Cześć, dziś po przyjeździe do domu po stronie pasażera było czuć dziwny zapach, jakby no nie wiem.. w sumie to nie guma jakoś tak dziwnie (przód od strony pasażera) jakieś 2 minuty wcześniej wyłączyłem nawiew, co to może być? Pierwszy raz mi się to zdarzyło :>
Ok przejechałem ok 10km nic nie śmierdzi ale zauważyłem że czasem świeci mi lapka w przednich drzwiach pasażera a czasem nie, wydaje mi się że po prostu się przepala albo coś się obluzowało, na razie dam temu spokój.
Coś mi zaśmierdziało
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Coś mi zaśmierdziało
Ja bym sprawdził od razu okablowanie za tapicerką i w przelotce. Skoro już waliło spalenizną, to może warto przejrzeć instalację, nic czekać aż się auto zajmie ogniem?
-
- Nowicjusz
Coś mi zaśmierdziało
To nie była spalenizna, taki dzziwny zapach, jakby no nie wiem, uszczelka jakaś albo coś jak WD40 no nie wiem
-
- Nowicjusz
Coś mi zaśmierdziało
Poza tym po to są bezpieczniki żeby nic się nie stało, raczej rzadko kiedy samochód "się zapala" od wnetrza samochodu raczej prędzej od silnika
Coś mi zaśmierdziało
możesz się zdziwić - właśnie skończyłem wymianę kompletnej instalacji elektrycznej samochodu (golf 4 1998r. - zapaliła się instalacja od elektryki szyb), gdzie przewody spaliły się w mniej jak minutę, a bezpieczniki były całe. Przewód 30 (stały plus dla kabiny z akumulatora) miał bąble od temperatury a bezpieczniki całekaktusiak999 pisze:Poza tym po to są bezpieczniki żeby nic się nie stało, raczej rzadko kiedy samochód "się zapala" od wnetrza samochodu raczej prędzej od silnika
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz