Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Kącik posiadaczy MK4
Czy w podłodze bagażnika pod kołem zapasowym też macie taką małą dziurkę? Wygląda to na jakiś odpływ wody i zastanawiam się czy tak ma być, czy po prostu gdzieś zgubiłem zaślepkę.
Re: Kącik posiadaczy MK4
Znajdziesz bez problemu, na skrzyni, tam są tylko dwie wtyczki. Bardziej z przodu auta włącznik świateł cofania, a z tyłu właśnie impulsator.*Devi(L)* pisze:Panowie potrzebuje fotke gdzie znajduje sie impulsator predkosci w mk4
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Kącik posiadaczy MK4
To nie są odpływy wody tylko otwory technologiczne potrzebne w procesie produkcji karoserii ( a w zasadzie jej zabezpieczenia warstwą antykorozyjną)
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kącik posiadaczy MK4
sebekgolf, to w bagażniku to jest odpływ...jakby nie był, to by zaslepiali jakimś gumowym korkiem.
zmieniał ktoś sterownik poduch z 6Q0 909 605 A na 1C0 909 605 A?
Ten pierwszy mam w moim mk4 z 2000r...ten drugi mam w Borze z 2005 i mk4 z 2003 - mam całe auta z poduchami i czujnikami...będę pruł wiązki ze wszystkich trzech i składał z nich jedną ...i tak myślę z czym może wiązać się taka zamiana sterownika? Obydwa sterowniki komunikują się po CAN...te drugie tylko nie łączą się analogowo z komfortem bo są w autach z modułem 1C. Reszta instalacji wygląda identyczne...przynajmniej w schematach, nie wiem czy wtyczki są takie same. Sterownik ma gdzieś w eepromie zapisane po której stronie w aucie jest kierownica?
zmieniał ktoś sterownik poduch z 6Q0 909 605 A na 1C0 909 605 A?
Ten pierwszy mam w moim mk4 z 2000r...ten drugi mam w Borze z 2005 i mk4 z 2003 - mam całe auta z poduchami i czujnikami...będę pruł wiązki ze wszystkich trzech i składał z nich jedną ...i tak myślę z czym może wiązać się taka zamiana sterownika? Obydwa sterowniki komunikują się po CAN...te drugie tylko nie łączą się analogowo z komfortem bo są w autach z modułem 1C. Reszta instalacji wygląda identyczne...przynajmniej w schematach, nie wiem czy wtyczki są takie same. Sterownik ma gdzieś w eepromie zapisane po której stronie w aucie jest kierownica?
Cześć. Mam problem pojawił się nagle fis i climatronic pokazuje temp na zewnątrz -50 stopni i nie było by to nic dziwnego gdyby nie to że zero błędów na vagu, podmieniony panel klimy, podmieniony g17 a g89 jest w porządku. G17 podmieniałem bo na niego wskazuje a wskazanie w bloku pomiarowym ma właśnie -50 ale nic to nie zmieniło. Jak ugryźć temat? Najgorsze jest to że nie działa klimatyzacja :/ podrzucam foto z bloku bo może ja nie widzę tego co trzeba
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
-
- Forum Master
Kącik posiadaczy MK4
Nie sam czujnik a kable bym sprawdzał.
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
Kącik posiadaczy MK4
Witam, mam problem z nawiewem. Sytuacje wygląda tak: włączyłem nawiew i działał na wszystkich czterech biegach. Ustawiłem bieg 3 po czym chciałem zmienić na 2, ale czułem spory opór pokrętła, i dało się zmienić tylko na 4. Po jakimś czasie zmieniłem pozycję pokrętła na 1 na wyłączonym samochodzie i było ok, aż jakiś tydzień temu nawiew padł całkowicie i nie działa na żadnym biegu. Co może być przyczyną?
Zapraszam na mój kanał Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCNuJ25 ... cWH_n8QIjQ
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Kącik posiadaczy MK4
Z tym oporem dość ciekawie... W związku z tym zasugeruję, byś rozebrał panel nawiewu i przyjrzał się, czy w środku coś się nie posypało Obszerny poradnik znajdziesz z pewnością na forum.
A nie jest przypadkiem tak że do climatronika jest inny czujnik a do Fisa inny? U mnie jest ok 0,5 stopnia różnicy FIS vs Climatronika.Freddy pisze:Cześć. Mam problem pojawił się nagle fis i climatronic pokazuje temp na zewnątrz -50 stopni i nie było by to nic dziwnego gdyby nie to że zero błędów na vagu, podmieniony panel klimy, podmieniony g17 a g89 jest w porządku. G17 podmieniałem bo na niego wskazuje a wskazanie w bloku pomiarowym ma właśnie -50 ale nic to nie zmieniło. Jak ugryźć temat? Najgorsze jest to że nie działa klimatyzacja :/ podrzucam foto z bloku bo może ja nie widzę tego co trzeba
Kącik posiadaczy MK4
Sprawdzaj kable od G17 albo może podmieniłeś zepsuty czujnik na zepsuty To też się zdarza.
Temat rozwiązany zawiodła poprzednia naprawa przewodów poprawiłem i wszystko hula jak należy