Sterownik AUM vs AUQ
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Sterownik AUM vs AUQ
Jeśli immo2 to tak, jeśli immo3, to procedurę masz tu: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... U_Swapping" onclick="window.open(this.href);return false;
Sterownik AUM vs AUQ
A co wg Ciebie jest przyczyną?
Przy próbie kręcenia silnik w ogóle nie zagaduje, wyrzuca błąd blokady rozruchu przez immo, ale kontrolka immo gaśnie jak zawsze, nie mruga ani nie świeci w trakcie kręcenia
Przy próbie kręcenia silnik w ogóle nie zagaduje, wyrzuca błąd blokady rozruchu przez immo, ale kontrolka immo gaśnie jak zawsze, nie mruga ani nie świeci w trakcie kręcenia
Re: Sterownik AUM vs AUQ
Przeciez zmieniajac soft sterujacy praca silnika nie ruszasz immo ktore jest w innej pamieci w ecu..
Sterownik AUM vs AUQ
Teoretycznie jest tak jak piszesz, jednak wyrzuca w sterowniku błąd blokady centralki przez IMMO, chociaż samochód nie zachowuje się jak zblokowany immobilizerem ponieważ kręci a nie odpala nawet na ułamek sekundy, nie świeci też kontrolka immobilizera.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Sterownik AUM vs AUQ
Może checksumy się nie zgadzają, ale wtedy w bootmode by trzeba było wgrywać z powrotem soft, ot tak by nie wszedł stary.
Próba wrzucenia map żywcem z HN nie powiodła się.
Po głębszej analizie tematu i paru wieczorach poświęconych czytaniu zagranicznych for związanych z tematem, przerobiłem swój seryjny soft HJ'a na 180 KM. Jednak w moim przypadku (GOLF AUM 2002rok) nie był on kompatybilny z HN'em, tylko z HS'em. Po podmiance różniących się map , przeliczeniu sum kontrolnych i wrzutce wasdu maszyna ożyła.
Po głębszej analizie tematu i paru wieczorach poświęconych czytaniu zagranicznych for związanych z tematem, przerobiłem swój seryjny soft HJ'a na 180 KM. Jednak w moim przypadku (GOLF AUM 2002rok) nie był on kompatybilny z HN'em, tylko z HS'em. Po podmiance różniących się map , przeliczeniu sum kontrolnych i wrzutce wasdu maszyna ożyła.
- 20vTurbo
- Nowicjusz
Witam. Posiadam 1.8t AUM z numerem ecu 06A 906 032 DR czy da rade do niego wgrać jakiś wsad z auq, albo by pomógł mi go zmodyfikować ?
Posiadam trochę wiedzy na temat logów itd mam też kabelek Polski VAG ale az do takiego etapu jak modyfikacja map nie dotarłem
Posiadam trochę wiedzy na temat logów itd mam też kabelek Polski VAG ale az do takiego etapu jak modyfikacja map nie dotarłem