzedni właściciel namieszał w aucie BARDZO dlatego podejrzewam że i buzera mógł odłączyć - jak lans to lans.
edyta:
Sprawdziłem buzzer na 100% jest dobry
-
- Forum Master
- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Mikrostyki w zamkach drzwi przednich sprawdzałeś?
Czy jest sposób sprawdzenia tego mikrostyku bez rozbierania drzwi (http://www.taligentx.com/passat/mainten...." onclick="window.open(this.href);return false;.)
jak już trzeba będzie to będę rozbierał ale nie chcę tego robić po tzw. próżnicy
Pozdrawiam
jak już trzeba będzie to będę rozbierał ale nie chcę tego robić po tzw. próżnicy
Pozdrawiam
Re: [mkIV] Uszkodzony mikrostyk, alarm, oświetlenie wnętrza
czy moglby ktos odswiezyc linki do obrazow? niestety temat wciaz aktualny, a mysle ze z ta pomoca bym sobie poradzill. z gory dzieki!
xisio, U mnie nie dziala podswietlenie wnetrza brzeczyk swiatel dziala kopertowka drzwi pasazera dziala natomiast u drzwi kierowcy dziala czasem czy to wskazywaloby na diode? Mam korbotronik i nie mam centralnego zamka . Ta dioda jest w drzwiach kierowcy ?
Witam, a ja znowu mam pytanie do popularnego tematu.
Ktoś mi powie jak przylutować mikrostyk taki (fotka z allegro mam nadzieję że autor się nie obrazi):
tzn. w oryg są kabelki niebieski i czerwony, w mikro jest nóżka "1" "4" "2" (z tego co pamiętam), no i... gdzie jaki kabelek?
Albo inaczej (bo też mam niehermetyczne czarne mikro): patrząc na mikro to od lewej są nózki: dwie bliżej siebie potem jedna dalej. To jak to wlutować? Tylko nie za bardzo wiem jak to sprawdzić "na stole" miernikiem. A montować do auta i metodą prób i błędów.. nie piszcie tak
Ktoś mi powie jak przylutować mikrostyk taki (fotka z allegro mam nadzieję że autor się nie obrazi):
tzn. w oryg są kabelki niebieski i czerwony, w mikro jest nóżka "1" "4" "2" (z tego co pamiętam), no i... gdzie jaki kabelek?
Albo inaczej (bo też mam niehermetyczne czarne mikro): patrząc na mikro to od lewej są nózki: dwie bliżej siebie potem jedna dalej. To jak to wlutować? Tylko nie za bardzo wiem jak to sprawdzić "na stole" miernikiem. A montować do auta i metodą prób i błędów.. nie piszcie tak
demol, wystarczyło przeczytać cały wątek. Tu 4 strony wcześniej masz wszystko opisane http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6#p6983619" onclick="window.open(this.href);return false;
meine Golf LW5Z 3D AJM http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=442730" onclick="window.open(this.href);return false;
Demol a tak na marginesie to w tej aukcji gość serio pisze że mikro ORI? Bo mnie sie nie wydaje skoro ori ma kabelki ten nie ma i nie wyglada na ori
Pewnoe nie ori, albo pólprawdy bo saia burges czy jak to ten producent był:-)
Joseph82 soery że nie zauważyłem, mój błąd, zawsze staram się czytać całość
Joseph82 soery że nie zauważyłem, mój błąd, zawsze staram się czytać całość