Zegary Ibiza/Cordoba do Golfa 3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Klaudek,
Panie jak mniejsze zło z tym wsadem pamięci to i można by było tak zrobić
Panie jak mniejsze zło z tym wsadem pamięci to i można by było tak zrobić
...I ujrzał Pan pracę Moją i był zadowolony, a potem zapytawszy o silnik. Usiadł i zapłakał....
Z listu św. Pawała Apostoła do Gazownika
Klaudek
Sprawdzałem w taki sposób ze minus podłączyłem na stałe na płytce a plusem po sciezkach do zarówek i wszystko świeci, działa.
Sprawdzałem w taki sposób ze minus podłączyłem na stałe na płytce a plusem po sciezkach do zarówek i wszystko świeci, działa.
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
shuzzly, masa to niepotrzebnie moim zdaniem bo jest wspólny do wszystkich kontrolek - jakby nie było to żadna by nie świeciła. No to gitara, jeszcze rezerwa zostaje
Rool AEX, no mniejsze bo już te zegary zostaną i nie będziesz musiał innych szukać
Rool AEX, no mniejsze bo już te zegary zostaną i nie będziesz musiał innych szukać
Klaudek
Masa nie potrzebne? jak wyjąłem i odpiąłem budzik od kostki to jednak trzeba
Kostkę i styki też czyściłem.. więc kable nie łączą, przerwane?
Tak mnie zastanawia.. skoro poprzedni budzik nie był zgrany z naklejką, marką i może wcześniej był oryginalnie włożony motometer a ktoś podmienił na VDO to chyba kontrolki świateł i rezerwa nie zadziała... czy jak?
Masa nie potrzebne? jak wyjąłem i odpiąłem budzik od kostki to jednak trzeba
Kostkę i styki też czyściłem.. więc kable nie łączą, przerwane?
Tak mnie zastanawia.. skoro poprzedni budzik nie był zgrany z naklejką, marką i może wcześniej był oryginalnie włożony motometer a ktoś podmienił na VDO to chyba kontrolki świateł i rezerwa nie zadziała... czy jak?
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
shuzzly, kontrolka od świateł pozycyjnych działa tak samo jak podświetlenie i jest z nim połączona. Krótko mówiąc działa tak jak by to była 5 żarówka od podświetlenia...
Jeżeli by coś było w kostce nie tak to nie miał byś podświetlenia na zegarze, Ty miałeś podświetlenie więc to usterka na płycie licznika (przerwana ścieżka) od podświetlenia do trzeciej kontrolki od prawej. Masa do działania jest oczywiście potrzebna, ale szanse że ona się przetarła są znikome (inne kontrolki mają tą samą mase i działają, a połączona jest szeregowo). Jak już pokazuje to zamknijmy ten temat
A co do podmianki marek to nie ma to znaczenia, wiązka jest taka sama. Stawiam na przetarcie ścieżki.
Jeżeli by coś było w kostce nie tak to nie miał byś podświetlenia na zegarze, Ty miałeś podświetlenie więc to usterka na płycie licznika (przerwana ścieżka) od podświetlenia do trzeciej kontrolki od prawej. Masa do działania jest oczywiście potrzebna, ale szanse że ona się przetarła są znikome (inne kontrolki mają tą samą mase i działają, a połączona jest szeregowo). Jak już pokazuje to zamknijmy ten temat
A co do podmianki marek to nie ma to znaczenia, wiązka jest taka sama. Stawiam na przetarcie ścieżki.
Hmmm i to na dwóch budzikach przetarcie ścieżek? na budziku golfa i teraz na budziku od seata te same objawy?
Cóż nic nie zrobię.. jak spotkać kogoś z działającymi kontrolkami w budziku i podmienić do sprawdzenia.
Mimo to dzięki
Cóż nic nie zrobię.. jak spotkać kogoś z działającymi kontrolkami w budziku i podmienić do sprawdzenia.
Mimo to dzięki
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Te liczniki mają ponad 20 lat i setki tysięcy przejechanych kilometrów za sobą, żeby plastik przetarł ścieżkę nie jest trudno, ba nawet można to zrobić wkręcając żarówke z oprawką. Bardzo cienkie ścieżki napylone na płytce można bardzo łatwo uszkodzić.
Zresztą sam zobacz. Zegary VDO sierpień '95, czerwonym kółkiem zaznaczona przetarta ścieżka. Kontrolka nie działała....
Zresztą sam zobacz. Zegary VDO sierpień '95, czerwonym kółkiem zaznaczona przetarta ścieżka. Kontrolka nie działała....
Ok.. przejrzę w niedziele na spokojnie pod szkłem powiększającym. Na razie auto potrzebne więc nie bede wyciągać budzika.
Dzięki
Dzięki
Klaudek,
Dobra Panie piszę się na to
To jak robimy z tym wsadem z Motometer na VDO??
Dobra Panie piszę się na to
To jak robimy z tym wsadem z Motometer na VDO??
...I ujrzał Pan pracę Moją i był zadowolony, a potem zapytawszy o silnik. Usiadł i zapłakał....
Klaudek,
Znaczy się zmodyfikować?? Myślałem że styknie zgrać wsad z Motometer i wgrać do VDO
Znaczy się zmodyfikować?? Myślałem że styknie zgrać wsad z Motometer i wgrać do VDO
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Coś Ty, każdy producent stosował inne kodowanie. Z zewnątrz tylko liczniki wyglądają tak samo, w środku są zupełnie inne zarówno pod względem wykonania jak i programowo.
Klaudek,
Fizyczną budowę zostawmy jak na razie w spokoju trza się skupić na programie w nich wgranym. To i tak pierw należy skopiować ustawienia programu z Motometer i zmodzić ten istniejący w VDO, tak by był identyczny z pierwowzorem. Dobrze Pan kombinuję??
Fizyczną budowę zostawmy jak na razie w spokoju trza się skupić na programie w nich wgranym. To i tak pierw należy skopiować ustawienia programu z Motometer i zmodzić ten istniejący w VDO, tak by był identyczny z pierwowzorem. Dobrze Pan kombinuję??
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie...
Zgrać pamięć z licznika vdo, zmienić kilka bajtów i wgrać. motometer możesz już zostawić w spokoju.
Zgrać pamięć z licznika vdo, zmienić kilka bajtów i wgrać. motometer możesz już zostawić w spokoju.