[MK2] Co sądzicie o osłonie silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
no tak wszystko fajnie kupilem taka troche temu tylko na gieldzie za 50 zeta wiec cena niehalo zwaszcza ze przesylka kosztuje
a co do oslony to jest ok nie dzwoni silnik czysty paski osloniete nie lapia kamykow i piasku na kola pasowe (zwlaszcza wspomaganie !!!)
polecam koledzy ale poszukalbym taniej bo to jest zdzierstwo !!!!
a co do oslony to jest ok nie dzwoni silnik czysty paski osloniete nie lapia kamykow i piasku na kola pasowe (zwlaszcza wspomaganie !!!)
polecam koledzy ale poszukalbym taniej bo to jest zdzierstwo !!!!
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Osłona silnika 1.3 NZ problem
Ja też noszę się z zamiarem zakupu!
Z tym że chcę pójść krok dalej i pokryć ją od wewnątrz matą wygłuszającą - najlepiej tę z aluminium na wierzchu - a następnie jeszcze trysnąć na jasny kolor (nawet biały a co!). Po pierwsze - chcę przy okazji poprawić wygłuszenie (bo w aucie też będę to robił) a po drugie - w razie jakichkolwiek nieszczelności lub wycieków - wszystko powinno być "wypisane" na osłonie Taaaaki to mój przebiegły plan!
ONE BIG PROBLEM: na Allegro są dwa rodzaje - dla diesla i benzyny - ALE piszą, że osłona nie pasuje do silników 1.3! A ja mam właśnie 1.3 NZ. Czy ktoś mógłby mnie oświecić, o co tam chodzi? Podejrzewam, że coś tam trzeba poprostu przerobić - wyciąć dziurę itp. - no problem, ale chciałbym wiedzieć wcześniej... a może w tym celu lepiej kupić osłonę od diesla?
Proszę pomóżcie!
P.S. Może ktoś wie, gdzie można dostać taniej niż na Allegro?
Z tym że chcę pójść krok dalej i pokryć ją od wewnątrz matą wygłuszającą - najlepiej tę z aluminium na wierzchu - a następnie jeszcze trysnąć na jasny kolor (nawet biały a co!). Po pierwsze - chcę przy okazji poprawić wygłuszenie (bo w aucie też będę to robił) a po drugie - w razie jakichkolwiek nieszczelności lub wycieków - wszystko powinno być "wypisane" na osłonie Taaaaki to mój przebiegły plan!
ONE BIG PROBLEM: na Allegro są dwa rodzaje - dla diesla i benzyny - ALE piszą, że osłona nie pasuje do silników 1.3! A ja mam właśnie 1.3 NZ. Czy ktoś mógłby mnie oświecić, o co tam chodzi? Podejrzewam, że coś tam trzeba poprostu przerobić - wyciąć dziurę itp. - no problem, ale chciałbym wiedzieć wcześniej... a może w tym celu lepiej kupić osłonę od diesla?
Proszę pomóżcie!
P.S. Może ktoś wie, gdzie można dostać taniej niż na Allegro?
Operejszyn Golf II 1.3 NZ -> 3F "GT" in progresss
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Szkoda szkodą, nie ma co płakać tylko się dozbroić! : P
Hmmmm - ale z tego co piszesz, wynikałoby, że (w mniejszości ale) jednak były montowane w 1.3! Czy ktoś takową ma? A najlepiej posiada jej zdjęcie/schemat/rysunek? Może da się to znaleźć w necie, albo jakiś Etkach-sretkach?
Hmmmm - ale z tego co piszesz, wynikałoby, że (w mniejszości ale) jednak były montowane w 1.3! Czy ktoś takową ma? A najlepiej posiada jej zdjęcie/schemat/rysunek? Może da się to znaleźć w necie, albo jakiś Etkach-sretkach?
- Mac_Abra
- Użytkownik
- Kontakt:
Mac_Abra pisze:(...)na Allegro są dwa rodzaje - dla diesla i benzyny - ALE piszą, że osłona nie pasuje do silników 1.3! A ja mam właśnie 1.3 NZ. Czy ktoś mógłby mnie oświecić, o co tam chodzi? Podejrzewam, że coś tam trzeba poprostu przerobić(...)
Nooo dzięki miszczu!N80 pisze:na alledrogo maja oslony z wyjatkiem 1.3...
A tak bardziej serio, to chyba jakbym na Allegro kupował to wezmę pełną i w razie czego wytnę sam co trzeba - póki co taki plan Ale jeszcze popytam w innym temacie u ludzi od 1.3 NZ :]