Ile wam pali diesel?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ile wam pali diesel?
skrzynia nie ma nic do tego. Przynajmniej nie w takim stopniu jak myslicie. Spalanie nie jest zalezne od ilosci obrotow. Liczy sie to ile obciazenia dacie. Dlatego majac podczepiona przyczepke z ladunkiem mimo szybkiego zmieniania biegow auto spalic swoje musi. dobor skrzyni jest zalezny od charakterystyki mocowej silnika wzgledem oporow czyli por powietrza, masa itd. Gdyby tak bylo jak sie wszystkim wydaje to do VP juz by zakladano skrzynie 9 biegwa. Co za problem skrzynie wykonac z wiekszym przelozeniem.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ile wam pali diesel?
Leon arl+ 215/430.
Waga niecałe 1400kg. Koła r17 225/45.
Klima 100%.
3 osoby na pokładzie + bagażnik full.
Jazda w dniu wczorajszym w temp +28-30 kilkaset km po trasach szybkiego ruchu z prędkościami 120-150 km/h i nijak nie mogłem zejść poniżej 7/100 km.
Waga niecałe 1400kg. Koła r17 225/45.
Klima 100%.
3 osoby na pokładzie + bagażnik full.
Jazda w dniu wczorajszym w temp +28-30 kilkaset km po trasach szybkiego ruchu z prędkościami 120-150 km/h i nijak nie mogłem zejść poniżej 7/100 km.
GTB...
- popielasty
- Gadatliwa bestia
Ile wam pali diesel?
Trasa 350 km (2 osoby + mały bagaż + klima), drogi krajowe, pełen luz i czill, do 90km/h, Golf Mk4 1.9TDI AUY (automat), spalanie 4.6. Co ciekawe notorycznie MFA zawyża mi spalanie o jakieś 0.5 litra. Tzn na MFA spalanie 5.1, po tankowaniu 4.6 (zawsze tankuje do pierwszego odbicia, czekam aż zleci jakieś 10 sekund i potem jeszcze raz do odbicia).
Trasa 530 km (2 osoby + mały bagaż + klima + przyczepka z łodzią wielkości Kormorana), drogi krajowe, vmax 90 km/h, Golf Mk4 1.9TDI AUY (automat), spalanie 6.8 (na MFA 7.7).
Trasa 530 km (2 osoby + mały bagaż + klima + przyczepka z łodzią wielkości Kormorana), drogi krajowe, vmax 90 km/h, Golf Mk4 1.9TDI AUY (automat), spalanie 6.8 (na MFA 7.7).
Ile wam pali diesel?
Mk4 ATD + przyczepka. Masa całkowita 2300kg. Jeżdżone wkoło komina do 100km/h. Spalanie wg komputera 6,7 l/100km.
T4 Caravelle 2.5 TDI ostatni pomiar z trasy na pusto, jazda emerycka 5,7l. 337 tys nalotu, oryginalna pompa, wtryski i turbina, oryginalna pompa wacum, silnik cichutko mruczy jak marzenie. 1.9 PD czy 2.0 TDI CR wypadaja blado przy tym kultowym silniku
viewtopic.php?f=88&t=351270" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ile wam pali diesel?
Skoda Fabia 1,9 TDI ATD 101PS/240NM->130/300 NM. Spalanie 4,97 litra, średnia z 42 kkm. Chyba wszystkie możliwe warunki jazdy. W lecie spada do 4,2-5,1l, w ziemie wzrasta do 5,2-5,8 litra.
-
- Forum Master
Re: Ile wam pali diesel?
Witam,
Zaraz ktoś napisze, że nie podejdzie do ASV i będzie miał rację.
Pójdą tylko bebechy.
Pozdrawiam.
KBL już leży w garażu i czeka na montaż.Garrison pisze:A gdyby w VP dać skrzynie jak dzisiaj?
Zaraz ktoś napisze, że nie podejdzie do ASV i będzie miał rację.
Pójdą tylko bebechy.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Forum Master
Ile wam pali diesel?
Witam, ale GGU, jest ciut krótsza od KBL, a ja lubie szybko jeździć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
Ile wam pali diesel?
Pasuje do wszystkich 1.9tdi i 2.0 kbl i ggu i inne tez. Chodzi mi po glowie wymienic w touranie skrzynie wlasnie na kbl lub ggu. Kbl troszke droga bo ggu duzo tansza. Gdzies byly podawane predkosci mniejwiecej na jednej i drugiej. W touranie przy 3000 obr mam 140 km/h gdzie w ggu jest okolo 15-20 km szybciej a na kbl cos kolo 20-25 szybciej. Poza tym denerwuje mnie w tourku to ze skrzynia wolna a ma 6 biegow.
Ile wam pali diesel?
A rak bo to skrzynia z golfa 5 jesli mnie pamiec nie myli. Poczatkowo brano impuls ze skrzyni a pozniej przeszli na impuls z abs. Nie wiem jak tam w leonach goldach4 itp z przejsciem na system z absu ale kolega przerabial ten motyw w sharanie. Tam tez poczatkowe mialy na skrzyni a pozniej z absu. Wiem ze wsad w liczniku musial tez przerobic. Szkoda ze nie zostawili otworu technologicznego w skrzyni. Ggu zdaje sie ma juz czujnik w skrzyni.