Trudno zapala po pierwszym podgrzaniu, po 2 grzaniach ideal
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Trudno zapala po pierwszym podgrzaniu, po 2 grzaniach ideal
Juz był ten post kiedys przezemnie napisany ale bez zadnego skutku i pomocy juz nie wiem co to moze byc bo rano klekot po pierwszym podgrzaniu ciezko łapie i chodzi na trzech a pózniej na cztery zaczyna łapac a jak go podgrzeje odrazu 2* to pali jak dziecko i filtr paliwa nowy swiece chempion wszystkie grzeja koncówki wtrysków nowe boscha a cisnienie w garach po 32 atmosfery i nie zopowietrza sie na bank co to moze byc bo juz mnie szlak trafia i jestem strasznie POMOCY moze miał ktos taki ból bo jak nie to idzie pod młotek na allegro jestem juz poprostu załamany
Ostatnio zmieniony sob kwie 07, 2007 18:08 przez anton:-), łącznie zmieniany 6 razy.
G R U P A L U B E L S K A
wszystkie grzeją...ale w jakim czasie? by wyglądałoby że jedna sie wolniej nagrzewa. musiałbyś je wyjąć wszystkie i sprawdzić czas nagrzewania. najlepiej wszystkie spiąć razem i obadać co i jak. skoro muwisz że na bank sie nie zapowietrza.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Powiem ci tak miałęm kiedys aaz a teraz ma moj ojciec zawsze grzałem 2 razy, wymontowałem swiece wszystkie grzały ale okazało się ze jedna nagrzewa sie 10 sekund do czerwoności a druga 3 sekundy, były to swiece typu allegro za 30 zł, kupiłem Beru orginały za 49 zł i jak ręką odjął = możę to to słyszałem ze niektóre grzeją sie nie równo i koledzy mają takie objawy. Jak swiece to tylko porządne.
[ Dodano: Wto Paź 10, 2006 19:34 ]
P.S sprawdz czy listwa ma dobre połaczenie ze swiecą np. nie ma nalotu, rdzy czy dobrze dokręcone. To co piszesz to objaw swiecy bo inne gray załapują to znaczy ze sie nie zapowietrza tylko na jednym nie dochodzi do samozapłonu za mała temp. pewnie ta swieca za wolno grzeje
[ Dodano: Wto Paź 10, 2006 19:34 ]
P.S sprawdz czy listwa ma dobre połaczenie ze swiecą np. nie ma nalotu, rdzy czy dobrze dokręcone. To co piszesz to objaw swiecy bo inne gray załapują to znaczy ze sie nie zapowietrza tylko na jednym nie dochodzi do samozapłonu za mała temp. pewnie ta swieca za wolno grzeje
W tamtym roku miałem Boscha-a ,po kilku ciężkich odpaleniach stwierdziłem że zmienę.........Kupiłem dla odmianu BERU.
Wyjąłem świeczki i każdą podpinałem (bo sprawdzanie na amperomierz ,albo iskrę jest o du..pę rozbić)KĄŻDA grzała RÓWNO ,SAMYM CZUBKIEM i nagrzewała się po ok. 6sek.Beru grzały się ok 8! Myślałem że zamieniłem "siekierkę na kijek" a o dziwo zapalanie po JEDNYM grzaniu od strzała! (do -15) Niddy nie grzeję 2 razy!!!
Wyjąłem świeczki i każdą podpinałem (bo sprawdzanie na amperomierz ,albo iskrę jest o du..pę rozbić)KĄŻDA grzała RÓWNO ,SAMYM CZUBKIEM i nagrzewała się po ok. 6sek.Beru grzały się ok 8! Myślałem że zamieniłem "siekierkę na kijek" a o dziwo zapalanie po JEDNYM grzaniu od strzała! (do -15) Niddy nie grzeję 2 razy!!!
anton:-),
nie obraź się, ale troche to dziwne, że szkoda Ci wyłożyć 30zł za świecę, przeciez w DIESLU to PODSTAWA!!
Igor1, ma rację, ze zużyte to róznie grzeją. Jeśli masz swiece ok3lat, to serio wymień je. To nie benzyna, akurat na to musi sie znależć (nie żałowałeś na pokrowce na siedzenia w tygrysy , to wykołuj tez na bosha No niestety za marke trzeba zapłacić. nie gwarantuje że u Ciebie to wykluczy problem. Jesli masz je ze trzy lata to serio zacznij od tego.
nie obraź się, ale troche to dziwne, że szkoda Ci wyłożyć 30zł za świecę, przeciez w DIESLU to PODSTAWA!!
Igor1, ma rację, ze zużyte to róznie grzeją. Jeśli masz swiece ok3lat, to serio wymień je. To nie benzyna, akurat na to musi sie znależć (nie żałowałeś na pokrowce na siedzenia w tygrysy , to wykołuj tez na bosha No niestety za marke trzeba zapłacić. nie gwarantuje że u Ciebie to wykluczy problem. Jesli masz je ze trzy lata to serio zacznij od tego.