Trudno zapala po pierwszym podgrzaniu, po 2 grzaniach ideal
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
No właśnie można kupić Boscha orginała bedzie super ale trafiają sie made in China mimo ze napisane Germany i w tym problem a zapłacisz sporo, na razie nie spotkałem podruby BERU mi Bosche nie sprawdziły się BERU Smigaja aż miło a NGK jeszcze leprze ale nie mogłem ich dostać -uważaj na allegro i super oferty. Dobra świeca musi kosztować ok 40 zł.
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
ale to chyba nie swiece dla Ciebie:(
[ Dodano: 10 Paź 2006 21:37 ]
Na allegro trzeba uwazac, ale zachowujac pewne podstawowe zasady ryzyko jest nawet mniejsze niz kupujac w sklepie. Ja od trzech lat kupuje wiekszosc rzeczy na allegro, od drobnych jak filtry, oleje, czesci do komputera po calkiem spore zakupy jak lustrzanka cyfrowa za 6000zl. czy auto ktore teraz posiadam - nigdy nie wtopilem, nie kupilem podroby, nie zostalem oszukany. Tylko - powtorze - trzeba zachowac pewne zasady (np. kupowac tylko u tzw. supersprzedawcow, czyli ludzi ktorzy maja po kilka tysiecy komentarzy i sprzedaja na allegro po kilka lat).
[ Dodano: 10 Paź 2006 21:37 ]
Na allegro trzeba uwazac, ale zachowujac pewne podstawowe zasady ryzyko jest nawet mniejsze niz kupujac w sklepie. Ja od trzech lat kupuje wiekszosc rzeczy na allegro, od drobnych jak filtry, oleje, czesci do komputera po calkiem spore zakupy jak lustrzanka cyfrowa za 6000zl. czy auto ktore teraz posiadam - nigdy nie wtopilem, nie kupilem podroby, nie zostalem oszukany. Tylko - powtorze - trzeba zachowac pewne zasady (np. kupowac tylko u tzw. supersprzedawcow, czyli ludzi ktorzy maja po kilka tysiecy komentarzy i sprzedaja na allegro po kilka lat).
- anton:-)
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no zauwazyłem ze to do tdika sa i dzieki i znowu was nagrodziłem uwiezcie juz miałem dosc wszystkiego
[ Dodano: 10 Paź 2006 22:50 ]
I jeszcze pytanko? Jak wykrece swiece i je zmostkuje to do jakiego Efektu mam je grzac aby zmierzyc czas(az sie zacznie z nich dymic, czubek swiecy bedzie sie zarzył czy jak tam inaczej) bo chce sprawdzic czas reakcij jak mi podpowiadacie.
A co wtedy jak beda sie zapolały równoczesnie?? swiece dla przypomnienia champoion
[ Dodano: 10 Paź 2006 22:50 ]
I jeszcze pytanko? Jak wykrece swiece i je zmostkuje to do jakiego Efektu mam je grzac aby zmierzyc czas(az sie zacznie z nich dymic, czubek swiecy bedzie sie zarzył czy jak tam inaczej) bo chce sprawdzic czas reakcij jak mi podpowiadacie.
A co wtedy jak beda sie zapolały równoczesnie?? swiece dla przypomnienia champoion
G R U P A L U B E L S K A
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Nawet tacy sprzedają chiński szajs za niską cenę, niestety. A komentarz zwykle ludzie dają pozytywny jeśli przesłka dojdzie, przemilczaqjąc jakość towary, po to, by także pozytywka dostać Niestety. Filtr pyłkowy za 17 zeta kupiłem, ale świece (czy to żarowe, czy zapłonowe) wolał bym porządnego producenta, bo pozorna oszczędność się zawsze zemści...trzeba zachowac pewne zasady (np. kupowac tylko u tzw. supersprzedawcow, czyli ludzi ktorzy maja po kilka tysiecy komentarzy i sprzedaja na allegro po kilka lat).
angela23x, co chcesz od pieska śmiechawski jest i dzięki niemu dziechu jest rozpoznawalny na forum. Każdy ma w avatarze Golfa i wszystkie są podobne
Pozdrowka
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jak sprawdzic te swiece
anton:-) pisze:I jeszcze pytanko? Jak wykrece swiece i je zmostkuje to do jakiego Efektu mam je grzac aby zmierzyc czas(az sie zacznie z nich dymic, czubek swiecy bedzie sie zarzył czy jak tam inaczej) bo chce sprawdzic czas reakcij jak mi podpowiadacie.
