Golf IV 2,0 8v 4motion wypadanie zaplonu na lpg
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam . Mam problem z moim nowym golfem 4 z lpg . Wypada mi zaplon przy pracy na lpg i jest strasznie slaby , nie zawsze ale czesto . Na pb pracuje idealnie. Prosze o pomoc
Sprawdz uklad zaplonowy. Swiece wykrec i w razie potrzeby wymien, kable sprawdz na obecnosc przebic. Jesli to wszystko bedzie ok to trzeba by rzyjzec sie cewce zaplonowej.
mi jak na wolnych wypadały zapłony na LPG to winne były wtryskiwacze (przelewały) podłącz VAG'a i zobacz jak sondy pracują, będziesz wiedział co i jak
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Sonda nie ma nic do tego skoro na pb pracuje dobrze. Tylko wina instalacji lpg. Prawdopodobnie wtryskiwacz gazu.
Jak chcesz mieć pewność to w momencie kiedy na lpg przerywa przełacz na PB. Jak się uspokoi to wiesz gdzie szukać...
Jak chcesz mieć pewność to w momencie kiedy na lpg przerywa przełacz na PB. Jak się uspokoi to wiesz gdzie szukać...
-
- Nowicjusz
Re: Golf IV 2,0 8v 4motion wypadanie zaplonu na lpg
Sprawdzalem i od razu jest przyrost mocy i zadnego szarpanie nie ma ,czyli prawdopodobnie to beda wtryskiwacze lpg . Dzieki za info odstawie go do gazownika
można sprawdzić jaki jest skład mieszanki, u mnie na sondzie od razu wywalało bogatą mieszankę i wiedziałem gdzie szukać