Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
To tankowanie pod korek. Latem przy delikatnej nodze to i ponad 250 km nie drgnie.
Przy mrozach i ciężkiej nodze to już po 160 km drgnie.
Zależy też ile odczekam i doleję od pierwszego odbicia pistoletu. Od tego momentu to i 10 litrów wejdzie jak odczekać aż piana spadnie.
Najwięcej wlałem 58 litrów a jeszcze "coś" było bo dojechałem pod dystrybutor.
Przy mrozach i ciężkiej nodze to już po 160 km drgnie.
Zależy też ile odczekam i doleję od pierwszego odbicia pistoletu. Od tego momentu to i 10 litrów wejdzie jak odczekać aż piana spadnie.
Najwięcej wlałem 58 litrów a jeszcze "coś" było bo dojechałem pod dystrybutor.
Ja do varianta wlałem ponad 62 ze dwa razy Zbiornik 55 litrów, zwykły chyba też ma tyle.
Ile wam pali diesel?
Ja też się pochwale
ASZ 130PD po programie, ciągle but w podłodze w lecie 4,5 w zimie 5 l/50km
Nikt na tym forum mnie nie pobije!!!
Re: Ile wam pali diesel?
Może nikt z posiadaczy klekotów bo Ci co potrzebują iskry aby jechać to do takich wyników schodzą ale od góry.Tommi029 pisze:...ASZ 130PD po programie, ciągle but w podłodze w lecie 4,5 w zimie 5 l/50km
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Że 9l/100km i 10l/100km przy butowaniu to satysfakcjonujący wynik? Łał... To ja choćbym się starał swoim automatem, to prędzej go zarżnę niż dojdzie do 8l/100km.Tommi029 pisze:Ja też się pochwale
Ile wam pali diesel?
Ale masz 110 ps a nie 140-150.
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
To fakt. Mam też VP, a nie PD, stąd spalanie rzędu 10l/100km w 1.9TDI (po chipie, który przeważnie zmniejsza paliwożerność) wydaje mi się być za duże. Ewentualnie czytanie z FISa, który potrafi gadać bzdury.Barton_ pisze:Ale masz 110 ps a nie 140-150.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Ile wam pali diesel?
W życiu nie złamałem 8l/100km i to butując w de na autobanie po 170/190km/h a miałem vp 90ALH po chipe i 216, po samym chipie palił nawet mniej.Garrison pisze:To fakt. Mam też VP, a nie PD, stąd spalanie rzędu 10l/100km w 1.9TDI (po chipie, który przeważnie zmniejsza paliwożerność)
Co to za modyfikacja, że po niej auto tak żłopie ?
TDI VP butowany może łyknąć 8l- ok wszystko więcej to nie porozumienie, mowa o aucie po samym programie, ewentualnie +216, czy 230..
- vwelektronik
- Nowicjusz
-
- Forum Master
Ile wam pali diesel?
Witam, zdecydowanie coś nie tak: termostat, czujnik temperatury, a może sam FIS przekłamuje. U mnie pompa 11ci, 0,216tki i CAHA na razie okolice 170KM, jeszcze do końca nie wystrojone. Teraz 5,2l/100km, krótkie odcinki silnik nie zdąży się zagrzać. Przed modyfikacjami max 6l z lekkim hakiem.
Znajomy miał uwalony termostat i czujnik temp. to też spalał mu około 10l/100km, silnik AHF.
Znajomy miał uwalony termostat i czujnik temp. to też spalał mu około 10l/100km, silnik AHF.
Tomek
Nowy Touran 1.6 TDI 115 KM Euro 6, średnie spalanie po przejechaniu 10 tyś. km to 5,1/100km.
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
no to u mnie się już problem chyba rozwiązał dlaczego mi dużo palił. Uwalona przepływka + zabity filtr powietrza. Póki co testuje i sprawdzam ,bo mi wychodziło 9l na 100 km w tym 80% trasa do 140km/h
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
Ile wam pali diesel?
Przy uwalonej przeplywce bedzie ci wlasnie mniej palil. Chocby z tego powodu ze bedzie zamulony bo mniej paliwa dostawal a powietrza mial tak samo jak przy pelnym podlaniu.
Poza tym sprawny asv w trasie przy 150 palil mi nawet nie 5 litrow bo kiedys testowalem swojego dawnego ahf.
Poza tym sprawny asv w trasie przy 150 palil mi nawet nie 5 litrow bo kiedys testowalem swojego dawnego ahf.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to