Kup nowe i porządne i po sprawie teraz bedziesz sprawdzał ile grzeja czy na całej długości i itd i wiele ci to nie da wiele osób miało tak jak ty i nie myślało że to świece ale pod ciśnieniem one też inaczej sie zachowuja tak samo jak zapłonowe więc szkoda twojego czasu.
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 07:17 ]
Zgadzam sie z Grzesiekk1982 bo ludzie kupując na allegro sami w wiekszości nie chcą dostać negatywa za to że komuś go wystawili ponieważ są niezadowoleni z produktu wiec są przymuszeni aby go jednak wystawić. Miałem znajomego który pracował w filii Boscha w Poznaniu mówił że z Niemiec taka świec przychodzi w cenie 26 zł a oni sprzedają je za 17zł wiec coś to daje do myślenia. Pozdrawiam. Może to i chodzi ale jak i ile pochodzi?????/
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 07:19 ]
P.S. w tym tygodniu dla waszej informacji została zatrzymana szajka osób podrabiających w Polsce oleje Mobil i Castrol opakowania na wygląd 100% orginalne zawartość w trakcie badania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 07:17 ]
Zgadzam sie z Grzesiekk1982 bo ludzie kupując na allegro sami w wiekszości nie chcą dostać negatywa za to że komuś go wystawili ponieważ są niezadowoleni z produktu wiec są przymuszeni aby go jednak wystawić. Miałem znajomego który pracował w filii Boscha w Poznaniu mówił że z Niemiec taka świec przychodzi w cenie 26 zł a oni sprzedają je za 17zł wiec coś to daje do myślenia. Pozdrawiam. Może to i chodzi ale jak i ile pochodzi?????/
[ Dodano: Sro Paź 11, 2006 07:19 ]
P.S. w tym tygodniu dla waszej informacji została zatrzymana szajka osób podrabiających w Polsce oleje Mobil i Castrol opakowania na wygląd 100% orginalne zawartość w trakcie badania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
własnie zakupiłem filtr paliwa knecht czy jakos tam i swiece NGK wieczorkiem wymienie mam nadzieje ze to pomoze .
Dzisiaj rano myslałem ze go juz nie odpale po pierwszym grzaniu odezwał sie na 3 i zgasł tak samo było za drugim razem dopiero za 3 podgrzaniem chodził i odpalił normalnie
Dzisiaj rano myslałem ze go juz nie odpale po pierwszym grzaniu odezwał sie na 3 i zgasł tak samo było za drugim razem dopiero za 3 podgrzaniem chodził i odpalił normalnie
Ostatnio zmieniony śr paź 11, 2006 19:06 przez anton:-), łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- krystek007
- Ma gadane
Miałem raz podobnie w renówce, objawy identyczne, tez panikowałem, swiece to tamto...na koncu ktoś mi zasugerował zapowietrzony układ paliwowy, mialem nieszczelność przy filtrze paliwa i paliwko sie cofało! rano zakręcał i szybko gasł potem go męczyłem koło 2 minut i tak co rano że rozrusznik wytrzymał??? sam się dziwiłem sprawdź czy przypakiem nie mas zpowietrza w przewodach???
Pozdrawiam.
miałem coś odobnego jak ty i to nie były świece:( okazało sie ze silnik tracił kompresje , na początku łapał tak jak u Ciebie na trzy gary a jak troszke sie pokręcił i złapał temperaturki to łapał i czwary , potem palił już tylko na dwa gary ale znów po chwilowej pracy łapały pozostałe
. Po rozbiórce silnkia okazało sie ze pierscienie na cylindrach sie pozapiekały i silniczek nie miał kompresji,.
. Po rozbiórce silnkia okazało sie ze pierscienie na cylindrach sie pozapiekały i silniczek nie miał kompresji,.
A wszystko przez kobiete....:D