Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
wesol, no ,ale teraz zmieniłem przepływkę ,nie mam problemu z mocą,a na tamtej były. Raz jechał raz nie,turbo odcinało,nie reagował od razu na gaz. Mam wtryski 216 od cowboya dawkę 4.0 ustawioną i testuję. błędów żadnych nie wywala wszystko wydaje się być w porządku. Jeszcze muszę termostat zmienić bo na zegarach 90 ,a na vagu waha się tak miedzy 75-89. kiedyś mi mniej palił. 6.5 to był max
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Forum Master
Ile wam pali diesel?
Witam, temperatura, podczas jazdy, na rozgrzanym silniku, nie powinna być niższa niż 80stopni, a najlepiej jak trzyma cały czas ponad 80. Jeśli spada do 75stopni, to termostat masz do wymiany. Po wymianie spalanie powinno spaść.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
Ile wam pali diesel?
Ale przeplywka nie zwieksza dawki tylko jest od ograniczania paliwa i wtedy moze miec mula. Ale i tak za duze spalanie. Afn ma takie w sharanie ze pali 6-7 litrow.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
Ile wam pali diesel?
wesol, masz rację, jak ja w moim ASV-le miałem walniętą przepływkę, to palił, max 6l/100. Chyba, że ktoś cały czas butuje, to może więcej spalić, ale skoro przepływka tnie powietrze, bo jest uwalona, to ECU nie poda więcej paliwa.
Ja bym stawiał na ten termostat, chyba, że jeszcze coś innego?
Sprawdził bym jeszcze po nocy w 007 grupie temperatury, czy nie ma różnic max do 5stopni.
Ja bym stawiał na ten termostat, chyba, że jeszcze coś innego?
Sprawdził bym jeszcze po nocy w 007 grupie temperatury, czy nie ma różnic max do 5stopni.
Tomek
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
no właśnie też tak czytałem o przepływce ,że spalanie spada jak jest uwalona ,ale w końcu przyszedł dzień ,w którym auto wogóle nie jechało a na vagu jak sprawdzałem przepływkę pokazywało wartość 0. Miałem b5 AFN i palił dużo mniej od golfa. Na autostradzie spalanie miałem 6l na 100 z klimą włączoną. Wymienię jeszcze ten termostat bo na pewno już puszcza.
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
Ile wam pali diesel?
przeplywka tnie ilosc podawanego paliwa. z powietrzem nie ma nic wspolnego. Turbo pompuje nadal tyle ile ma zadane na te 110 koni w takim ASV i tyle. Bez paliwa to powietrza na 3 bary nie wykrzesa mocy.
-
- Mały gagatek
Re: Ile wam pali diesel?
Niezle wam to nic nie spalaja auta.
Mój golf axr:
Po mieście 8
W trasie 6-7
Ale ja latam z gazem w podłodze
Mój golf axr:
Po mieście 8
W trasie 6-7
Ale ja latam z gazem w podłodze
Ile wam pali diesel?
Coty mam cod tez podobnie. Golf cos kolo 7-7.5 bo po miescie sporo. Turek tez kolo 6-7 litrow i szarik gdzies 9 moze nawet 10. Wszystko 1.9 tdi.
-
- Forum Master
Ile wam pali diesel?
Witam, kolega mi dziś mówi, że mu pasek AWX coś dużo pali, teraz zimową porą. Trasy, takie po, góra kilometrze do pracy i z powrotem, czasem 10km, spalanie 7,4-7,5l/km.
Mówię mu, że to normalne, jakby latał dłuższe trasy, to spalanie by się zmniejszył, ale tak to nie ma opcji.
Pozdrawiam.
Mówię mu, że to normalne, jakby latał dłuższe trasy, to spalanie by się zmniejszył, ale tak to nie ma opcji.
Pozdrawiam.
Tomek
Ile wam pali diesel?
Ja mam na tym tym zbiorniku tak nieco ponad 100 km tylko "wokół komina", max. 15 km do pracy to mam 6,4. Golf variant ALH. Ale pojadę jak zwykle poza miasto na weekend to powinno spaść do 5,5.
Ile wam pali diesel?
Silniki vp sa duzo ekonomiczniejsze od pd. Przy takim sthlu jazdy po kilometr dwa to 7 litrow to dobry wynik. W benzynie 1.4 czy 1.6 by palil minimum 10 ale pewnie gdzies blizej 12-14 litrow.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
Golf VI 1.6 TDI 105 KM
Trasa Warszawa - Łódź - Bielsko-Biała
100% droga dwupasmowa
1 kierowca, bez bagażu i klimy
Prędkości w większości trasy 140-150 km/h
Spalanie 5,8
Trasa Warszawa - Łódź - Bielsko-Biała
100% droga dwupasmowa
1 kierowca, bez bagażu i klimy
Prędkości w większości trasy 140-150 km/h
Spalanie 5,8
- popielasty
- Gadatliwa bestia
Ile wam pali diesel?
Golf MK4 1.9 TDI AUY + skrzynia automatyczna tiptronic:
Eko trasa - 4,9-5,5
Szybka trasa (ok 140 km/h) - 6,5-7
Eko miasto - o dziwo 5,5-6
Szybko miasto - 7-8
Eko trasa - 4,9-5,5
Szybka trasa (ok 140 km/h) - 6,5-7
Eko miasto - o dziwo 5,5-6
Szybko miasto - 7-8
-
- Nowicjusz
Ile wam pali diesel?
golf 3 1.9tdi zawsze leje od kreski powyzej czerwonego pola 20litrow do kreski powyzej 1/2 baku i wychodzi mi od 360-380km to dobrze czy zle?