Wymiana nagrzewnicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Pantediator
- Mały gagatek
Wymiana nagrzewnicy
Witam. Pacjent golf II 1.8 RP. Jestem na etapie takim, że zostało mi do zdjęcia przewody od nagrzewnicy w komorze silnika. I tu jest problem... ni cholery nie moge odpiąć obejm z tych węży. Czy ma ktoś jakiś taktyczny sposób jak je zdjąć? Męczyłem się kombinerkami ale niestety brak efektu.
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana nagrzewnicy
Zainwestuj sobie w takie oto szczypce. Koszt ok 30-40zł max. Przydadzą się na zaś. Jeśli nie to powinieneś zdjąć opaski szczypcami nastawnymi.
...
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Re: Wymiana nagrzewnicy
To był taki sarkazmpinstonvw pisze:Wymieniasz filtr paliwa to też ucinasz przewody? Oj Janusz Janusz...
A teraz geniuszu zapodaj jak ma wymienić, skoro pisze że ma problem z obejmami które pewnie skorodowały, zapewne da się je na siłę zdjąć co pewnie i tak skutkuje uszkodzeniem przewodu, wiec po co się męczyć zresztą maja tyle luzu ze spokojnie utnie i da się jeszcze założyć bez całkowitej wymiany.
Re: Wymiana nagrzewnicy
zmagałam się z tym samym problemem
http://www.topszkolenie.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pantediator
- Mały gagatek
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymiana nagrzewnicy
Personalny, kto napisał, że obejma skorodowała??? Nawet jeśli to dlaczego miałby się uszkodzić przewód w momencie zdejmowania opaski? Masz dziwny tok rozumowania. Takie opaski z reguły ciężko zdjąć bo są strasznie "mocne". Ty będziesz sobie dalej ucinał przewody i szlifierką przecinał opaski, a ja kupiłem szczypce za 40zł i nie martwię się czy coś jest skorodowane czy jest w mało dostępnym miejscu.
Kolega Pantediator, sobie poradził więc to jest najważniejsze. Temat do zamknięcia.
Kolega Pantediator, sobie poradził więc to jest najważniejsze. Temat do zamknięcia.
...