Offtopic czyli raj dla spamerów
- Adalbert1702
- Użytkownik
Nigdy tego nie robiłem,więc pytam.Też mi się tak zdaje ze powinna wyjść wysunięta w stronę silnika.Zastanawiam się jednak czy tzw deflektory (takie owiewki z tworzywa przed chłodnicą)które przykręcone są do chłodnicy między grilem a chłodnicą nie będą powodem dla którego trzeba zdjąc grill a to powoduje ze już trzeba zdjąć orurowanie! Wiem,bo kiedyś chciałem zdjąć grila i musiałem poluzować i lekko opuścić rury przednie....
Tak,chłodnic jest do wyboru i koloru....Przeważnie wszystko pasuje z tych które przyuważyłem. Jednak z opisów wynika ze w oznaczeniu litera ma znaczenie! Są chłodnice do rejonów z umiarkowanym klimatem i gorącym a także inne oznaczenie mają chłodnice do benzyniaka z hakiem....(?) Dlatego pytam co oznacza literka N?
Tak,chłodnic jest do wyboru i koloru....Przeważnie wszystko pasuje z tych które przyuważyłem. Jednak z opisów wynika ze w oznaczeniu litera ma znaczenie! Są chłodnice do rejonów z umiarkowanym klimatem i gorącym a także inne oznaczenie mają chłodnice do benzyniaka z hakiem....(?) Dlatego pytam co oznacza literka N?
Dla VW ma znaczenie, dla producentów zamienników już żadne.Adalbert1702 pisze: Są chłodnice do rejonów z umiarkowanym klimatem i gorącym a także inne oznaczenie mają chłodnice do benzyniaka z hakiem....(?) Dlatego pytam co oznacza literka N?
Np w katalogu ETKA masz pierdyliard sprężyn i amortyzatorów dla np golfa mk5, nawet zależności od kraju.
A zamienniki są w np 3 rodzajach - diesel, benzyna 4x4 i wsio. To co dla Vw kiedyś miało znaczenie, trudno powiedzieć co już znaczenia nie ma.
Ja np w jednym mk2 mam chłodnicę małą w aucie z automatyczną skrzynią - gdzie powinna być większa. Nigdy, nic zupełnie nie dało o sobie znać, że chłodnica jest za mała. A różnica była z 7 cm na rdzeniu. Tym bardziej jak rdzeń będzie taki sam i podejścia.
Niby do wersji z hakiem jest inna. Ale bez haka ma taki sam rozmiar... i zrozum co ktoś kiedyś miał na myśli. Z drugiej strony znasz kogokolwiek kto montował hak do auta i chłodnicą się przejmował?
Chłodnicy o dokładnie tym numerze nie kupisz. ASO nie prowadzi ich od lat.
W zamiennikach zawsze będzie współdzielony z innymi numerami.
Co by nie być gołosłownym do Golfa mk5 przednionapędowca jest 60 rodzajów sprężyn na tył. I nikt nie wie po co. W ASO nie mają pojęcia.
Ja mam inne pytanie do posiadaczy z oryginalnym wnętrzem. Czy to u mnie fotel kierowcy jest tak wysoko, żetrzeba się przeciskać przy wsiadaniu za kierowncę. Regulacja góra dół owszem jest ale ta stara regulacja działa specyficznie. Głównie opuszcza tył fotela.
Na oko wszystko jest poprawie ale moim zdaniem fotel jest za wysoko. Jakoś odzwyczaiłem się już od mk2.
Czy ktoś może mi zmierzyć ile jest od podłogi do siedziska kierowcy u Was?
Na oko wszystko jest poprawie ale moim zdaniem fotel jest za wysoko. Jakoś odzwyczaiłem się już od mk2.
Czy ktoś może mi zmierzyć ile jest od podłogi do siedziska kierowcy u Was?
- Adalbert1702
- Użytkownik
Mam podobne siedzenie z tą regulacją co opuszcza tył fotela...Mam 186 cm wzrostu i jakoś nie mam problemów z wsiadaniem ale fotel jest na maksa do tyłu. Mogę dziś zmierzyć ile ma od podłogi do siedziska w moim Country....
