Witam
Na początku chciałbym się przywitać i pozdrowić Państwa.
Mam problem z obrotościomierzem,
mianowicie wskazówka czasem staje na 4000 obr, czasem na 1000 obr, przy zgaszonym silniku,
złe wskazania, zawyża, ale się wiesza,
dziwnie się zachowuje, pod testem vaga tak jakby ją coś hamowało, domyślam się, że jest tam jakiś silniczek krokowy,
czy jest możliwość naprawy tego?
Druga sprawa to po paru km jazdy miga na czerwono kontrolka ciśnienia oleju, ale na razie zamówiłem czujnik, więc zobaczym czy pomogło.
Auto to vw golf IV 1,4 16V 75 km, 2001
pozdrawiam Szanownych Forumowiczów
PS. jestem z okolic Zgorzelca, więc tu szukam fachowców
Obrotościomierz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Obrotościomierz
Podoba mi się twoje podejście do sprawy. A co zrobisz jak nie pomoże? Lepiej zmierz ciśnienie oleju a nie kupujesz czujnik od razu. Co do obrotomierza to były przypadki że wskazówka ślizgała się bo nie była dobrze wciśnięta. Nie grzebał ktoś przy zegarach?koberek pisze:ale na razie zamówiłem czujnik, więc zobaczym czy pomogło
Obrotościomierz
Wymieniłem czujnik i jest ok
A tę wskazówkę da się jakoś docisnąć?
A jak kupię inny licznik, to mogę podmienić, czy jest jakaś elektronika, która uniemożliwi mi podmiankę ?
pozdrawiam
A tę wskazówkę da się jakoś docisnąć?
A jak kupię inny licznik, to mogę podmienić, czy jest jakaś elektronika, która uniemożliwi mi podmiankę ?
pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Obrotościomierz
to samo może być jak wskazówka za mocno wciśnięta...choć wtedy zwykle chodzi skokowo