Dla mnie największym problemem jest ilość miejsca między kierownicą a siedziskiem. Muszę przeciskał uda przez pięknie obszytą kierownicę.
Mam ten sam problem, mam 1.83 wzrostu i fotel nie jest na maksa odsunięty do tyłu ten typ tak mam na pocieszenie dodam bmw e90 jest jeszcze gorzej.
- kret077744
- Forum Master
musicie sobie zrobić elektryczne odsuwanie fotela po otwarciu i zgaszeniu silnika
Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;
Dopiero co oryginalny fotel dopadłem a ty już byś chciał żeby je wymieniał na jakieś luksusy. W Country luksusu nigdy nie będzie nie taki był zamysł konstruktorów
Dziś doszła do mnie paczka z podstawka filtra kabinowego i oryginalnym filtrem z 1990 roku Podstawka kosztowała całe 60 zł
Dziś doszła do mnie paczka z podstawka filtra kabinowego i oryginalnym filtrem z 1990 roku Podstawka kosztowała całe 60 zł
- kret077744
- Forum Master
U mnie bedzie. chyba że wsiąde i powiem - o kur---a... mogłem kupic a8.W Country luksusu nigdy nie będzie nie taki był zamysł konstruktorów
Luksusu nie będzie. W polo 4 FL jest mnóstwo miejsca w porównaniu z golfem mk2. W polo nie miałem szans aby drzeć głową o sufit. W golfie mam szansę nie drzeć głową o sufit.
- kret077744
- Forum Master
nowsze auta są coraz większe. kiedyś golf/polo były malutkimi autami, teraz to wygodne nieraz z zadziwiającą przestrzenią.
Ale co bedziemy porównywać myśl technologiczną z 80lat do tej z 2000.
Cały czas myślą żeby bylo wygodniej, nie zawsze o tym że sie nie psuło...
Ale co bedziemy porównywać myśl technologiczną z 80lat do tej z 2000.
Cały czas myślą żeby bylo wygodniej, nie zawsze o tym że sie nie psuło...
- Adalbert1702
- Użytkownik
Koledzy, nie narzekajcie! Cieszcie się tym ze macie tak unikatowe i wartościowe autka! Nawet jeśli stoi w garażu to zyskuje na wartości!!! A dziś, wyjeżdżając nowym samochodem za bramę salonu, na dzień dobry już tracisz!!! Po za tym już raczej na pewno takie współczesne nowe auto nie dożyje dwudziestu kilku lat.....
Są jakieś propozycje i pomysły aby spotkać się na jakimś złocie VW i pokazać wszystkim nasze Country???
Są jakieś propozycje i pomysły aby spotkać się na jakimś złocie VW i pokazać wszystkim nasze Country???
Tylko tak jak już kiedyś pisałem trzeba wybrać jakiś zlot w takim mieście aby każdy kto się zdeklaruje miał w miarę taka sama odległoś do przejechania. W moim country jest sporo rzeczy do ogarnięcia żeby jakoś można było się pokazać na zlocie. Malowałem proszkowo orurowanie a po zimie wszystko jest skorodowane i trzeba to na nowo zrobić. Nie mówiąc o tym że od dawna mam skompletowany zestaw tarcz na tył i czasu nie mam żeby to założyć. W okolicy sierpnia może się ze wszystkim wyrobię .
A myślisz, że mój jest gotowy na pokazywanie?mihau34 pisze:Tylko tak jak już kiedyś pisałem trzeba wybrać jakiś zlot w takim mieście aby każdy kto się zdeklaruje miał w miarę taka sama odległoś do przejechania. W moim country jest sporo rzeczy do ogarnięcia żeby jakoś można było się pokazać na zlocie. Malowałem proszkowo orurowanie a po zimie wszystko jest skorodowane i trzeba to na nowo zrobić. Nie mówiąc o tym że od dawna mam skompletowany zestaw tarcz na tył i czasu nie mam żeby to założyć. W okolicy sierpnia może się ze wszystkim wyrobię .